Şimdi Ara

iPhone fiyatlarında beklenen indirim Çin’de başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Her yıl iPhone satışlarını katlayarak arttıran ve rekorlara imza atan Apple için 2018 yılı düşüşün başlangıcı oldu. Genel olarak akıllı telefon pazarındaki durgunluk, büyük pazarlarda yoğun rekabet ve Qualcomm ile olan patent kavgası Apple’ı iyice köşeye sıkıştırmış durumda.


     


    Zaten bekleniyordu


     


    Bu yıl iPhone satışlarının yüzde 15-20 oranında düşeceği tahminleri sonrasında Apple’ın ikinci kez tedarik zincirlerine üretimi azaltma talimatı verdiği iddiası gündeme gelmişti. Bunu doğrular nitelikte indirim haberleri de gelmeye başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Livio AI akıllı işitme cihazı kendi dijital asistanına sahip oldu

    Daha önce Apple belirli ülkelerde çalışır halde eski iPhone modellerini getirenlere yeni iPhone modellerinde kullanılmak üzere indirim çeki verdiği bir kampanyaya başlamıştı. Şimdi ise doğrudan indirim yapılıyor.


     


    Çin’de başlayan indirim iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerini kapsıyor. Modele göre değişen indirimler ortalama 59$ civarında. En büyük indirim ise 66$ ile iPhone XR modelinde görülüyor.


     


    İlginç olan ise resmi Apple mağazaları ve çevrim içi mağazada bu indirimlerin geçerli olmaması. Ülke çapındaki tüm resmi satış noktaları ve lisanslı mağazalarda indirimler geçerli. Bunun nedeni ise bilinmiyor.


     


    Apple zaten Çin’de bir süredir kan kaybediyordu. Yapılan indirimler tüketici ilgisine nasıl yansıyacak merak konusu. Diğer taraftan indirimlerin diğer ülkelere de yaygınlaşması bekleniyor.


     







  • Turkiye için en buyuk sıkıntı kur carpanı..amerikla fiyatı 1000$ olan cihazın %25+%15+%10 satılsa kur 5.5 dan 8662tl eder oysa su an da 9900tl yani %15 yuksek kur carpanı var.. dolayısıyla turk musterisini enayi yerine koyan apple turkiyeden kimse urunu almaz.zaten kriz var birseyler alacak kişi daha fazla dusunup hesap kitap yapıp oyle alıyor...sahsen cihazı cok isityorsam gider yurtdısında alır 5500+618tl vergisini oder işi bitiririm...daha 59$ indirimden bahs bile etmedim...
  • Allah razı olsun çok büyük indirim yapmışlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kepçe ile alıp, kaşık ile geri vermek gibi bir şey olmuş, sadece adı indirim...

  • Beter ol Apple, amiral gemini 700 dolara satamayasın e mi...

    İşte böyle dostlar, almayınca düşüyor ;)

  • telefon acayip tipsiz değil mi bana mı öyle geliyor.

  • Turkiye için en buyuk sıkıntı kur carpanı..amerikla fiyatı 1000$ olan cihazın %25+%15+%10 satılsa kur 5.5 dan 8662tl eder oysa su an da 9900tl yani %15 yuksek kur carpanı var.. dolayısıyla turk musterisini enayi yerine koyan apple turkiyeden kimse urunu almaz.zaten kriz var birseyler alacak kişi daha fazla dusunup hesap kitap yapıp oyle alıyor...sahsen cihazı cok isityorsam gider yurtdısında alır 5500+618tl vergisini oder işi bitiririm...daha 59$ indirimden bahs bile etmedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 10 Ocak 2019; 9:52:44 >
  • türkiyede de 100-200 dolar arası bir indirim bekliyoruz
  • Bizde kur bindirimi var.

  • Daha da düşecek o fiyatlar. Apple artık pazarda istediği gibi at koşturamıyor. Bakıyorsun aynı özelliklere sahip hatta daha iyi özelliklerle donanmış telefonlar çıkmaya başladı. Sadece ios stabilitesi ve apple güvencesi kullanıcıyı memnun etmiyor. Mecburen fiyat güncellemesi yapacaklar.

    İşin büyük bir kısmı burada tüketiciye düşüyor. Almayıp ellerinde kalmasını sağlamaları gerekir ki onlarda fiyatlarını aşağıya çekme mecburiyetinde kalsınlar.
  • İnşallah zararına sattığın günleri de görürüz Apple'ın düştüğü duruma bak sadece ios ayakta tutuyor koskoca firmayı zamanında ios gibi bir sistem yapılmasaydı şimdi Nokia gibi elden ayaktan düşmüştü.

  • Maximum 700 dolar seviyesine indirmesi lazım yoksa satışları toparlayamayacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne hikmetse ülkede üretilebilen hiç bir şey yok ama lafa gelince herkes einstein!

  • Bir telefona 1000 küsur dolar verilmez. 350 dolara snapdragon 845li cihazlar satılıyor senin nasıl bir fazlam var da 3 katına satabiliyorsun? En üst kapasiteli iphone fiyatı 800 dolar olmalı bence.

  • Apple için sonun başlangıcı geldi.
  • Adamlar 89 milyar dolar yerine 85 milyar dolar kar yapacaklar. TUrkıye deki tum markaların toplamından daha fazla para kazanıyorlar anlayacagınız. Bu düşüş iyi oldu, seneye daha iyi telefonlar cıkarmak zorunda kalacaklar.

  • Qualcomm daha farklı ulkelerde bindirmelerle sonuna kadar devam etsin, esas o zaman ...kini göreceksin tim cook. yıllardır iphone kullanan birisi olarak söylüyorum bunu. cihazları kullanılabılırlıgı ve macbook ekosisteminden sebep tercih etsemde , bu rakamlara insanları salak yerine koyarak boyayıp boyayıp aynı modellerle dunya paraya satmanın bir dönüşü olmalıydı zaten.. olmalı da.

    Qualcomm'la "secret file" olarak imzaladıkları bir cok veriyi, yazılım kodlarını iddia edildiği şekilde eğer gercekten intel'e verdiyseler sağlam şerefsizlik örneği olacaklardır dunya'ya. he değilse de, ates olmayan yerden bu kadar duman cıkmaz zaten. göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 10 Ocak 2019; 15:9:19 >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Aynen Erdi abi hesap yapmıştı 400 dolara yakın bir fazladan kâr var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple boş yapma miadın doldu Çin firmaları her açıdan elinize veriyor hadi naş bitanesi... Steve i mezardan çıkarmadıkça apple adam olmaz.

  • Apple sonu acaba nokia gibi olacak mı inovasyon vs şeyler artık geride kaldı telefonlar birbirlerini tekrar eder haldeler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.