Şimdi Ara

hangi programlama dilinde ilerlemeli (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • C# ve Java syntax olarak benziyorlarmış.Php ile de web programlamaya aşinayım ingilizcemde iyi seviyede.Kolayca adapte olabilirim diye düşünüyorum.Şubat ayındaki Mustafa Akgül kış kampına java web programlama alanında başvurdum.Ben bu işi başarırım.Ayırdığınız zaman ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Bende daha çok php ve JavaScript üzerine yoğunlaştım.Php ölüyor diye bir söylem var.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    evet. Kaç kaç kaç Php ölüyor ihale sana kalmasın. :)

    "x ölüyor" geyiği hiç bitmeyecek. Hiç de gerçek olmayacak.
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Mustafa Akgül iyidir.C# ve .NET tamamen Java'dan esinlenerek tasarlanmış bir platformdur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    

    .NET Avrupa'da da, freelance işlerde de yaygın. Şu anda Avrupa'da 11.000 Freelance IT projesi var; bunun 1670'i Java, 400'ü .NET, 280'i C# projesi.



    540'i Javascript, 320'si Spring, 200'ü Python, 135'i React, 100'ü Node, 90'ı Android projesi. Ayrıca Hadoop, Spark ve Kafka gibi big data projeleri de her sene sayısı artıyor onların da her birinden 50 proje var.



    Türkiye'de programcılık iş arzı, eleman sayısına göre cok düşük yani Türkiye'de iş yok. Bilg Müh diploman olsa dahi ücretler ortalama asgari x 2 ve maaşlı işe girersen birçok yerde ctsi mesai var ancak o işleri dahi bulana kadar uğraşman gerekiyor. Ha birisi çıkıp toz pembe tablo da çizebilir, gazetelerin orta sayfalarına baktığında "Türkiye yazılımda dev adımlar atıyor" tarzı haberler görerek ümitlenebilirsin fakat ümitle karın doymaz. O yüzden şimdiden Avrupa'ya hazırlanmak iyi fikir olabilir. Java .NET ve Javascript bu 3 'ünü sağlam bilirsen ve 1-2 referans projen de varsa , zaten diploman da var, Avrupa'dan iş bulman yüksek ihtimal.
    Hocam bilginiz vardır diye soruyorum.

    Ben front end developer olmak için çalışıyorum.HTML,CSS ve Javascript'i iyice öğrenmem gerekiyor.Öğrenme ve çalışma konusunda yeterince istekliyim.Ancak bilgisayar mühendisliği yada yazılım mühendisliği okumadım.Aksine bu yıl alakasız başka bir mühendislik bölümünden mezun olacağım.Elimde yine de diploma olsun diye açıköğretimden web tasarım ve kodlama okuyorum.

    Bu durumda ileride Türkiye ve yurtdışında iş bulma şansım var mıdır?Bildiğim kadarıyla Avrupada(özellikle Almanya) diplomasız,freelance bu işi yapanlar çok fazla.Açıktan okuduğum bu bölümü bitirdiğimde dgs ile bilgisayar veya yazılım mühendisliğine tamamlama imkanım var.



    Kısacası diploma çok mu önemli?Kendimi bu sektörde nasıl kanitlayabilirim yeterince yetkinliğe ulaştıktan sonra?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
    Kenarda bir diploma olsun diye AÖF'de web tasarım ve kodlama okuyorsanız bence gereksiz. Türkiye'de bile işverenin AÖF diplomasına bakacağını hiç sanmam; bu tabi ki benim düşüncemdir fakat ben Türkiye'de işveren olsam ODTÜ diplomasına dahi bakmazdım cunku artık üniversitelerin son kullanma tarihini doldurdugunu düşünüyorum. Yukarda arkadaş AÖF için "2 Milyon kayıtlı ögrencisi var" dedi ki, yani üniversiteler artık gerçekten iyi eğitim vermekten cok rakamları şişirerek "büyük ve önemli" görünmeye çalışan kurumlar haline mi geldi?

    Neyse ki Avrupa'da IT projeleri yapmayı düşünüyorsanız diploma cok önemli değil cunku u.arası iş başvurularında ve çalışma izni çıkarmada diploma resmi şartlar arasında geçmiyor. Örneğin Almanya'daki IT proje ilanlarının coğunda diplomanın lafı dahi geçmiyor. Bu arada Alman ekonomisininin coğunun küçük ve ortaboy işletmelerden (en az %60 oranında) oluştuğunu belirteyim. KOBİ'lerde diploma 2.plandadır. Büyük şirketlerde ise hem resmi olarak (iş ilanlarında diploma ifadesi yer alır) hem fiiliyatta (işi yaparken dünyanın her yerine ihracatı olan önemli markaların ürünlerini geliştirmektesiniz, onun için alanınızda 3 yıllık bir resmi üniversite eğitimi almış olmanız önemlidir) diploma önemlidir.

