Şimdi Ara

Intel ‘’K’’ ve ‘’F’’ uzantılı 9. nesil işlemcilerini duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • i7 işlemci bile 8 çekirdek 8 izlek. Ne utanmaz bir firma bu Intel. AMD yeminlen uğruna şarkılar yazılacak hizmet veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Dahili ekran kartları yokken giriş seviyesi ekran kartları dünyanın en çok satan ekran kartlarıydı, çünkü kullanıcıların %90'ı (ofisler, şirketler, günlük kullanıcılar, devlet kurumları) daha fazlasına ihtiyaç duymuyordu, firmalar da (özellikle Nvidia) çok düşük özellikli ve çok ucuza mal olan bu yongaları daha üst kartlara göre ucuz sayılsalar da performanslarına ve maliyetlerine göre baya yüksek olan bir fiyata satıyorlardı. Hem yüksek satış rakamları, hem de yüksek kâr oranından inanılmaz büyük bir gelir kapısıydı, öyle ki anakart firmaları bile bu pastadan pay kapabilmek için dahili ekran kartlı anakart modelleri sunuyorlardı, ta ki Intel her işlemcisinin içine ekran kartı koyana kadar, Intel bir anda bu yüksek kârlı sektörü darma duman etti ve hepsini tekeline topladı, şimdi de kendi harici ekran kartlarını geliştiriyor ve işlemcilerde dahili ekran kartı kullanmaktan vazgeçiyor, bu tabi ki yeniden oluşacak olan giriş seviyesi ekran kartı sektörünün kaymağını yiyebilmek için, AMD ve Nvidia yeniden yatırım yapıp giriş seviyesi ekran kartlarını tekrar piyasaya sürene ve anakartlarda tekrar dahili ekran kartları görünene kadar Intel kaymağı silip süpürmüş olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Sürümden kazanıyor
  • i5-9400f listelenmeye başlamış, TR'ye gelişi 1.350 TL civarı, biraz daha ucuz olmalıydı sanki.
  • lol

    i5 8400 denen garabet 6/6 işlemciden 0.1 ghz base ve 0.1 ghz boost fazlasıyla çıkmış. ipc olarak da belki %5-10 artış olur

    garabet 6/6 işlemci alınmaz. isterse 9600k olsun. 6/6lık ucube işlemciler olduğu gerçeği değişmiyor

    6/6 2019da alınmaz. burayı okuyan aklı olan varsa uzak dursun. 6/12 ryzen 2600 bile giriş seviye olacak, ryznen 3600ler 8/16 gelecek. bu konjektürde 6/6 işlemciler 8/16lar karşısında g4560 gibi kalır.
  • Intel neden tutuşacak ki , AMD 7nm geçmiş adamlar NM denen teknolojiyi bitirdi hala Intel ile rekabet edemiyor 14nm Intel ile AMD nin 7nm de vaat ettiği IPC artışı %20 olsa Intel ile kafa kafaya gelecek ama sonra?

    Buna göre Intel 10nm daha sonra 7nm işlemci çıkardığında AMD ne yapacak?

    AMD fanboylar senelerdir gaza geliyor senelerdir hevesleri kursaklarinda kalıyor , tamam isteyen istediği ürünü alır ama bu AMD fanboylarin senelerdir yazdıkları yazılar gerçekten komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K"F" modelli laptoplar daha solid ve stabil çalışacaktır.

    IGPU yok demek Bypass yok demek anlamına gelir.

    Dezavantajı ise pil ömrü olabilir. RTX kartlar boşta 25W tüketime sahip.
  • Büyük olasılıkla waferdan bellek kontrolcüsü veya gpu kısmı defolu olarak çıkan işlemcileri değerlendirmek için bu yola gittiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 Amd..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.