Şimdi Ara

Qualcomm Snapdragon 675 işlemcisine ait AnTuTu skoru ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Qualcomm tarafından geçtiğimiz senenin Ekim ayında tanıtılan Snapdragon 675 işlemcisi, orta seviye cihazları güçlendirmeye hazırlanıyor. Bugün ise bilinmeyen bir cihaza ait AnTuTu testinde, yeni işlemcinin aldığı puan belli olmuş oldu.

    Snapdragon 710 geride kalıyor


    Şu an orta-üst seviyede belki de en mantıklı tercihlerden biri olan Snapdragon 710, yeni tanıtılan Snapdragon 675’in oldukça gerisinde kalıyor. Snapdragon 675 AnTuTu testinden 174,402 puan almayı başarmış. Kıyaslama yapmak açısında Oppo RX17 Pro isimli Snapdragon 710’dan gücünü alan telefonda bu skor 155,000 gibi bir değere sahipti. Yani Qualcomm yeni orta seviye işlemcisinde iyi bir iş çıkarmayı başarmış gibi.



    11 nm üretim süreci sonucu ortaya çıkan Snapdragon 675, 2.0 GHz hızında 2 adet Cortex-A76 ve 1.7 GHz hızında 6 adet Cortex-A55 olmak üzere toplam 8 çekirdeğe sahip. Grafik tarafı Adreno 612 biriminin ellerinde. 600Mbps indirme hızları sunan Snapdragon x12 modem ve Quick Charge 4+ teknolojisi de unutulmamış.


    Ayrıca Bkz.Huawei çalışanı, casusluk yaptığı gerekçesiyle Polonya'da tutuklandı

    Snapdragon’un 6xx serisi içerisinde 660 modeli önemli bir paya sahip. Birçok cihaz hala bu işlemciden gücünü alıyor. Yeni çıkacak akıllı telefonlarda kendine yer açmaya hazırlanan Snapdargon 675 bu durumu değiştirecek mi hep birlikte göreceğiz.








  • Neden Snapdragon 675 olarak isimlendirirmiş? Snapdragon 700 serisi adı altına konumlandırırsa daha mantıklı olurdu.
    İsimlendirme kafa karışıklığına sebebiyet verecektir.

  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    720 bundan da güçlü gelecek demek ki. sentetik testlere ne kadar inanmasam da az buçuk bilgi veriyor ve orta seviye işlemcilerin bile 150-180k seviyesine gelmesi cidden garip. sd800 ile 40k aldığımız günler dün gibi aklımda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir orta seviyeye göre oldukça iyi bir skor. Sanırım 821’den daha iyi. Bu da onu 855/845/835 üçlüsünden sonra en iyi işlemci yapıyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 710 ile 835 arasına yerleşmiş üstelik de çok güncel. umarım tıpkı şimdiki 660 gibi her yerde sık sık görürrüz bu işlemciyi. 710 u geçmesi çok iyi olmuş. bakalım sonra ki 700 lü işlemci ne yapacak?
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    800 serisinden itibaren çok fark olduğunu düşünmüyorum. Sadece teknolojinin getirdiği hızlanma oldu. Isınma konusunda çok yüklenince halen daha ısınıyorlar.

  • Kirin in orta segment islemcilerini tokatlayacak gibi gözüküyor.