    Yani buradan çıkan sonuç; diploma konusu 50-50 konumdadır.


    Front end konusuna gelince; front end kulağa hafif gelse de aslında zor bir alan. Front end'in en önemli uygulamalarından biri olan Angular.js (yeni adıyla sadece Angular) örneğin etkili kullanabilmek için back end deneyiminiz de olmalı. back end deneyimi derken örneğin PHP Java C# veya Ruby ile veritabanlı bir uygulama yapmış olmak yani örneğin PHP laravel veya Ruby rails ile temel bir alışveriş sepeti uygulaması yapmış olmak; back end tarafında verileri işleyip HTML sayfalara yerleştirme işini yapamış olmak gibi. Cunku ancak o zaman Angular ile verileri tarayıcıda birleştirme işini ustaca yapabilirsiniz. Hiç vt yönetimi yapmadan, hiçbir PHP veya Ruby veya başka bir kod yazmadan direkt Javascript ile Angular işine girişirseniz zor anlar yaşayabilirsiniz.

    Bu noktada artık kimsenin pek adını dahi bilmediği Perl ve onun en ünlü web CMS uygulaması olan MovableType 'a bir göz atmanızı da tavsiye edebilirim, cunku bu ikisi PHP - WordPress ve Ruby - Rails'ten yıllar önce geliştirilmiş öncü dil ve framework'ler (MovableType teknik olarak Framework değil, bir CMS fakat başardığı şeyler açısından ona bir Framework demek de yanlış kaçmaz) Örneğin bilgisayarınıza Perl derleyici kurup onu IIS veya Apache httpd ile çalışacak sekilde ayarlamak, sonra MovableType'ın istediği Perl modüllerini (DBD::mysql, Image::Magick, CGI::Cookie gibi) kurmak, Mysql'de gerekli ayarları yaptıktan sonra MovableType'ın kendisini kurup çalıştırmak, sonra kendi Perl skript'lerinizi yazıp denemek. Ve sonra Javascript kullanarak sunucuda Perl ile yaptığınız "verileri html sayfaya bağlama" işlemini tarayıcıda Angular.js ile yapmak... Bir anda back end, front end 'in hakim konuma geçebilirsiniz. Okey, Perl biraz fazla hardcore kaçar derseniz, PHP veya Ruby ile de olsa back end'te bir framework kurmak ve birkaç skript yazmak önemlidir.
  • "ileri derecede" hiçbirşeye hakim olamassın.Programlama dili teknoloji seçilmez senin bulunduğun şirkete ve piyasaya göre değişir.Programlama dili fanatikliği bir şöförün mercedes fanatikliği ile aynı.2 kez c++ 2 kez c eğitimi aldım hala biliyorum demem.Bilişimi meslek edinen biri programlama dili değil
    öğrenmeyi kendini geliştirmeyi öğrenmelidir.
  • .NET'de 20+ yıl tecrübesi olan Microsoftta MVP ödülünü kazanan kişiler bile senin kadar iddialı değil.
    İkisini birden 'iyi' derecede bilmeyi geçtm C# da sadece belli bir konu üzerine bile derinleme bilgi sahibi olman için ömrün yetmeyebilir. Bu kadar derin detaylar varken kalkıp saydığın birçok dilde uzmanlaştım demen cahil kibrinden başka bir şey değil.
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi bilg müh son sınıf öğrencisi yani 3+ sene pratik ve teorik konuları sonuna kadar öğrenme deneyimi yaşamış olabilir, o yüzden C# 'ı cok iyi öğrendiğini söylemesi o kadar şaşırtıcı olmamalı. Bu demek değil ki, her bilg müh okuyan veya üni'ye giden konuları iyi bilir, fakat burada arkadaş son sınıf öğrencisi olarak bayağı iyi bildiğini söylüyorsa biliyordur. Ancak konu sahibinin asıl mesajı başka birşey: "stajı bile zor bulduğum bu piyasada işi nasıl bulacağım" diyor arkadaş. Ve son olarak: C#, derin detayları dahil, öğrenmesi ve kullanması cok zor bir dil değil. Java'ya göre daha kolay.
  • Az Önce Şöyle Bir Haber Okudum

    GitHub Listesine Göre En Popüler Programlama Dilleri Belli Oldu
    http://www.webtekno.com/github-a-gore-en-populer-programlama-dilleri-h61689.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.