Şimdi Ara

Yeni Açacağım Dükkan Hakkında Fikirlerinizi Bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel ekonomik kriz sebebiyle günlük paranın döndüğü yeni bir iş arayışına girdim. Bu iş düşük bütçeli olmak zorundaydı ve kararımı verdim. Çiğ köfte dükkanı açacağım. Aklımdaki marka olan Meşhur adıyaman Ömer Aybak ile görüştüm fakat şu an kafam karıştı. Ben Meşhur Adıyaman’ı seçerken en kaliteli o diye seçmiştim, sonuçta keyf işi, insanlar bu konuda lezzete önem veriyor. Ama O Ses ve Komagene’nin de baya ön planda olduğunu farkettim.

    Sizlere sorum şu; Sizler hangi markayı tercih ediyorsunuz? Lezzet ve kalite yönünden en iyi bulduğunuz Çiğköfte hangi markaya ait?



  • Ömer Aybak'ı ilk defa duyuyorum.Ancak Komagene markası daha bilinen bir şey.
  • Serince.
  • Meşhur Adıyaman çiğköfte markasının sahibi Ömer aybak. Markanın ayırt edilmesi için ismini eklemiş.
  • Serince çok tutulmuyor diye biliyorum ama
  • burglar08 kullanıcısına yanıt
    insanlar değişik marka arıyor. serincenin çiğköftesi bence piyasadaki hepsinden daha iyi. gına geldi artık komagene adıyaman gormekten. serince'nin kendine has müşterisi olur herzaman. bir kere gelen tekrar gelir..
  • Umarım maliyet hesabını iyi yapmışsındır. Tavsiye edeceğim bir sektör değil hele ki bu kriz döneminde. Cirolar çok düştü. Çiğ köfte sektöründe sipariş başına ortalama satış tutarı yani ATP çok düşük bu sebeble yüksek sürüm ile kazanabilirsin paket servis vereceksen işin daha zor olur motor, motorcu ve yakıt gideri gibi
  • Şahsen ben Oses'i tercih ediyorum genelde ama burada iki uç kişinin dediğine göre hareket etme bence hocam, dükkanın konumu(mahallede semtte hangi markadan var vs.) detaylı fizibilite yapmak,sektör içindekilerle istişare etmek lazım bence. Hayırlı kazançlar dilerim
  • güncel ekonomik dalgalanma ve ekonomik krizi, diplomatik sıkıntıları, ve daha 48 saat geçmemiş trump'ın '' türkiyeyi ekonomik olarak yıkarız '' diye tehdit etmesi ve bir cihanın reisi olarak yüce,multi,ultra,süper başkanımızın da '' arkadaşlarım ve ben çok üzüldük '' yanıtından sonra bu ekonomiyle, bu sıkıntıların arasından esnaf olarak bir işe girişen insan (sözüm meclisden dışarı) ya aptaldır, ya da parası çoktur. esnaflık sıkıntılı bir iş, zaten dükkanı açtığında ilk 4 ay herhangi bir kar beklememen, çevrenin seni sevmesi, tanınman, vs lazım. çok sakat ve riskli iş bile bile lades demek istiyorsan buyur :)
  • Ben sadece pan çiğ kofteden yiyorum en lezzetlisi o bana göre
  • sık çiğ köfte tüketen birisiyim. Battalbey çiğköftesini yerdim taa ki komagene bayii açılıp onu deneyene kadar. Şu an komagene hastasıyım.
  • şu ara dükkan açmanın iyi br fikir olduğunu sanmıyorum kaldı ki çiğkofte olmayan yapılmayan bir iş değil adım başı her yer çiğköfte ci oldu ve birçoğu da adıyamanlı adamlar bence yapılmayan bir iş yapmak ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 123zlatan1234

    güncel ekonomik dalgalanma ve ekonomik krizi, diplomatik sıkıntıları, ve daha 48 saat geçmemiş trump'ın '' türkiyeyi ekonomik olarak yıkarız '' diye tehdit etmesi ve bir cihanın reisi olarak yüce,multi,ultra,süper başkanımızın da '' arkadaşlarım ve ben çok üzüldük '' yanıtından sonra bu ekonomiyle, bu sıkıntıların arasından esnaf olarak bir işe girişen insan (sözüm meclisden dışarı) ya aptaldır, ya da parası çoktur. esnaflık sıkıntılı bir iş, zaten dükkanı açtığında ilk 4 ay herhangi bir kar beklememen, çevrenin seni sevmesi, tanınman, vs lazım. çok sakat ve riskli iş bile bile lades demek istiyorsan buyur :)
    aynen katılıyorum çok doğru ... bu zamanda dükkan açmak uçurumdan paraşütsüz atlamak gibi birşey...




