Şimdi Ara

Asansöre kamera taktırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar;
    15 bloktan oluşan sitenin her asansörüne kamera takmak istiyorum.
    Görüntü ve kayıt cihazı güvenlikte duracak, hem asansörde kalma durumunda anında
    yardımcı olunacak hem de asansörde oluşan olumsuz şeylerin önüne geçmek amacıyla taktırmak istiyorum.

    Sitenin fiziki yapısı ve kablosuz aygıtı koymak istediğim yerler ;

    Asansöre kamera taktırmak


    Sitenin tam ortasında yaklaşık 5-6 metre yükseklikte üzerlerinde projeksiyon olan 2 adet direk var,
    ayrıca 2 adette kamera var direklerde.

    Kullanmak isstediğim kamera;

    Asansöre kamera taktırmak


    Yapmak istediğim sistem kısaca;
    Güvenliğe kayıt cihazı koyulacak,
    Güvenlikten ortadaki direğe cat kablosu mevcut çekili ama yeniside çekilebilir
    Yeni kablo ile veya mevcut kablolarla direğe aşağıdaki wifi cihazlarından birisini takmak.
    Asansörlere ip kameralar yerleştirip kablosuz bağlantı ile kayıt edilmesini sağlamak.
    Blokların asansöre bakan kısımları cam, arada sadece asansör duvarı olacak.
    Tek sıkıntımız asansör zemin kattaki kapalı otoparka inince wifi çekimi düştüğünden kayıt etmeyebilir mi?



    Kullanmak istediğim wifi aygıtlarını ekliyorum bunların dışında sizlerinde tavsiyeleri çok önemli benim için.

    İlk düşündüğüm cihaz 250 metre 360 derece yayın yapıyormuş;

    Asansöre kamera taktırmak

    2.Alternatif 400 metre 120 derece yayın yapıyor;

    Asansöre kamera taktırmak

    3.Alternatif

    Asansöre kamera taktırmak

    Edit: Konuyu güvenlik kameralarından çok network sorunu olduğu için bu bölüme açtım.







  • Selamlar ,

    Tek Ap ile yapamazsınız gibime geliyor 2. alternatif zaten olmaz 360 derce yayın yapan bir cihaz olması gerekli ancak Ap'ler yatay yayın yapar diker yayın yapmaz ( Cisco'nun dikey yayın yapan antenleri de mevcut ) Ap'yi koyduğunuz yükseklikte sinyali iletir anca yükseklik olarak oluşacak olan farkta problem yaşamanız kuvvetle muhtemel ki Wireless projelerinde demo yapmadan kaç adet cihaz vb belirlemek riskli olabilir. Wireless projelerinde ayrıca bağlanacak olan cihazların da önemi oldukça yüksektir şöyle izah edeyim Örneğin bir Ap koydunuz 500 metre açık alanda sinyal iletebiliyor ve Ap'ye 400 metre uzaklıkta bir telefon sinyali aldı ve bağlantı kurmak istedi telefonun içindeki antenin sinyal iletme kapasitesi 400 metre altında ise bağlantı kuramayacak. Gsm şirketlerini düşünün neden bir sürü baz istasyonu kuruyorlar Türkiyenin orta noktasına bir tane çok güçlü bir cihaz ile neden tüm Türkiye'ye yayın yapmayı denemiyorlar aynı bahsettiğim sebepten ötürü.




  • Bilinmedik markalarla is yapmayin derim ilk olarak.

    https://unifi-protect.ubnt.com/ boyle bir cozum size lazim.

    https://www.ubnt.com/products/#unifivideo bunlar kamera cozumleri

    https://www.ubnt.com/products/#unifi bunlarda Wireless ve diger network cihazlari icin.




  • ne kadar BTci varsa toplandı ama ben işin bizlerden ziyade kamera işi yapan birinin bu işi çözebileceğini düşünüyorum. çinden getirilecek 2 tane dandirik kamera ile olmaz bu iş. Bildiğim kadarı ile de Dahua ve haikon da bu tarz projelere uygun kamera ve nvr var. Ayrıca asansörün içine kadar kablo da çekilebilir. kablosuz maliyet daha da yüksek olacaktır. ha kablosuz olur mu olur. çinden getirilecek kameralar ile olur mu o da olur ama yarın arıza ve destek gerektiğinde size el uzatacak bir firma çıkmaz. çıkarsa da maliyet artar.

