Şimdi Ara

2si1 | AMD Muhteşem dönüyor Ryzen 3 ve Vega 2 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğru söylüyorsunuz. Aslında eski i7 yeni i9 oldu. :)

  • Raytracing açıpda 30fps almak hoş değil geçen bir 2080ti kullanicisi ray tracing açınca 4k da 15fps aliyordum ve kapadım yada lowa aldım dedi şimdi böyle üst seviye kart alan biri zaten 1080p de oynamaz. Ben vega tarafına baktiğimda belleğin 16gb olması ve hbm olmasını bir artı olarak görüyorum , güç tüketimlerini kıyaslamadım eğer çok fark varsa eleştirilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 TL Ye Kuantum Bilgisayarınıza Format Atılır. :)

  • Mesut bey siz daha Hanzo görmemişsiniz. Ben her gün ne manyaklarla uğraşıyorum toplu taşımada. İETT otobüsünde kapıya asılandan tut toplu taşımadaki demirlerde asılıp spor yapanına kadar.

  • Mesut kardeş. Bu arkadaşlara bir şeyleri açıklamak zorunda değilsin. Bu adamların grafikten anladıkları tek şey çözünürlük ve fps. Mesela 1080p RT açık bir bf5 oyununu, 16k görüntüde csgo ya değişirler. Neden? çözünürlük ve fps yüksek çünkü :) Bu sebeple kime ne anlatıp, kimlerle diyaloğa girdiğinizi dikkatlice yeniden gözden geçirin. Ben bu arkadaşlara 5 ay önce bu işleri anlatırken bana etmedikleri hakaret kalmadı. Çünkü en iyisini bu adamlar biliyorlar. Directx in bütün altyapısının ray trace teknolojisinin kötü bir kopyası olduğunu daha kavrayamamış bir kitleye cevap yazıyorsunuz. Bunun sebebi sizde değilsiniz. Eline aldıkları her ekran kartını ikili, üçlü bağlantılarda yüksek çözünürlükte monitörlere bağlayan youtuberlar ve konsollar yüzünden gelişmeyen oyunlar sebebiyle haksız görünüyorsunuz. Sorsanıza bu arkadaşlara Rt açınca 160 fps den 80 fps ye düşen oyunda RT siz 8xAA açınca ne oluyormuş? Demek ki bildikleri şeyler sadece boş muhabbet. 8xAA açınca oyun çakılıyor diye AA kötü bir teknoloji mi? 20 yıldır piyasada? Bu adamlar papağan gibi youtuberlar ne derse onları konuşur. Bence hiç kendinizi yormayın. Yıllarca AA açamadık ekran kartında performansı yok ediyor diye bu kadar laf etmedik.

    Lisa Su ne dedi hocam?

    “Fazla nazire yapmaya gerek yok. Işın izleme gerçekten önemli bir teknoloji. Bu konuda biz de hem yazılım hem de donanım ayağında yoğun bir şekilde çalışıyoruz"

    Bizim forumdakiler AMD'nin nvidia'ya "boş işlerle uğraşıyorsun" diyeceğini zannetti. Beklediler ki kendileri haklı çıksın. Bilmedikleri tek şey yukarıda yazdığım üzere bütün api'ler RT'nin kötü birer kopyası olduğudur. Her hangi bir grafik firması kalkıp gerçek olan bir teknolojiyi övmeyip kötü taklidini överse sektördeki herkes o firmayla dalga geçer. AMD bu işi beceremese bile yukarıda yazılan cümleyi kurmak zorunda. Zaten ceo kesin bir şekilde belirtmiş. Ya bu konuda nvidia'ya yetişecekler ya da tümden ekran kartı piyasasını kaybedecekler. Eskiden tek dertleri fps idi. Şimdi onuda beceremiyorlar üstüne birde RT ve DLSS çıktı. Hepimiz AMD yi seviyoruz destekliyoruz herkese ryzen öneriyoruz ama yani bizim forumdakiler artık hayaller aleminde yaşıyorlar iyice. 7nm kartın 12nm kart ile baş edemeyip RT ve DLSS olmadan %35++ geride kaldığını bile hesap edecek bir birikim yok. O sebeple siz bence daha önemli konulara odaklanın. Forumdaki yaygara yıllar geçtikçe yerine oturur. Ben bu adamlara cevap bile yazmıyorum artık.




  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    oha cidden saçma sapan düşünmeden yazmışsın sizi kınıyorum yanlış fikrinizden dolayı,

    eski konutların yıkılıp daha az yapılmasından söz etmişsiniz o zaman size sorarım,

    ist..te eski konutlarda yaşayan insanlar ne olcak şöyleki evin olduğu yerdeki imar

    izinlerini inceliyosun örnek 4 kat izin verilmiş ama hali hazırda 6 kat var

    ne olacak peki diğer 2 kattaki insanlar yıkılıp yeni
    den yapıldığında 4 kat izin var ama eski halinde 6 kat olduğu 6 adet maliki var

    sorunun çözümü şu şuanda uygulanan imar affı ile izin verecekler kaç katlı ise yıkıp temelini ona göre atıp eskisinin aynısı yapılacak

