Şimdi Ara

Voltaj Frekansı bozar/değiştirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Elimde kablosuz zil var. Kumandanın içinde 12v pil vardı ve bu pil yerine 12v adaptör takarak çalıştırabildim. Fakat aynı şeyi zilin kendisine yaptığımda kullanamadım.
    Zil üzerinde iki kumanda pili var toplamda 3volt. Adaptörü 3voltluk bulamadığım icin 5voltluğunu taktım. Kumandayı ve zili prize taktığımda çalışmıyor ama zili prizden çıkarıp pil taktığımda uzaktan kumanda ile çalıştırabiliyorum. 3V yerini 5V adaptör kullandığım için voltajdan dolayı frekansın değişebileceğini düşündüm. Elektronik bilgim yok, sebebi neyden kaynaklanıyordur acaba? Kumanda üzerinde tornavida ile değiştirilebilecek frekans ayar anahtarı da var bununla sorunu halledebilir miyim?
    Zil ve kumandayı resimdeki şekilde adaptörlere bağladım. Pili hemen bittiği için mesafe düşüyordu. Bu şekilde pil derdi olmadan kullanabileceğim

    Voltaj Frekansı bozar/değiştirir mi?

    Not: zil üzerindeki melode değiştirme butonuna bastığımda adaptör ile çalışıyor, adaptördeyken sadece kumanda ile çalışmıyor.
    Not: zil ve adaptör aynı üçlü prize takılıyken de çalıştığını farkettim fakat mesafe çok az da olsa ayrı prizlerdeyken çalışmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • aynı şeyi bende denedim ben butonu değil zilin pili çabuk bittiği için zile 3V adaptör uyguladım denememde çalıştı fakat ertesi gün çalışmadı 10 cm yaklaştırınca çalışıyordu daha sonra mefta frekanslada oynamamamıştım yenisini almak zorunda kaldım.büyük ihtimal çalıştığında adaptörden yüksek akım çekiyor elektronik parçalardan bazılarını bozuyor.Frekansı bozacağını zannetmiyorum çünkü o bir elektronik parça frekans alıcısını bozuyor olabilir.
  • Adaptörler şebeke gürültüsü taşırlar, bu durum radyo frekansı ile çalışan birçok cihaz için olumsuz etki oluşturur. Bunu engellemek için cihaza uygun gürültü filtresi kullanmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Adaptörler şebeke gürültüsü taşırlar, bu durum radyo frekansı ile çalışan birçok cihaz için olumsuz etki oluşturur. Bunu engellemek için cihaza uygun gürültü filtresi kullanmak gerekir.
    Acaba arkadas adaptör çıkışına 2200 uf kapasitor eklese olur mu ki?



    Ayni zilden bende de var ama adaptör bağlamadım pilli kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadvt

    Acaba arkadas adaptör çıkışına 2200 uf kapasitor eklese olur mu ki?



    Ayni zilden bende de var ama adaptör bağlamadım pilli kullanıyorum.

    Alıntıları Göster
    Kapasitör şebekenin alternatif akım kaçaklarından kaynaklanan parazitleri filtreler tabiki ancak bunun dışında kalan parazit (EMI) yükü ancak EMC tip filtrelerle arındırılabilir. Tabi bunlar büyük projeler için düşünülecek şeyler, maliyetli ve zahmetli olur.

    Kapasitörün mutlaka etkisi olacaktır, denenmeli...
  • Bobin ile yapılan filtreleme en yaygın ve kolay olanı bu arada...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Kumanda pili, butona basıldığında devreye girdiği için boşalmıyor fakat zil sürekli pil bitiriyor. Kumandaya takılan adaptör olmasa da olur ama zil üzerine takmam da sıkıntı yaratacak sanırım. Bu konuyu elektronik ile alalı bir forumda da sordum fakat 2-3k ileti sayısı olan biri çıkmış, git pil al ne uğraşıyosun, poşet trolleri gibi rezil olma burda, gibisinden cevaplar yazmış. Sorduğum soruyla alakalı bir forum sitesi bile bu şekilde yanıt verecek kişiler varsa bitik durumdalar anlaşılan. Verdiği cevaplar akıl vermekten öteye gitmiyor, verecek bilgisi yok. Burada aldığım yanıt daha yardımcı oldu, en azından neden böyle bir proje yapılamayacağı veya nasıl yapılabileceğinin tam olarak yanıtını almış olduk. Teşekkür ederim.
  • Ben teşekkür ederim...



    O zaman el butonundaki adaptör gerekli değilse pille devam edip alıcı ünitedeki adaptör bağlantısına paralel bir kapasitör bağlayıp deneyin. Bulabilirseniz adaptörden gelen kablo üzerine, zile yakın bir yerine silindirik nüve giydirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silindirik Ferrit Nüve işlevi için video:

    https://youtu.be/0pwsxpnJG2Q



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 14 Ocak 2019; 16:2:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığın adaptörlerden birisi smps diğeri trafolu. Tavsiyem trafolu kullanman. Trafolu olan diğerine göre epeyce ağır olanı. Sebebi ise smps ye göre çok daha temiz bir DC verecek olmasıdır. Bulabiliyorsan eski nokia şarj aletlerinden de kullanabilirsin. Eğer 3V ye düşürmekte sorun yaşıyorsan çıkışına birtane 7803 bağlayabilirsin. 3.3V ile 100mA akım çeker.
  • Alıcı kısmında adaptör kullandığımda çalışması için beslemenin üzerine 1000 mikro farad lehimlemem gerekmişti .

    Verici buton kısmı pilli olduğun için çok hassas , adaptörle çalıştırmak yerine pil kutusu ile 2 ad 1.5 voltluk AA pillerden takılırsa piller bitmez .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dikkatimi çekti. Adaptör çıkışındaki dc'nin filtresiyle mi alakalı bu sorun?
    Kondansitör bağlayarak denediniz mi hocam?
  • Kondansatör bağlamadım. Direkt olarak adaptör çıkışına bağladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.