    *** alınacak kameralarda sd carda kayıt yaptırın. eğer kablosuz çekmez ise sd carda kayıt yapsın. kablosuzun menziline girdiğinde de sd card i kayıt cihazına senkronize etsin. canlı görüntü izleyen taraf ( güvenlik )'ta kopma yaşanırsa access point in değişmesi gerekir. ayrıca asansör gibi küçük bir alan için yüksek megapikselli (720p-1080p) kameraya gerek olmaz. bu sebeple görüntü aktarımında bağlantı hızının pek önemi de kalmaz. ancak h264, h265 ve h265+ arasında codec farkları var. bu direk boyutu etkiliyor. en az boyutlu h265+ onu da yüksek çözünürlüklü kamera ve kayıt cihazları destekliyor. bu sebeple tekrardan 2MP kameralara dönmek zorunda kalınıyor. mevcut kayıt cihazı bütün bunları destekliyor mu vs vs.




  • Asansörlere kablo çektirebiliyorsan çektir ama kablo sürekli haraket edeceği için haraketli kablo kanalı gibi sağlam çözümler olmalı
    2. olarak ta tavsiyem kendi üzerine kayıt ypabilen daha fazla sd kart destekleyen haraket algılamalı takılması.
    kablosuz işine hiç girme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRhackSH

    ne kadar BTci varsa toplandı ama ben işin bizlerden ziyade kamera işi yapan birinin bu işi çözebileceğini düşünüyorum. çinden getirilecek 2 tane dandirik kamera ile olmaz bu iş. Bildiğim kadarı ile de Dahua ve haikon da bu tarz projelere uygun kamera ve nvr var. Ayrıca asansörün içine kadar kablo da çekilebilir. kablosuz maliyet daha da yüksek olacaktır. ha kablosuz olur mu olur. çinden getirilecek kameralar ile olur mu o da olur ama yarın arıza ve destek gerektiğinde size el uzatacak bir firma çıkmaz. çıkarsa da maliyet artar.

    *** alınacak kameralarda sd carda kayıt yaptırın. eğer kablosuz çekmez ise sd carda kayıt yapsın. kablosuzun menziline girdiğinde de sd card i kayıt cihazına senkronize etsin. canlı görüntü izleyen taraf ( güvenlik )'ta kopma yaşanırsa access point in değişmesi gerekir. ayrıca asansör gibi küçük bir alan için yüksek megapikselli (720p-1080p) kameraya gerek olmaz. bu sebeple görüntü aktarımında bağlantı hızının pek önemi de kalmaz. ancak h264, h265 ve h265+ arasında codec farkları var. bu direk boyutu etkiliyor. en az boyutlu h265+ onu da yüksek çözünürlüklü kamera ve kayıt cihazları destekliyor. bu sebeple tekrardan 2MP kameralara dönmek zorunda kalınıyor. mevcut kayıt cihazı bütün bunları destekliyor mu vs vs.
    Selamlar, size katılıyorum özellikle forumdan bu tarz projeler hiç olmaz birisi size A'dan Z'ye yardım etti ama proje başarısız oldu ne diyebilirsiniz ki sen bu ürünleri al bunları yap dedin ama yaptım olmadı mı? diyeceksiniz. Ortada bir proje var ise bu işin profesyonellerinden teklif alınır proje hazırlatılır ve yaptırıllır.




  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, kablolu sistem düşünmüyorum hareketli asansör kabloları çok pahalı. Asansörlere telefon taktırmak için fiyat aldığım zaman 45000 TL gibi bir fiyat çıkmıştı. O yüzden kablolu sistem düşünmüyorum. Bu işi yapan bir tanıdığım her asansörün üstüne access point koyduktan sonra ortadaki direğe koyacağımız kablosuz cihaza kablosuz bağlanarak çözmeyi deneyeceğiz. Kameralar direkt bağlanmaya bilir diye düşündük. Bize maliyeti de
    15 kamera 2500 TL
    15 Access Point 2000 TL
    Ortadaki Kablosuz bağlantı için kullanılacak access point vb 700 TL
    Kayıt Cihazı 1500 TL
    Yani 6700 TL ye çözmeyi düşünüyorum +- 1000 TL şeklinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeWD@Li kullanıcısına yanıt
    umarım o fiyata çıkabilirsiniz. göz önünde olmayan bir ton şey çıkacak gibi. kablosuz kameralara enerji çekilecek. elektrik kesintisine karşı ups baglanacak. asansör üstüne takılacak access pointlerin hem yayın alıp hem yayın yapması (roaming) gerekecek. direkteki access pointe kablo lazım. elektrik kesintisine karşı ups lazım. herşeyden öte direkteki ap'in 15 kameranın bitrate'i karşılayabilmesi lazım.

