Şimdi Ara

Protherm kombi sorunu, basınç düşüyor sürekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 1 ay önce falan kombi de sürekli basınç düşüyor FN oluyor bizde musluğu açıp dolduruyoruz. Gün içinde 3-5 kere yapıyoruz bu işlemi. Ben de netten araştırma yaptım biraz kaçak olabilir diye bilgilere ulaştım. Servisi aradım, servis eğer böyle bi şey varsa önce tesisatçıların bakmasının doğru olduğunu, kaçak var mı yok mu diye kontrol etmemizi öngördüler.

    Ben de tesisatçı çağırdım, makineyle falan incelediler baktılar. Kaçak falan yok dediler.. Kombici bi arkadaşta gelmiş yanlarında o da kombinin genleşme tankında kaçak var dedi ve tank değişmesi lazım dedi. Ben de tank değişirse sorun hallolur mu diye sordum.. o da hallolur, hallolmazsa mesuliyet bana ait falan filan dedi. Neyse bunlara güvenemedim yine servisi aradım.


    Servis geldi baktı falan filan, tamam tankı değiştircez dediler.. ararız biz sizi falan.. Sonra aramadılar, ben aradım 3-5 kez cevap vermediler. Müşteri hizmetlerini tekrar aradım durumu anlattım, servisle görüşüp dönüş yapcaz dediler ama müşteri hizmetleri de bağlanamadı, telefon üstüme kapandı..

    Sonra ben de gittim netten bi servis buldum öyle.. aradım adamı durumu anlattım tamam dedi gelip tankı değiştireyim diye.. Ben de sorun hallolur diye tamam abi gel değiştir dedim. Neyse adam geldi tankı değiştir falan filan.. derken aynı sorun yine. Aradım durumu izah ettim.. Kaçak var diyor o zaman.. Kontrol ettiğimizi daha önce de belirmiştim ama.. Bi hava basalım dedi.. Geldi hava falan bastı yine düzelmedi.

    Bugün yine müşteri hizmetlerini aradım gelip bakmaları için. Durumu da izah ettim. Benim tankı değiştiren adamı da aradım 2 saat tartıştık.. hallemedin sorunumu falan.. Servis gelirse tankı değiştirirlerse tankını geri veririm falan dedim.

    Kısaca özet geçersek.

    Sürekli basınç düşüyor ve su dolduruyoruz. Genleşme tankını değiştirmemize ve kaçak olmamasına rağmen.

    Konuyla ilgili bilgi sahibi tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Kafayım yedim resmen.

    Kombi: Leopard, Protherm







  • Genleşme tankı arızalı olsaydı basıncın aynı zamanda yükselmesi de lazımdı. Tesisatınızda bir kaçak var. Ufacık bir sızıntı bile basıncı düşürür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Başka birini mi çağırayım kaçak için? Çok uğraştık.. 10 tane adam çağırdık. Bunlar dalavereci mi ne anlamadım gitti. Ama kaçak falan da bi yerde göremiyoruz. Hiç bi şekilde.
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    Tesisat sonradan çekilme mi yoksa şap altı mı?
    Mobil sistem ise kolektörleri kontrol edin. Şap altı boruda ufacık bir sızıntı varsa basıncı düşürür farketmek ise uzun süre alır ancak alt katta su sızarsa anlaşılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Termal kameralarla bakilmasi gerek eger mobil sistem yer altiysa. Arkadaşın dedigi gibi iğne deliği kadar bir kacak varsa bile basinc düşer oradan su sizar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman bu işin ehli birini bulmam lazım. Tavsiye edebileceğiniz biri var m? İstanbul Avrupa yakasındayım.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Valla pek bilgim yok ama eski benim bildiğim. Kombi de eski zaten. Protherm, Leopard.
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    Şimdi iş değişti. Kombi eski ise eşanjörün delinmesi de ihtimal dahilinde. Gelen servis elemanları eşanjöre baktı mı? Kombi kaç yıllık?
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Valla daireyi 10 sene önce aldık desek, 10 senelik hemen hemen. Tamam onu da bi sorayım o zaman. Bi baksınlar. Teşekkür ederim. Ama pek umudum yok :(
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Bi şey sorcam kaçak olsa, fatura da fark olmaz mı sizce? Fatura normal, hatta geçen aylara göre az bile gelmiş. Çok fazla bi fark yok yani. Problem başka neden olabilir. Eşanjör diyorsunuz o da olabilir ama kaç kişi geldi komple yaptı hiç eşanjörle ilgili bi şey diyen olmadı. O olmazsa da mesela neyden olabilir.
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    Kaçak ile tüketimin alakası yok. Ya kaçak var ya esanjor delik ya da basınç göstergesi hatalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Basınç göstergesi hatalı derken? basınç düşünce fn oluyor mesela zaten petekler soğuyor.
    Eşanjör delik olsa görürlerdi.
    Şu kaçak iişi içinde adamlar 150-200tl istiyor bulmasalar. bulsalar 350-400 + tamiri 500-600 a patlayacak. baya masraflı oluyor. zaten iş güç yok ödemeler fazla bi de buna para verirsek..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.