Şimdi Ara

Çin, Ay'ın uzak yüzünden panoramik fotoğraf paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Çin Ulusal Uzay İdaresi, Ay'ın uzak yüzünden etkileyici fotoğraflar yayınlamaya devam ediyor. Uzay ajansı, şimdi de iniş aracı Chang'e 4'ün Von Karman kraterinde yakaladığı panoramik bir fotoğrafı paylaştı



    10 Ocak tarihinde çekildiği belirtilen fotoğrafta Chang'e 4'ün iniş yaptığı bölgeyi ilk kez çok detaylı bir şekilde görme fırsatı yakalıyoruz. Von Karman kraterinin yüzeysel özellikleri dikkat çekiyor. Ayrıca hemen yakınlarda bulunan küçük keşif aracı Yutu 2'de fotoğrafta görülebiliyor. Panoramik fotoğrafın orijinal haline ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.



    Fotoğrafla ilgili bazı açıklamalar yapan Çinli araştırmacı Li Chunlai,"Panoramada uzay aracının küçük kraterlerle çevrili bir bölgede bulunduğunu görüyoruz. Oldukça heyecan verici bir durum." sözlerini kullandı. Li ayrıca panoramik görüntünün 80 farklı fotoğraftan oluştuğunu belirtti.




    Chang'e 4 görevi, bir iniş ve bir keşif aracı (Yutu 2) olmak üzere iki uzay aracından oluşuyor. Görevin en önemli kısmı olan Yutu 2, geçtiğimiz hafta iniş aracından ayrılıp Ay'ı keşfetmeye başlamıştı. 186 kilometre genişliğindeki Von Karman kraterinde bulunan Yutu 2, Ay'ın uzak yüzünde detaylı bilimsel çalışmalar yapan ilk uzay aracı olacak. Yutu 2'nin Von Karman kraterinin topoğrafik ve mineralojik yapısını incelemesi, su buzları keşfetmeye yönelik çalışmalar yapması ve çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirmesi bekleniyor.



    Çin Ulusal Uzay İdaresi ayrıca Chang'e 4'ün Ay'a iniş anlarını gösteren bir video da paylaştı. İşte o anlar:









  • bak sen şu işe. poşet 25kr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın düz olduğunu göstermemek için ayın arka tarafına inmişler büyük resmi görün

  • Transformersda yalan oldu bu vesile ile.

  • O nasi bi fotograd hicbisey anlasilmiyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fotoğraf çektikleri cihaz da cin mali galiba. Insan bir canon falan götürür. 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hadi NASA yalan söylüyor Çin'de mi yalan söylüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dunya duzdur. +
    Tutulma esnasinda cekilmis bir goruntu. Ayrica gunesin cok yakinda ve kucuk oldugu kanitidir.

  • Fotoğraf açılmıyor yarısı açılıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın düz olduğunu saklamak ne gibi bir avantaj sağlar insana veya bir ülkeye?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yutu 2 neden dünya resmi göndermiyor ben bunun merak ediyorum. Bu uzaya gidenler hep bir gizem içinde farkıda mısınız? Bulunduğu yerden rahat bir 4k video çekebilir ve yüksek çözünürlüklü dünya fotoları çekip bizimle paylaşılabilir ama bu dediğim gibi yapılmıyor. Sizce ne saklanıyor?

  • Şaka yapıyorsunuz değil mi arkadaşlar? Yani şaka olmalı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

    Yutu 2 neden dünya resmi göndermiyor ben bunun merak ediyorum. Bu uzaya gidenler hep bir gizem içinde farkıda mısınız? Bulunduğu yerden rahat bir 4k video çekebilir ve yüksek çözünürlüklü dünya fotoları çekip bizimle paylaşılabilir ama bu dediğim gibi yapılmıyor. Sizce ne saklanıyor?
    Adı üzerinde araç Ay'ın karanlık yüzüne inmiş. Yani bizim göremediğimiz kısma. Bu yüzdendir ki aracın oradan çıkıp da Dünya'nın görünebilir bir konuma ulaşması gereksiz ve zor. Çözünürlük konusuna gelince ise, ne kadar yüksek çözünürlük o kadar büyük dosya boyutu demektir ve bu da bir dosyanım veya videonun gelmesi için daha fazla zamana ihtiyaç var demektir. Bunun yanında sorumsuzluğu test edilmiş, kullanılabilir bir cihaz yerine, sorun çıkacağını garantisi verilmeyen bir cihaz kullanımı daha yüksektir takdir edersiniz ki. Çok da bir şey saklandığını düşünmüyorum çünkü bir devlet bir şey saklasa diğerleri bir şekilde olsa da açık eder illaki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yıl 2019 kafalar 1910 dunyadan teleskop ile bakınca neredeyse tüm gezegenler yuvarlak tesadufe bak bizimki düz bu mevsimlerin ve gece ile gündüzün olusmasıda günesin kendini belli saatlerle acıp kapatmasından meydana geliyor ::)) ayrıca butun uluslar saklıyor dünyanın düz olmasını cünki insanlar dünyanın sonuna gidip uzaya atlmasınlar

  • amerika' nın yapamadığını çin yaptı. paylaşım dediğin budur işte..

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    https://www.donanimhaber.com/Curiosity-Mars-tan-yeni-bir-selfie-gonderdi--107404

    Adamlar taaa Marstan 11 mb boyutunda fotoğraf yolluyorlar. Sen yanıbaşımızda ki Ay'dan foto atmanın maliyetlerinden bahsediyorsun Şıh.
    Demek ki olayın sorunsuz kamera vs olayınla alakası yok. İstenseydi 4k video bile gönderilirdi.
    Bak Marstan gönderdi adamlar diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.