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    katılıyorum, özellikle 800 ile 845 arasında 4 neslin hakkını verecek bir fark yok gibi pek. pekala kamera yönünden salt işlemci gücünden dolayı 960fpslere çıkıldı ancak yazılım olmadıktan sonra bir işe yaramıyor. bu yüzden apple ciddi manada fark atıyor stabilite konusunda. ısınma olarak pek bir şey diyemem en son 821 kullandım mi5s'te metal kasa yüzünden cayır cayır ısınıyordu son serileri bilemiyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 800 serisi ısınmasında ben bir sorun görmüyorum. Fazla güç ısınmayı beraberinde getiriyor. 960fps videolar önemli mi önemli ama kimler için önemli derseniz büyükçe bir soru işareti. Cihazlar çok hızlandı ama halen monitör bağlayıp işlerimi görebileceğim düzeye ulaşamadı. Samsung yaptı bunu ve google halen daha ses çıkmıyor. Bu özellik çok değersiz gözüksede evinde pc olmayan birisi için önemli bir artı getirebilir. Tv bağlar orada pc işini görür vs vs. Her cihazda artık hdmi çıkışı var. Ham işlem gücünden daha çok samsung yaptığı gibi yenilikler lazım. Uygulamalar 5 saniye daha hızlı açılıyor diye cihaz değiştirmek saçmalık olarak görüyorum. Oyun oynayan kişiler değiştirsin onlara bir şey demem. Oyun için güçlü donanım şart olduğu su götürmez gerçek. PUBG için 660 lazım demiş birisi ama bilmiyor ki 625 bile kaldırıyor bu oyunu.




  • annieste A kullanıcısına yanıt
    Kirin orta segment işlemcileri çokta iyi değiller tercih sebebi bile değillerdi.
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    hocam hiç 800 serisi bir telefon kullandınız mı bilmiyorum ancak ben bir sorun görmüyorum lafını kullanmadan önce söylerdim bir süre sonra telefonun her an sıcak olması konfor açısından ciddi manada eksi puan yazılıyor. zamanında 3gden wot oynarken 100°c görmüştü telefon kapanmıştı. zaten whatsappta vs dolanırken 60-70 derece olurdu benim telefonum. peki dedik sineye çektik 821e geçtik onda da eh işteydi. örneğin bir apple serinliğine ulaşamadım hiç.

    dock özelliğine katıldığım pek söylenemez, hemen açıklayayım: telefonda ne kadar çok özellik, özelleştirme, uçma kaçma, şatafat varsa o kadar iyidir mantığı bende son yıllarda artık nerdeyse hiç yok. androidi ilk kullandığım yıllarda xposedinden custom rom, kerneline tonla şey kullandım. pekala çokça durumda yardımcı oldu ama genel olarak baktığımda sıkıntıdan başka bir şey getirmedi bana. o yüzden yıllar geçtikçe telefona yaptığım özelleştirme gittikçe azaldı en sonunda ise şu anki huawei telefonumun bl kilidini açmaya bile üşendiğimden dolayı stok halde kullanıyorum. burda da "less is more" sözü ön plana çıkıyor, az daha fazladır gibi çevrilebilir. şimdi dockla ne alakası olduğuna geleyim, bu özelliği kullanmayı geçtim telefonunda olduğunu bile bilmeyen tonla insan vardır diye tahmin ediyorum. özellik var ama kullanılmıyor ve sisteme boş yere yük yapıyor. ben telefonun telefon, bilgisayarın bilgisayar olarak kalması taraftarıyım. telefonda oyun oynamayı da sevmem zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin bir çoğuna katılıyorum, haksızsınız çıkıpta diyemem. Telefon telefon içindir sözünü çok doğru bulmuyorum. Tek alet ile birden fazla iş yapmak istemek hak olmalı. Hele ki teknolojinin pahalı olduğu ülkelerde.

    Telefonu aldığımda, bilgisayar olarakta kullanabilmeliyim. Bu istekler çok uçuk örnekler değil yapılabileceğini biliyorum. Çok fazla donanım daha iyidir diyemem. Herkes kendisinin kullanacağı bütçeye göre cihaz alıp kullanmalı. Uçar kaçar cihaz alıp sadece sosyal medya girip gezmek. Cihaza boşa verilen para olarak bakıyorum.

    800 serisi hızlandı ama hızlandığı gibide soğuk çalışmıyor. Yaz aylarında cihaza yük bindirirseniz cihazın potansiyelinin yarısını anca kullanabilirsiniz. Zaten işlemci testlerine bakarsanız 15 dakikalık süreçte %10 lık veya %25 kadar performans düşüşü yaşanabiliyor. Bunun içine gpu kattığınızda bu değerler dahada yere çakılıyor. Olay 7nm yaptım bitti demekle kalmıyor.




