Şimdi Ara

King of Dragon Pass İstek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar. Hakkıyla çevirisi yapılan her oyun için teşekkürler. Belki içinizden biri bu oyun için bir proje başlatır ümidiyle size kısaca King of Dragon Pass oyununu tanıtmak istiyorum. Bu noktada Ekşi Sözlük yazarı Mai Hasegawa'dan alıntılamak isterim;

    "Zalim bir kralın zulmünden kaçıp uzaklara göç eden bir klanın (topu topu 1000 kadar kişi) hikayesini oynuyorsunuz.

    klan'ın yeni geldiği topraklar dragon pass denilen ve geçmişi hiç de tekin olmayan (ama mecburiyetten geldiğiniz) engin ovalardan ibaret.

    buranın kuzeyinde troller'in, garip hayaletlerin yaşadığı bataklıklar ve dragonewt'in sınır karakolları; kuzey batısında tarsh dedikleri kültürünüze yabancı bir krallık, daha kuzeyde lunar krallığı; doğunuzda prax denilen yerliler; güneyinizde beastfolk'un yaşadığı topraklar, batınızda ise horse spawn dedikleri göçebe atlılar bulunuyor.

    amacınız sizinle beraber, önce veya sonra dragon pass'e gelmiş onlarca klan'ın arasında güçlenmek, klanları birleştirip bir tribe oluşturmak ve tribe'a kendi klanınızdan birini lider seçtirmek; ve nihai olarak da dragon pass'teki diğer insanlara (horse spawn gibi) ve tüm tribe'lara hükmedecek bir krallık kurmak..

    bu açıdan klan'ınızdaki insanlar çiftçiler, köleler, soylular, zanaatkarlar ve askerler olarak ayrılıyor. oyun dünyası çok esnek. mesela dilerseniz köleliği kaldırabilir, hatta tüm dragon pass'te yasaklayabilirsiniz.

    soylular ise klan ring'inizi oluşturuyor. soyluların arasından seçtiğiniz 7 soylu, klan idaresi, savaş, ticaret vs konularda hem aktif çalışıyor hem de size tavsiyelerde bulunuyor.

    klanınız çok çeşitli tanrılara, ruhlara ve atalara tapıyor. bunların her birinin de size değişik faydaları var, bunun için de belli dönemlerde kurban adıyorsunuz. koyundan hazineye hatta insana kadar kurban edebilirsiniz. mesela humakt size savaşta yardım ederken elmal ve bartnar ekinlerinizi koruyor. diğer klanları lanetleyebilir, atalarınızdan tavsiye alabilir, kaos yaratıkları ile savaşırken şans dileyebilirsiniz... elbette hiç birinin ne kabul ne de işe yarama garantisi yok.

    questler ise, soylularınızdan birinin tanrıların katına çıkıp orada kadim hikayeleri canlandırması ile gerçekleşiyor. bunun da çok çeşitli, quest'e göre değişen, faydaları var.

    savaşlar ise diğer klanlara akınlarla gerçekleşiyor. yine çeşitli seçenekler mevcut. mesela yağma yapabilir, öldürebildiğiniz kadarını öldürebilir, esir alabilir veya topraklarını istilaya girişebilir, bu arada da savaş taktiğinizi hücumdan taktik manevraya değin bir yelpazede belirleyebilirsiniz.

    tabii savaşlarda klanınızdaki tanınmış savaşçıların kahramanlık yolunu da açabiliyorsunuz. birebir düellolar, küçük bir gruba hükmedip arkadan dolanmak.. gibi..

    oyunda diğer klanlar ile ticari bağlantılar ve elçile yollayabilir, diplomatik elçiler gönderebilir, dragon pass'in dört bir yanına kaşifler salabilirsiniz...

    1999 oyunu olmasına karşın bakınca gelişmeye elverişli ve özgün bir oynanış tarzı var. gereksiz ayrıntılarla sizi boğuşturmaması sayesinde rahatlıkla 90 senelik bir zaman diliminde klanı idare edebiliyorsunuz. "okul yap", "su yolu getir", "askerleri yönet", "onu yap bunu yap" gibi gerçekte bir kabile şefinin kazma kürek alıp yapmayacağı şeyleri siz de yapmıyorsunuz bu oyunda.

    ve son olarak, zaman darlığından bitiriyorum, oyun süresince klan ring'inize gelen sayısız olay var. kabileler arası savaş, tacirlerin kapışması gibi ciddi olayların yanı sıra evlenmek için kız arayan çirkin bir adam, kocasının düello yapmasına izin vermeyip onu döven kadın gibi eğlenceli olaylar da mevcut. hatta aralarında nesilden nesile, torunlara kadar uzanan, 50-60 sene boyunca ara ara karşınıza çıkan rekabetler dahi var.

    sonuç olarak, türünün - maalesef - tek örneği."

    Kısacası oyunumuz binlerce olasılıklı kendi klanımızın kararlarını verdiğimiz dinlere kurbanlar verip savaştığımız harika bir FRP-Strateji oyunu. Oyun şuan Gog üzerinde satılıyor ve güncel bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor.
    https://www.gog.com/game/king_of_dragon_pass

    Belki bir gün içinizden birinin uğraşıyla Ejder Geçidi Türkçe olur :)



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.