Şimdi Ara

Meizu 16 mercek altında: Süper orta sınıf telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Meizu'nun süper orta sınıfta yer alan akıllı telefon modeli Meizu 16 elimize ulaştı. Şirketin amiral gemisi olan Meizu 16th modeliyle büyük benzerlikler taşıyan Snapdragon 710 tabanlı telefon, farklı bir strateji ile geliştirilmiş. Tüm detaylar, Meizu 16th ile kıyaslaması ve renk seçenekleri gibi detaylar videomuzda. 



  • O belli olmaz, Meizu hep Mediatek kullandığı için sıkıntı yaşadı. Şimdi Qualcomm işlemcilere geçti, son modele verip vermemesi bunu gösterecek. Ben uzun süre kullandım, şahsi fikrim Meizu'nun Flyme arayüzü mükemmel kullanışlı, android güncellemesi vermediği zamanda bile android ile gelen yeni özellikleri Flyme yıllar önceden sahipti. Zaten Flyme her ay salı günü kesin güncelleme alır. Güvenlik, özellik, stabilite hepsini veriyor adamlar. Kullandığım süre boyunca sıkıntı yaşamadım. kasa kalitesi, ekran, ses tasarım birçok üst seviyeye kafa atar hepte böyle idi. Android güncelleme manyağı iseniz almayın, ama takmıyorsanız memnun eden telefonlar yapıyorlar. Çoğu model montajını Foxconn yapardı. Fiyatına göre f/p cihazlar, Xiaomi ile arasında tasarım-kalite olarak uçurum var bence.
    Pil az gözükebilir ama amoled ekranla 6 saat ekran açık süresi veriyor ki note 9 o testte 7 saat civarındaydı.



    Telefona dönersek gerçekten orta segmentin tartışmasız en iyisi. Snapdragon 835 e çok yakın kirin 710, oisli çift kamera, ekranda parmak izi okuma ne ararsan var. Fakat 2600 lirayı Meizu ya vermezsin 2900 e s8 alır geçersin en azından Samsung dersin.
  • Pilide 3700 olsa tam olmuş telefon.

  • Bu Meizu'ya fiyatı uygun diye tamah etmeyin. Güncelleme falan vermiyor telefonlarına, hangi sürüm ile çıktıysa onda kalıyor.

  • Patren kullanıcısına yanıt
    Pil az gözükebilir ama amoled ekranla 6 saat ekran açık süresi veriyor ki note 9 o testte 7 saat civarındaydı.



    Telefona dönersek gerçekten orta segmentin tartışmasız en iyisi. Snapdragon 835 e çok yakın kirin 710, oisli çift kamera, ekranda parmak izi okuma ne ararsan var. Fakat 2600 lirayı Meizu ya vermezsin 2900 e s8 alır geçersin en azından Samsung dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    O belli olmaz, Meizu hep Mediatek kullandığı için sıkıntı yaşadı. Şimdi Qualcomm işlemcilere geçti, son modele verip vermemesi bunu gösterecek. Ben uzun süre kullandım, şahsi fikrim Meizu'nun Flyme arayüzü mükemmel kullanışlı, android güncellemesi vermediği zamanda bile android ile gelen yeni özellikleri Flyme yıllar önceden sahipti. Zaten Flyme her ay salı günü kesin güncelleme alır. Güvenlik, özellik, stabilite hepsini veriyor adamlar. Kullandığım süre boyunca sıkıntı yaşamadım. kasa kalitesi, ekran, ses tasarım birçok üst seviyeye kafa atar hepte böyle idi. Android güncelleme manyağı iseniz almayın, ama takmıyorsanız memnun eden telefonlar yapıyorlar. Çoğu model montajını Foxconn yapardı. Fiyatına göre f/p cihazlar, Xiaomi ile arasında tasarım-kalite olarak uçurum var bence.

  • Bu cihazlarda DAC var mı?
  • Bir insan 2 dakika boyunca kutu anlatır mı yahu? ki 2 dak. sonrasında da yine kutudan bahsediyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 4 Ocak 2019; 23:20:51 >
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. Meizu kullanan kişi android güncellemesi beklemez bence, zaten herşeyi flyme karşılıyor stabilitesi tasarımı gerçekten çok hoş mx4 pro ile tanışmıştım meizu ile gerçekten harika bir deneyimdi.

  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Güncelleme manyaklığı ile alakası yok. 2 yıl boyunca güncelleme istemesi en doğal hakkı. Diğer firmalar verirken meizu vermesi gerekli.

  • Pro 7 plus diye amiral gemisi vardı android 7 ile çıktı hala android 7...
  • Telefon güzel ama Meizu hiçbir telefonuna güncelleme vermedi bugüne kadar. 2 sene sonra millet android 10 kullanırken android 8 oreo kullanmayı göze alıyorsanız alın.

  • Bu fiyata Mate 20 Lite satıyorlar, biliyorum internette Mate 20 Lite daha uyguna da bulunabiliyor fakat mağaza fiyatları bu fiyatlarda, operatör fiyatları ise oldukça uçuk ki millet zaten takır takır mağazalardan ve taksit adı altında kazığı saplayan operatörlerden alıyor Mate 20 Lite'ları... Meizu 16, Mate 20 Lite'tan birkaç gömlek üstün bir cihaz, 2599 TL iyi görünen bir fiyat fakat aslında Biztech istese bunu 2399'dan rahatça piyasaya sürerdi, nasıl mı? Açıklayalım;

    Meizu 16th yurtdışı çıkış fiyatı 395 dolar, Türkiye çıkış fiyatı 3199 TL (aslında 3099'du ama sonra 3199'a çektiler) buna göre doları 8,1 TL alırsak (395*8,1=3199,5) Türkiye fiyatına ulaşıyoruz (Hemen sövmeyin, firmanın suçu yok, Türkiye'de telefonda toplamda %60 vergi var).

    Meizu 16'nın yurtdışı çıkış fiyatı ise 295 dolar ve 295*8,1=2389 TL ediyor yani Meizu Türkiye (Biztech) Meizu 16'daki kâr marjını daha yüksek tutmuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ocak 2019; 16:40:49 >
  • @fx57 Meizu 16th ses performansı ile iddialı bir model. Meizu 16 da ise ses konusundan hiç bahsetmemişsiniz. Özel bir DAC var mı ve performansı nedir?

  • Xioami zamanlı arızalanma programı oldugunu düşünüyorum çünkü mi5 telefonum garantisi bittikten 1 ay sonra bozuldu evofone distribütörü tamiri mümkün olmadığını yeni telefon almamı belirtti ilk ben keşfettim galiba telefonun kendini imha etme olayını [öyle düşünüyorum] çünkü markaların kasten yavaşlatma olayını biliyoruz buda olur o yüzden xiaomi markasından uzak durun derim

  • Bugüne özel gittigidiyor da seçili cep telefonlarında %3 indirim var. Maximum kartı olanlara da 75 tl MaxiPuan var.



    Meizu için ayrıca fırsat satıcı ürünleri yıldız fırsatlara aldırdığı için.



    Meizu 16 64 gb 2437 tl

    Meizu 16 128 gb 2635 tl

    16th 64 gb 6 ram 3040

    16th 128 gb 8 ram 3800

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonda nfc var mı? bir de android p güncelleştirmesini alır mı?
  • Telefonda bildirim ledi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nfc yok, tek renk bildirim ledi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodan tam anlamadım. Parmak izi ile telefonu açmak için önce kilidini açıp sonra mı parmak okutuluyor? Yoksa ekran kilitliyken ekrana dokununca telefon açılıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.