    kaldıki çoğu kat malikinin eskisinin aynısını yapmaya dahi parası yok o halde 6 kat ise 12 kata izin verilip mütahit yapmalı örnek 6 katı dağıtır diğer 6 kat kendine kalır
  • Amd fanboylarının aglama duvarına dönmüş konu. Hele bir tanesi var içlerinde hem xbox hem amd fanboyu, sağli sollu darbeyi yedi bu nesil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 15 Ocak 2019; 4:55:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Şimdi uzlaşamadığımız nokta üst seviye takılan vatandaşlarda 1080p yukarısı monitör var ve bu özelliği isteselerde açamiyacaklar açsalarda lowda açmak zorundalar yani kısa lafın özeti bu seride bu teknoloji için diyeceğim aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Ps5 cikinca 2080ti da maksimum 2k karti olur. O donemdede birkac tane daha RT oyun cikar. 4k cozunurluk native olarak karsilanabilecek bir cozunurluk değil. Bunu forumca kavradiktan sonra yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bugun gordugumuz oyunlar hem texture hemde geometri acisindan zaten çöp. Cop olan birseyi 4k da gormek benim gibi grafikerleri memnun etmiyor. Ben kendi unreal sahnelerimi hazirlayip 2560x1080 cozunurlukte gtx1080 ekran kartini 30-60fps ye dusurdum zaten. Asagudaki videoda gordukleeinizi ben kendimi olusuturup interaktif bir sekilde sahnede geziyorum zaten.. Insanlar elindeki kartlari ne zannediyor ben onu anlamiyorum. Omrunu tamamlamis bir konsolun oyunlarini 4k da oynasaniz ne olur oynamasaniz ne olur? Ps5 oyunlarinida 2080ti ile 4k oynayacagina inanan var mi?



    Elimizdeki kartlar bunlari oynatiyor zaten? Yorumlari dikkatlice dinleyin..

    Kisacasi.. Kaliteli grafik cozunurlukle gelmez. Kalite, Oyun ya da icerik hazirlanirken olusturulur. Cozunurluk sadece durumu iyilestirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khaos

    kuantum bilgisayar için muhtemelen en anlaşılabilir tanım (ekşi sözlük mra nick li yazardan alıntı)

    "farz edelim ki 500 odalı bir otel müdürüsünüz ve kasanın anahtarını odalardan birinde kaybettiniz ancak hangi odada olduğunu bilmiyorsunuz. ne yaparsınız, tabii ki tek tek tüm odaları anahtarı bulana kadar dolaşırsınız. bu elbette yorucu olur ve uzun bir süre alır, sinirleriniz bozulur vesaire... ancak siz bir kuantum bilgisayarından yararlansaydınız, sizden 500 tane yaratıp anında odalara gönderecek ve anında anahtarı bulmanızı sağlayacaktır..
    Tanıma bakılırsa basit şekilde anlatılmış. Bu quantum pc açıklaması olamaz ama. Her odaya adam yollamak tabi ki herkes düşünür, önemli olan o işlemi hangi algoritma veya işlemci hızı ile yapıyor.

    Quantum PC normal çalışma mantığını 1 kademe yukarı taşıyan teknoloji. Normal PC 0 ve 1 ile işlem yaparken quantum PC 0 ve 1 işlemlerini aynı anda kullanıyor. Yani klasik pc tek birini işleyebiliyordu. Hesaplama kabiliyeti artan makina daha verimli sonuç getirir. Her alanda da fayda sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 15 Ocak 2019; 10:21:49 >




  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Re 2 max ayarlarda 12.5 gb vram istiyor. Bence artık üst seviye kartlarda 8 gb olması komik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: vivalavida59

    Keşke açıklamaları dinleseydiniz.

    1)RTX teknolojisini AMD işlemcilere entegre ederek FPS kaybını minimize etmeyi amaçlıyor.
    2)Keşke biraz daha araştırıp AMD'nin yayınladığı ortalama FPS tablosuna bakma gereği duysaydınız. 2080'den çok daha ileride olduğu gözüküyor.



    Merhaba,

    Daha baktığınız tabloya hakim değilsiniz. Bu tablo Vega 64 ile Radeon VII’i karşılaştırıyor. Lütfen ama lütfen marka fanatikliğini bir kenera bırakın. Radeon Vega VII için önerilen satış fiyatı 699$. Bugün Amazon’dan Gigabyte RTX 2080, 699$’a alınabiliyor.

    Ha siz gider Ray Tracing, yapay zeka, shadow play gibi fonksiyonlar olmayan ama aynı hızı aynı fiyata sunan başka kart alırsınız bu sizin tercihiniz ama gerçekten bu kartı alacaklar böyle bir hata yapmazlar :)

    Alıntıları Göster
    Merhaba, baktığım tabloya gayet hakimim. Sadece Google amcaya ''RTX 2080 Tested 15 Games'' yazıp ''Avarage FPS'' kısmını karşılaştırmanız yeterli olurdu. Bu arada FE her zaman çıktığı zaman 100-150$ daha yükesk fiyata çıkıyor bunu da biliyorsunuzdur her halde.

    Yanında 1000TL civarında oyun hediye ettiğinide unutmuşsunuz sanırım? En kötü ihtimalle keyleri 500-600TL civarında satıp ek bir donanım parçasına yatırım yapabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.