    ** kameraları almışken çift yönlü ses'li alın madem telefon ihtiyaci da ortadan kalksın. kolay gelsin.
  • Kameraların elektriği ve access pointlerin elektriği hazır her asansörün üstünde 3 lü priz yer almakta. Güç kaynağı bazı asansörlerde var ama çok fazla gerekte yok çünkü merkezi sistem jeneratör sistemi var 10 saniyede devreye giriyor bütün ortak alanları ve asansörleri besliyor.
    Direklerde kablo hazır var çünkü şuan mevcut sitemde yer alan yaklaşık 60 kameranın 2 si direkte. Zaten kamera taktırmakta ki amacım ilk mesajda yazdığım gibi asansörde kalmalara karşı bir nebze önlem. Diğer access pointlerin bitrate karşılaması ve roaming ile ilgili olarak istediğim tavsiyeler bunlar zaten hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aliexpress'ten kamera alırken dikkatli olun. Ucuz kameraların çoğunda arayüz mevcut olmadığı için sabit ip veremiyorsunuz. Nvr cihazı aç-kapa yapınca görüntüler gidiyor, tekrar elle eklemek zorunda kalıyorsunuz.
  • Ben olsam asansör kamera antenini asansör kabininin altına uzatırım, 3 mt kablo 12 lira. Anteni yüzeye paralel sabitlerim.
    Sonra her asansör boşluğunun dibine access point koyarım, nasılsa otoparka açılıyor, elektrik ve ethernet için kablolama sorunu olmaz. Ap anteni de yere paralel olur ve kamera-ap sorunsuz wifi ile bağlanır.

    Buradan sonra iki seçenek var,
    1)otoparkın ortasına bir 24 lü switch koyup her access pointten ethernet kablo ile switch'e, switch'ten de güvenlikteki routera. Hem 15 asansör hem de otopark kameraları tek switch ile güvenliğe tek Gigabit kablo ile bağlanabilir. Güvenlikte 40-50 cihaz iletişimini idare edecek router ile ip ayarlarını yapıp çalıştırırsın.
    Masraflı ama ideal çözüm bu.
    Ucuzlatmak için 4 tane ucuz 5'li switch alıp 15 kamerayı bu 4 switch'e, onları da yine ucuz 5-8 portlu gigabit switche bağlayıp oradan da tek gigabit kablo ile kulübeye bağlarsın. Switch masrafı değişmez belki ama kablodan ciddi tasarruf edersin.

    2)ucuz çözüm, olur mu emin değilim ama denemesi bedava, hiç bir switch'e gerek kalmaz, çok daha az ethernet kablosu kullanırsın.
    2 ayrı bina grubu var, iki ayrı ap zinciri (seri bağlantı) yaparım, yani soldaki ap'den çıkan ethernet kablosunu bir sonrakine takarım, 2. den çıkanı 3. ye, 3. den çıkanı 4. ye..... 8+7 lik iki zinciri iki kablo ile güvenlik kulübesine ulaştırırım. Kulübede 40-50 cihaz iletişimini idare edebilecek düzgün bir router kullanırsın.
    ap olarak 15 tane wr840n gibi çok portlu router alıp ap modda çalıştırırdım. Sağa sola kablo döşemeden önce 4-5 tanesini kutudan çıkarıp doğru ip ayarları ile denemesini yapardım. Router ve ap'lerde doğru ip ayarlarını yaparsan çalışmaması için bir neden yok bence.
    720p 30fps h264 için bant genişliği sorunu olmaz sanırım, 8 kamera için 100mbps yeterli olur zincir yönteminde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 15 Ocak 2019; 14:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim yöneticiler gibi yüksek meblağlarla 5-10 kamera taktırıp, ortalığı kablo çöplüğüne çevirerek iş yaptım demiyor, ucuz ve alternatif yöntem araştırıyorsunuz. Helal olsun! Umarım sorunsuz bir sistem toplarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah Hocam, bu hafta sonu kameralar gelecek inşallah, ondan sonra demo 1 2 deneme yapacağım. Access point konusunda kararsız kaldım sadece uygun bir model bulunca alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15 tane ip kamera görüntüsünü tekmerkeze toplayacaksın görüntülerde aksama yaşarsın
  • 15 binadan bahsediyoruz. kaç daire var bundan bahsetmiyoruz. valla çok düşündüm, amatör biri ancak bu şekilde bir giriş yapabilir. daha iyisini yapabilirsin. tekrar düşün derim çünkü o sistem senin başını ağrıtır. sürekli git gel yaparsın, yukarı çık aşağı in, vay mq niye çekmiyor dersin, frekans kirlilikleri, dışarıdan da saldırı girişimleri felan filan, vay yandım.. derken

