Şimdi Ara

Chrome OS, kilitli cihazlardaki USB bağlantı noktalarını engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Chrome OS yüklü olan Chromebook cihazınıza, kilitli durumda olsa bile Rubber Ducky veya klavyeyi taklit eden kötü amaçlı USB bellekler kullanılarak erişilebilme ihtimali vardır. Yapılan bir açıklamaya göre yakında USBGuard adı verilen bir özellik sayesinde bu tehlike ortadan kaldırılacak.

     


    Kullanıcılar beyaz liste oluşturabilecek


    Bilgisayarınıza kötü amaçlı USB belleklerle erişilmesi, veri güvenliğinin en önemli şeylerden biri olduğu günümüzde en büyük kabuslardan biri diyebiliriz. Yakında Chrome OS'a gelecek bir güncelleme ile cihazınızı kilitli duruma getirdiğini zaman, USB bağlantı noktaları da engellenerek çalışamaz konuma getirilecek.


    Yapılan açıklamada, Chrome OS kilidi açılıncaya kadar yeni bir USB aygıtının çalışmayacağını ve zaten bağlı durumda olan aygıtların ise çalışmaya devam edeceği belirtiliyor. Ayrıca kullanıcılar, bir beyaz liste oluşturarak cihazları kilitli durumda olsa dahi kullanılacak aygıtları da tanımlayabilecekler. Yapılacak olan yeni güncellemenin ise ne zaman dağıtılacağı henüz netlik kazanmış değil.

      







  • Ipad varken google tablet alinmaz applein tabletlerin kalitesi ortada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.