  • 1150 tl ye 4/64 a2 lite aldım.

    Soyguncular.

  • Ön ve arka kamera leş diyorlar doğrumu f/2.2 diyafram çok kötüymüş

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    tek aletle birden fazla iş yapmak hakkınızdır tabiki ancak geçmişe şöyle bir bakıldığında asıl amacından uzaklaşan aletler her zaman muadillerine göre daha başarısız olmuştur. örneğin xbox one tanıtılırken Microsoftun tahmimimce düşüncesi "yahu bu oyun konsolu, oyun zaten oynanır biz en iyisi entertainment imkanlarını tanıtalım" demek olmuştu. çokça tepki aldı haliyle, oyun oynamak için yapılan bir cihazın tanıtımında tutup film izlettiler insanlara. sony çıktı çatır çatır oyun oynadı tüm arayüzü her şeyi oyun üzerine kuruluydu. veya çok alakalı değil ama amdnin fx serisi üzerinden örnek vereyim. çıt çıt çekirdekleri çitlediler oyun işlemcisi diye çıkarıp bu kadar çekirdek mutlaka kaldırır oyunların hepsini yahu edasıyla geldi. amacı oyun oynatmayı yani. çıktı oyununu oynattı hatta multitaskingin kralını yaptırdı ancak iş intelle rekabete bürününce oyunda suspus kaldı. yanlış anlaşılma olmasın amdyi çok severim ryzen'i yakından takip ediyorum. veya yine apple örneği vereceğim (isheep olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum ) her zaman sadelikten ve işlevsellikten yanalar bu yüzden en çok kar eden firma apple. açıkçası ben her yere para saçmaktan ziyade kısıtlanmaktan hoşlanıyorum diyebilirim. zira özgürlüğün tadına varınca hastalığa dönüşüyor resmen, her gün rom atan arkadaşlarım vardı benim. yahu telefon mu bana hizmet ediyor ben mi telefona belli değil, neyse.



    sd800 konusunda ise haklısınız qualcomm senelerdir aynı şeyi yapıyor. örneğin son kullandığım samsung olan note 3'ün exynos işlemcisi vardı. o dönemler sd800 modeli türkiyede yoktu. g2 ile karşılaştırırdım g2 soğukken ondan hızlısı yoktu şıkır şıkır akıyordu telefon resmen günlük kullanımda. ancak iş uzun kullanıma gelince g2 sınıfta kalıyordu. exynos daha serin ve stabil çalışıyor diyebilirim.

    diyeceğim o ki asıl işini yapmadıkça gerisi teferruattır. bilmiyorum samsung son zamanlarda arayüz olarak ne yaptı one ui stabil midir şişer mi ancak ben telefon alıyorum telefon özelliğini tam manasıyla kullanamadıktan, bir süre sonra kasmaya başladıktan sonra bir anlamı kalmıyor kanımca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • leventdln L kullanıcısına yanıt
    A2 lite ayni ana arka kamera var,

    Ön kamera kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    835'in ensesine yapışıyor bu skorla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes toplam skora düşmüş hemen, gpusu 710'dan yavaş işlemcisi biraz daha hızlı olsa ne olur isimlendirme gayet doğru olmuş.

  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Telefon zaten rayından çıktı gireceğinide sanmam. İnsanlarda yenilik beklerken daha çok şey olur. Fazla özellik göz çıkarmaz. Telefonla fotoğraf çekmek yerine gidip kamera almak gibi bir şey sizin ki. Android alıyorsak foksiyonel olduğu içindir. Gidipte açık kaynak abi ya demiyoruz. İphonecular gibi abi ama iphone yani. İşlerimizi başka işletim sistemi karşılaşın ona geçeriz. Masasütü modu gelmeli her cihaza bu görüşümün arkasındayım. Pc satışları belki düşer diye yapılmaya bilir orasını bilemem. Pcde windows rahatlığını verirler mi şüphelerim var. Ubuntu kullanınca rahat edemiyorum program uyumsuzluğu çok. Windows bir geçiyorsunuz yazılımdan bol şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.