    ne fakir bir siteymiş yahu para toplamaya bak. bence çatı arası iyi görünüyor. her iki yarım daire için iki ayrı dvr düşün. güvenliğe de aynı şekilde ikili taşı. bence transmitter-receiver sistemi kullanıp güvenliğe yakın olan noktadan güvenlik kulübesine kabloları indir. bir işi bir sefer ama tam yap derim. kapalı sistem kullan. wifi felan uğraşma. profesyonel kesintisiz güç kaynağı da kullanmalısın. yani kusura bakma öbür türlü çok sorun yaşarsın, vazgeç derim.




  • Hocam bence uzun ethernet kabloları al elektrikçilerden. Asansörle birlikte hareket etsin, wifiyla filan uğraşma. Mesela halata parelel olabilir, çatıya da router koyabilirsiniz kablonun gireceği yer. Asansör motoruyla temas etmediğinden emin olun, mümkünse kabloyu sabitleyin(yani en üst kata çıktığı yerde ki motora değmesin, rüzgar olur, başka bir hareket olur vs.)
  • Netde ararken konuya rastlarım bende meramımı buraya yazayım dedim.
    Gerçi benimki çok daha ufak çaplı bir sorun.8 katllı binanın asansörüne ucuz yollu bir kamera takmak istiyorum.kendi üstüne kayıt yapsın yeter.150-200 tl ye satılan wifi kameralar iş görürmü.
    Birde bunların uzaktan erişim arayüzünde guest gibi bir kullanıcı tanımlamak mümkünmü .Yani mesela admin olarak kayıt silme ayar vs.. ben erişebileyim ama guest kullanıcı sadece görüntü alabilsin gibi..
  • Uzun bir aradan sonra sonunda geçen ay bağlantıyı yaptırdım. 15 asansöre ve güvenliğe olmak üzere 16 adet kamera
    7/24 kayıt eden sistemi KDV dahil 19.000 TL ye mal ettim.
    Net bağlantısı yaptım telden vb izleyebiliyorum.
    Güvenliğe monitör koydum güvenlik sürekli izleyebiliyor.

    Sistemi kısaca anlatayım.

    Her asansöre ses ve görüntü kaydı yapan balık gözü kameradan koydurdum. Ölü nokta yok.
    Asansörlerin üstüne access point koydular kamerayı direkt ona bağladılar.
    En üst asansör makine odasına da bir access point koydular.
    Ve 2 access point kablosuz olarak bağlandı.
    Toplam 30 adet access point kullanıldı.
    Makine odasındaki access pointler atlamalı sistemle kablolu olarak birbirine bağlandılar.
    Ve gene kablo ile güvenliğe hat çekildi. Kablosuz da halledilebilirdi ama
    kabloluyu daha sağlıklı olduğu için tercih ettik.
    Asansörlerin üstüne access point koymadan yaptığımız testlerde özellikle asansör
    kapalı otopark olan zemin kata indiğinde bağlantı kopuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 11 Ekim 2019; 23:53:15 >




  • Merhaba ben bu konuyu geç gördüm ama bundan sonra ihtiyacı olanlar için bilgi olsun.

    Biz elimizdeki Phonelink PK-8501 cihazlar ile asansör üzerindeki boştaki kabloları (2 teli) kullanarak proje geliştirdik ve çok sayıda asansörde IP kamera görüntüsünü istenen yerlere sorunsuz şekilde taşıdık.Mesafe 1000 mt kadar. Hiç kablo çekmeden bilginize.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.