Şimdi Ara

Adata Xpg Sx6000 Pro 256 Gb NVMe M2 Ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendilerini inventusun sitesinde görece uygun bir fiyata görünce dayanamayıp 1 adet sipariş geçtim. Normalde standart sata bir ssd ye göre değerleri oldukca iyi olsada günlük kullanımda çok bir etkisi olmayacağını biliyordum ama yinede aldım. Kargo elime geçince bir güzel montajını yapıp test programları ile vadettiği hızları verebiliyormu diye baktım (2100/1200 mb), sorunsuz olarak bu hızları verdiğini gördüm. Bir güzel mevcut ssd imden (adata su650 240gb) clone yöntemi ile sistemi yeni m2 ssd ime aktardım.

    Eski ssd yi söküp yalnız m2 ssd ile boot edeyimde sistemimin keyfini çıkarayım derken, o da ne makine açılmıyor. Dedim benim anakart (Gigabyte b450 aorus pro) arada böyle saçmalar (anakarta birşey takıp çıkardığımda) biosa reset atayımda kendine gelsin. Bios reseti falan hikaye, alet bir türlü açılmıyor, fanlar çoşuyor ama görüntü yok. Üç dört denemeden sonra güç bela açıldı. Windows yüklendi, herşey yolunda, testler temiz, bir daha açıp kapayayım dedim aha aynı durum, pc açılmıyor.

    Yeni bir bios update i çıkmış, onu gömeyim dedim, yok sıkıntı devam ediyor. Pc anca 3 - 4 denemede bir boot ediyor, onda da bios ayarları uçmuş bir şekilde. Dedim gigabyte senin yapacağın anakartın ....... . İşin komiği ssd uyum listesinde görünüyor. Neyse m2 ssd yi söküp sata ssd yi bağlayınca canavar gibi çalışmaya başladı alet. Dedim gigabyte ın günahını aldık, ssd i bozuk heralde. İade için inventusa başvurdum.

    Meğerse sıkıntı ssd inin mevcut firmware i ile ryzen sistemlerde sorun çıkarmasıymış. İnventusdan uygun firmware dosyasını gönderdiler ve çilem bitti. Normalde tek ssd alanları konuyla ilgili olarak uyarıyorlarmış ama benim siparişi gözden kaçırmışlar. Dedim olur insanlık hali, sonuçta bir art niyet yok. Ben sorunu söyler söylemez çözüm üretip sıkıntıyı giderdiler.

    Özet geç hocam uzun oldu derseniz; Ryzen sisteme Adata Xpg Sx 6000 pro NVMe M2 bir ssd alırsanız mutlaka firmware update i yapın. Yoksa tırmalar durursunuz. Ayrıca standart bir kullanıcı için olmasa da olur bir olaymış bu NVMe ssd olayı, sata ssd i ile çok az bir performans farkı oluşuyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.