Şimdi Ara

43000$’lık saat zamanı kendisi ayarlayabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde lüks saat markalarının da akıllı saat pazarına girdiğini görüyoruz. Lüks fiyat etiketleri ile satılan lüks akıllı saatlerden farklı olarak ilginç bir melez kol saati piyasaya çıkıyor. Ressence Type-2 türünün ilk örneği durumunda.


     


    Ressence Type-2 özellikleri ve fiyatı


     


    Ressence Type-2 mekanik ve elektronik mekanizmaları bir araya getiren melez bir saat. Bununla birlikte herhangi bir fitness takibi veya bildirim uyarısı gibi akıllı özellikleri yok. Zamanı otomatik olarak ayarlaması öne çıkan özelliği.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi Yi Home Camera 3 güvenlik kamerası duyuruldu

    Herhangi bir tuş barındırmayan saat mekanik olarak zamanı gösteriyor. Asıl iş ise e-Crown olarak adlandırılan elektronik ayar modülünde. Bu modül bir kere ayarlandıktan sonra zamanı en doğru şekilde takip ediyor. Ekrana çift tıklama ile elektronik modül devreye girerek mekanik saati ayarlayabiliyor.


     


    Ressence Type-2 enerji açısından da farklılaşıyor. Kinetik enerji ile yaklaşık 36 saat yetecek gücü küçük depolama ünitesine aktarıyor. Ayrıca kadranın sol kısmındaki daire şeklinde güneş hücresi de gün boyunca yaklaşık 0.02 miliwatt enerji üretebiliyor. Böylece saati sürekli taktığınızda enerjiniz kesilmemiş oluyor.


     


    Diğer taraftan saatte bir enerji tasarruf modu da var. Saati çıkardığınızı algıladığında elektronik modül mekanik aksamı durduruyor. Yeniden takıp çift tıkladığınızda ise zamanı otomatik ayarlıyor. Saatin 3 aya kadar takılmadığı durumlarda dahi zamanı ayarlayabildiği ifade ediliyor.


     


    Uygulama üzerinden ikinci bir dünya saatinin ayarlanabildiği saat 479 bileşenden oluşuyor ve el işi olarak üretiliyor. Titanium alaşımlı kasa ve çeşitli mücevherlerle desteklenmiş saatin fiyatı yaklaşık 43000$.


     







  • Saat seven insanlara saygım var . lüks tuketim saat markalarınada saygım var ama bu ucube tasarıma sahip berbat plastik gorunumlu alete bu para verilirmi bilemem verenler vardır elbet ki üretiyorlar. ama sanki sadece pahalı olsun diye uretilmis bir ürün gibi geldi artık su saat fanatizminde 2019 2020 li yıllarda bitmesi lazım. kabul prerstij meselesi çünkü eskiden cok zor üretiliyormus ama ozamanlarda bildigimiz mum ve aynada cok pahalıymış :D Eskiden sünnet düğünlerinde hediye olarak dolma kalem ve sıkı duurn hesap makinası hediye edilirdi. aynı hesap nasıl bunlar bittiyse birgün saatte bitecek ve buna para veren arkadasta verdiği 43000 dolardan olacak.
    Clickbait!

    Bu kol saati, saatin kaç olduğunu bilmiyor; sadece düşük enerji tüketen uyku modundan uyanıp hareketli moda geçtiğinde saati geri ayarlıyor. Yoksa farklı saat dilimindeki bir ülkeye giderseniz, saati elle tekrar ayarlamak zorundasınız. Zamanı kendisi ayarlıyor deyince ben de nereye giderseniz gidin GPS'den yerel saati tespit ediyor diye düşünmüştüm.

    Yenilikçi bir ürün için kol saatleri kategorisindeki çıkış fiyatı, benzerleriyle kıyaslarsak normal geldi bana lâkin tasarım açısından çok kötü görünüyor. Şöyle internette pahalı saatleri bir araştırırsanız kaç katı fiyatlara hiçbir özelliği olmayan, tarih bile tutamayan abidik gubidik saatleri göreceksiniz.

    Pahalı saatler kategorisinde "Van Cleef & Arpels" markasının "Midnight Planétarium" modelini, gece gökyüzünde çıplak gözle görülebilen 5 gezegenin (Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn) gerçek zamanlı pozisyonlarını takip edebilmesiyle hem içerik anlamında hem de görsel olarak başarılı bulmuşumdur. Yine de neresi tam olarak 200.000 dolar ediyor anlam getirememişimdir.

  • O kadar para verince ayağıma masaj yapmasını bile isterim.

  • Saat pili ücreti 1 dolar olsa, 1 pil ortalama 2 sene gitse 96.000 yıl sonra kar etmeye başlayabiliriz. Zamanı değiştirmek için harcadığımız zamanda yanımızda kar kalır. Bu saatin kullanım alan kendini donduran ve gelecekte uyanmak isteyen insanlar içindir.

  • sen o parayı bana ver ben zamanı bükerim

  • Camı en az 5" olmalıydı caka ata ata yürürdük mahallede

  • Güzel saat ama bizler için değil.

  • 43.000$'a zamanı durduruyor sandım.

  • aman ne güzel özellik. hadi 43.000 dolar verip zamanı ayarlama zahmetinden kurtulalım:)

  • Bunu 250 TL'lik Casio Tough Solar Illuminator de yapıyor. Evet, mekanik. Evet, güneş enerjisi. Evet, çıkarınca duruyor. Evet, tekrar takınca kendi kendini ayarlıyor. Ekrana dokunmak da gerekmiyor. :)

  • O zaman Türkiyede olsa abartmıyorum en az 400.000 tl Satış fiyatı olur.

  • Zamanda yolculuk özelliğide var mı acaba o kadar para verince insan istiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allahım sen büyüksün yarabbim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saate sahip olsam sahibindende ilan açarım daire karşılığı takas olur diye.

  • num N kullanıcısına yanıt
    TR de satın alabileceğim bir link var ise yollarmısınız bu fiyat ise almak isterim, tabiki tipini beğendikten sonra...

  • denizhyundai D kullanıcısına yanıt
    Google’da vardır modeli, Türkiye’de satılıyor mu bilmiyorum. Bulamazsan bende var, yaparız bişiler. Apple Watch kullandığım için kenarda duruyor. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O paraya zaman makinesi alinir.

  • Aynı parayla 10 yıl boyunca asgari ücretli güzelden hallice bir hatuna maaş ödenebilir ,saati sorabilir hatta üzerine ev işleri yaptırabilirsiniz, bir de hizmetçi kıyafeti giydirdiniz mi varya off..(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 14 Ocak 2019; 17:46:3 >
  • Türkiyeye girişi kdv vs derken 270 bin TL bulur bu saat. Hanıma sordum saatimi alalım yoksa ev mi diye.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.