  • Merkezde bir yer degilse, sana en cok para birakan firmayla calis bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eren1s

    sık çiğ köfte tüketen birisiyim. Battalbey çiğköftesini yerdim taa ki komagene bayii açılıp onu deneyene kadar. Şu an komagene hastasıyım.
    İzmirde mı yaşıyorsun :)
  • Arkadaşlar ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat ben zaten piyasanın içindeyim. Yıllardır inşaat emlak işi ile uğraşmaktayım. Ekonominin ne kadar berbat olduğunu da sadece bilmekle yetinmeyip alenen yaşıyorum zaten.

    Mesele şu ki ortalık düzelene kadar ( kısa ve orta vadede böyle bir şey imkansız), en azından geçimi idame ettirebilmek yahut ufak da olsa bir ek gelir sağlamak amacıyla bu işi düşündüm.

    Açmayı düşündüğüm dükkan kendimin, kiracı çıkalı 1 yıl olacak, güvenip kimseye de vermedim boş durup duruyor. Konum olarak işlek bir cadde değil fakat karşısında toplu konut var o bakımdan ayak altı sayılır.

    Dışarıdan eleman çalışmayacak dükkanda. Paket servisi de dükkan içi elemanı da kendimizden olacak. Kira zaten yok.
    Hal böyle olunca dışarıya ürün temini ve işletme giderleri hariç para çıkmayacak. Konum olarak benzer yerlerde olan esnaflarla görüştüm, onlarda cironun düştüğünü fakat gene de en kötü gün bile 350-450 TL arası ciro yaptıklarını söylüyorlar.

    Hal böyle olunca bu iş en düşük maliyetle yapabileceğim tek iş olarak göründü gözüme.

    Ülkenin hali berbat, mevcut işler berbat, ekonomi berbat diye oturup yok olmayı bekleyemeyiz, hayat devam ediyor ve bi yerden tutunmak lazım diye düşünüyorum.

    Ve unutmayın AVRUPA BİZİ KISKANIYORR




  • Dükkanın size ait olduğunu başta belirtseniz yorumlar farklı olabilirdi. Onun dışında çiğ köfte pek yemediğim için marka kıyaslaması yapamayacağım. Bu arada Komagene'nın sahibi tutuklandı.

    Sokağa çıkınca bir süre boş-kiralık dükkan görüyorum. Gelecek karanlık gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burglar08

    Arkadaşlar ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat ben zaten piyasanın içindeyim. Yıllardır inşaat emlak işi ile uğraşmaktayım. Ekonominin ne kadar berbat olduğunu da sadece bilmekle yetinmeyip alenen yaşıyorum zaten.

    Mesele şu ki ortalık düzelene kadar ( kısa ve orta vadede böyle bir şey imkansız), en azından geçimi idame ettirebilmek yahut ufak da olsa bir ek gelir sağlamak amacıyla bu işi düşündüm.

    Açmayı düşündüğüm dükkan kendimin, kiracı çıkalı 1 yıl olacak, güvenip kimseye de vermedim boş durup duruyor. Konum olarak işlek bir cadde değil fakat karşısında toplu konut var o bakımdan ayak altı sayılır.

    Dışarıdan eleman çalışmayacak dükkanda. Paket servisi de dükkan içi elemanı da kendimizden olacak. Kira zaten yok.
    Hal böyle olunca dışarıya ürün temini ve işletme giderleri hariç para çıkmayacak. Konum olarak benzer yerlerde olan esnaflarla görüştüm, onlarda cironun düştüğünü fakat gene de en kötü gün bile 350-450 TL arası ciro yaptıklarını söylüyorlar.

    Hal böyle olunca bu iş en düşük maliyetle yapabileceğim tek iş olarak göründü gözüme.

    Ülkenin hali berbat, mevcut işler berbat, ekonomi berbat diye oturup yok olmayı bekleyemeyiz, hayat devam ediyor ve bi yerden tutunmak lazım diye düşünüyorum.

    Ve unutmayın AVRUPA BİZİ KISKANIYORR
    :) başarılar o zaman kira sorunu yoksa denemekten zarar gelmez şimdiden hayırlı uğurlu olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burglar08

    Arkadaşlar ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat ben zaten piyasanın içindeyim. Yıllardır inşaat emlak işi ile uğraşmaktayım. Ekonominin ne kadar berbat olduğunu da sadece bilmekle yetinmeyip alenen yaşıyorum zaten.

    Mesele şu ki ortalık düzelene kadar ( kısa ve orta vadede böyle bir şey imkansız), en azından geçimi idame ettirebilmek yahut ufak da olsa bir ek gelir sağlamak amacıyla bu işi düşündüm.

    Açmayı düşündüğüm dükkan kendimin, kiracı çıkalı 1 yıl olacak, güvenip kimseye de vermedim boş durup duruyor. Konum olarak işlek bir cadde değil fakat karşısında toplu konut var o bakımdan ayak altı sayılır.

