Şimdi Ara

USB Tip-C için yeni bir güvenlik standardı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • USB standartlarının belirlenmesinden sorumlu olan USB Uygulayıcı Forumu, USB Tip-C standardına yeni bir güvenlik programı ekliyor. USB Type-C Authentication Program çift taraflı bir kontrol imkânı sunuyor.


     


    USB Type-C Authentication Program nedir?


     


    Bugün Apple başta olmak üzere pek çok üretici aslında benzer bir kontrol çözümünü kendi cihazlarında sunuyor. Bunlar aksesuarların onaylanmasından başlayarak şarj akımının kontrolüne kadar farklı fonksiyonları yerine getiriyor.


     


    Ayrıca Bkz.GDDR6 bellekler yüzde 70 daha maliyetli

    USB Tip-C onay programı üreticilerin izinsiz olarak bağlantı girişlerine yapılan hamleleri engellemesini sağlıyor. Ana cihaz tarafına şifrelenmiş olarak eklenen bir onay mekanizması üçüncü taraf kablo, adaptör ve cihazların kontrolünü yaparak bağlantı veya enerji aktarım izni veriyor.


     


    Sistem henüz kablo bağlandığı anda onay mekanizmasını çalıştırıyor ve herhangi bir aktarım olmadan önce onaylamayı tamamlıyor. Böylece üçüncü taraf sistemlerin onay almadan bağlantı kurmasının önüne geçiliyor.


     


    Bu program sayesinde üreticiler hem kötü niyetli sistemlerin USB Tip-C üzerinden herhangi bir saldırı düzenlemesini engelleyecek hem de sertifikalı aksesuar satışlarına da imkân bulacak. 128-bitlik tüm şifreleme yöntemlerine uyumlu olan programın yürütülmesi işini ise DigiCert firması üstlendi.


     



  • Apple MFi programını 3. parti üreticilere parayla sattığı gibi android ve diğer bileşen dünyası da bunu tadacak sanırım :(

  • Yok abi şu usb 3 ü bırakmıyorlar ki yaygınlaşsın. Sonuna kadar piyasayı sömürecekler anlaşılan.

  • Bunun sonu nereye varır acaba, Samsung şarj aletiyle sadece Samsung telefonu şarj edebilirsin gibi bir şey olmasın da

  • son kullanıcıya faydasından çok zararı olacak. lisanslama ayağına daha çok para isteyecekler.

  • temassızlık sorunu 3 telefonumda da olmuştu. veri aktarma esnasında sürekli kopma uyarısı alıyorum. neden telefon üreticileri bu bağlantı türünü kullanıyor? sony z3, HTC s9, samsung s4 mini bu sorunu yaşadı.

  • Küçücük konnektöre 24 pin sığdırmışlar. Bu ileride çok temassızlık sorunlarına gebedir. Apple gibi 8 pin yapsalardı keşke.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.