    Dışarıdan eleman çalışmayacak dükkanda. Paket servisi de dükkan içi elemanı da kendimizden olacak. Kira zaten yok.
    Hal böyle olunca dışarıya ürün temini ve işletme giderleri hariç para çıkmayacak. Konum olarak benzer yerlerde olan esnaflarla görüştüm, onlarda cironun düştüğünü fakat gene de en kötü gün bile 350-450 TL arası ciro yaptıklarını söylüyorlar.

    Hal böyle olunca bu iş en düşük maliyetle yapabileceğim tek iş olarak göründü gözüme.

    Ülkenin hali berbat, mevcut işler berbat, ekonomi berbat diye oturup yok olmayı bekleyemeyiz, hayat devam ediyor ve bi yerden tutunmak lazım diye düşünüyorum.

    Ve unutmayın AVRUPA BİZİ KISKANIYORR
    hocam giderleriniz az. işletme gideri zaten allah'ın emri onun dışında da ürün teminatı bir işletme için olmazsa olmaz şeyler. yani her halükarda verilicek. diğer dükkan sahipleri ciroyu o kadar diyorsa gene çok sapa bir bölge değil demekki. insanlar alışveriş yapıyor. ilk 3-4ay ciro beklentinizi düşürüp ona göre önlem alırsanız olmaz diye bir şey yok bence. bu arada işletme mezunuyum :)

    marka olarak arkadaşın dediği gibi komagene markasının sahiplerinden biri fetö'dan tutuklandı. ama halk ne kadar umursar bunu bilmiyorum. tad olarakta komagene çiğköftenin içine ketçap koyuyor. o yüzden de tadı biçok kişiye güzel geliyor. genelde çoğu insanın bildiği markalar oses, komagene, ömer aybak, çiğköftem diye biliyorum. diğer markalar biraz daha riskli.

    ikinci seçenekte dediğim gibi ketçaplı, katkılı ciğköfte markalarından ziyade kendi markanla giriş yapabilirsin. belki insanların hoşuna gider. organik adı altında vs. ya da reklamda bizde ketçap bulunmaz tarzı belli edersen farkını dikkat çekebilir. ama böyle bir şeyde masraf biraz daha artıyor tabi. dükkan içi dayama döşeme, panolar, reklam afişleri vs. ürünü kendin yaparsan ustası lazım ya da dışarıdan alıcam gene dersen iyi bir yerle, endüstriyel çalışmayan bir yerle anlaşman lazım. içine katkı koymasın organik, doğal vs işleri için. son olarak çiğköfteci bir tane tanıdık vardı onunla muhabbet ediyorduk. yaşı 30'lara geliyordu girişimcilik için açmıştı. farklı bir marka. o ekstra sabahları millete poğça, simit, çay falan da vermeye başlamıştı. komagene gibi kurumsal markası olmadığı için istediğini yapabiliyodu dükkanda. diğer türlü onlardan habersiz masayı bile değiştiremiyosun diye anlatıyodu. onun dışında sandviç, meze falan da satıyodu. farklılık yaratmaya çalışıyodu. bunlarıda deneyebilirsin. aldığın çiğköftede maks 2-3 gün dayanıyormuş. sonra kuruyup, tadı bayatlıyormuş. bunuda hesaba katmalısın. alıp satılmassa, satılmadı ilk bunu satıyım dersen tadı kötüleşiyo. gelen bir daha gelmeyebilir. aynı şekilde yeşillikler içinde geçerli. pörşümüş marullar falan hiç hoş değil. taze olursa tercih edilme oranın artar.

    bu dediğinede katılıyorum ayrıca ''Ülkenin hali berbat, mevcut işler berbat, ekonomi berbat diye oturup yok olmayı bekleyemeyiz, hayat devam ediyor ve bi yerden tutunmak lazım diye düşünüyorum. '' inşallah hayırlısı olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozen59 -- 18 Ocak 2019; 19:50:20 >




  • oozen59 kullanıcısına yanıt
    Kendi markam yada organik çiğ köfte gibi olaylara girmek risk içeriyor. Çok işlek bir yerde belki tutar fakat şu an ki durumlar maalesef bunun zamanı olmadığını gösteriyor. Benim de araştırmalarım Komagene ve Meşhur Adıyaman Ömer Aybak’ın bu sektörde ipi göğüslediğini göstermekte. Komagenenin sahiplerinden birinin fetö firarisi olduğunu biliyorum ama piyasada halen rant görüyor. Eksi yönü ise servis aşamasında fiyatlar biraz daha pahalı komagenede. O yüzden Ömer aybak şu an için biraz daha ağır basıyor. Ömer aybak ile görüştüm marka bedeli vs gibi ücretleri kaldırmışlar, sadece standart dükkan görüntüsünü oluşturmanızı istiyorlar, o da sizin marifetinize bağlı ne kadarsa mal ederseniz artık.



    Görüşmelere araştırmalara devam ediyorum bakalım. Marka-kalite ve lezzet algısı önemli ama bunun yanında bölgesel pazar ve ürünlerin maliyet rakamları da önemli. En geç Şubat sonuna kadar faaliyete hazırlamam lazım.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.