Şimdi Ara

Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
12
Favori
28.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl bir hırstır anlamak mümkün değil doğrusu. Ben kimseyi kendime rakip görmüyorum kendi bilgim ve tecrübelerim vasıtasıyla kendi ısıtma sistemimi “tune” ettim. Kombimin yanında yatmama da gerek kalmadı. Yaptığım reglaj ayarlarını da söylememe de gerek yok bu arada. Mesajıma dikkat ederseniz basit tavsiye ve önerilerde bulundum. Hasmane laflarınızı ve mühendisleri yeren sözlerinizi de yakışıksız bulduğumu da belirteyim. Ayrıca hırslanıp hırslanıp basit bir konuda bu kadar yazı yazmayı çok gereksiz buluyorum. Netice kendi başarısızlığınızdan dolayı başkalarınında bu konuda başarısız olması konusunda peşin hükümlü olmak kimseye birşey kazandırmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tornadosi T kullanıcısına yanıt
    “Ayrıca hırslanıp hırslanıp basit bir konuda bu kadar yazı yazmayı çok gereksiz buluyorum” cümlenize %100 katılıyorum
    Saygılarımla
  • tornadosi T kullanıcısına yanıt
    Kombi yaninda yatan bir siradan bir vatandas olarak yaziyorum, benim sizin gibi bir adimin başına eklenebecek bir ibare yok. bu forumda ilk kez birinin mesleğini gözumuze soka soka ogrenmis bulunuyorum. Ben sahsen kimseni meslegini bilmem, sormam hatta adini bile bilmem.
    Konu burdan nasil buraya geldi anlamadim

    Mühendis arkadasin yazdıği
    "0.1 hassasiyeti tuturuyor ve gayet iy kontrol sağlıyor. Ben termostatdan memnunum ara sıra server ile bağlantısı kesiliyor ama bu termostatın değil Vaillantın yarattığı sorun. Daha ileri ayarları olabilir termostat üzeinde mesala maksimum kazan sıcaklığı veya +- dış ortam sıcaklığı değiştirme gibi ama bu haliyle de gayet iyi çalışıyor bence."

    Benim sorum son derece art niyetsiz sorduğum soru idi
    "Genel bir grafik ve cizelge paylasirsaniz fikir edinelim dedim"

    Ondan sonra olay buralara geldi.

    Cevap yazmak istemezdim ama, sataşma olursa, verilen emekler hiçe sayilirsa is degisir.

    Bir bucuk aydir kombi kullanan biri olarak bukadar hizli sonuca ulasmaniz muhendisliginizin verdigi bir avantaj olsa gerek. Bu konuda sizi tebrik ediyorum.
    6 Yildir burda fikir alisverisi yaparim ilk defa sizin gibi birine rastgeldim. Alıngan birie diyelim. Sizin mesleginize laf atan yok kucumseyen yok. Sizin mesleginizi soran yok. Orda bir sistemlerden bahsetmisiniz inanin merak edip bakmadim bile ki ben arastiran bir yapiya sahibim. Cunku termostatla ilgiisi yok bahsettiginiz seylerin, o konuda iyi ve bilgili olmaniz bu konuda bilgili olmaniz anlamina gelmez.
    "Tune"demisiniz anlamini bilmiyorum, radyonun duymesinde gorurdum eskiden biz onu basaramadim daha. Daha dogrusu beceremedik sizin deyiminizle mazur görün. Olmayinca olmuyor. Hadi ben beceriksizim. Neduda, tequali, kayiboyu, kadiremre, huzey daha sayamadigim kullanicalrda beceriksiz. Bu saydigim kisiler son derece bilincli insanlar yani muhendis olmayi gerektirmeyecek kadar olaya vakiflar. Hele huzey icimizde en guzelinibyapti 1 ayda birsey olmayacagini anladi iade etti termostati.
    Burdaki patlasimda bulunan arkadaslarin en ufak bir maddi cikari yok hatta birbiri icin daha iyisi olsun diyerek ulasilmasi zor olan dis hava sensorunu temin edip kargo parasinida cebinden odeyecek kadar gonlu zengin.
    Birbirinin evini simule etmek icin ayni ortami yaratmaya calisan forumdaslar var, kombi ayarini petek ayarini degistirerek arkadasinin durumunu cozmeye calisanlar var.
    Daha bugun kayiboyu arkadasa dedim ki acaba erelax migodan farklimi calisiyor veya vaillant kombi calisma sekli farklimi dedim. Emin olmama ragmen yinede acaba diyorum.
    Sizin bu yapilan emekleri ve tecrubeyi yok saymaniz 1.5 aylik bir kullanici icin komik oldu.
    Size cok fazla gereksiz zaman ayirdigimin farkindayim. Sadece kendimi gectim kayiboyu arkadasa arka cikmak istememden. Kalin saglicakla muhendis bey




  • Yazdıkça ne kadar takıntılı ve saplantılı biri olduğunuzu ispat etmişsiiniz. Vaillant ve Erelax kullanmamanıza rağmen insanlara bu kadar net ve hatalı yada yanlı tavsiyeler vermek de bu tutumun sonucu olsa gerek. Ben mühendis olduğumu size bu işte profesyonel olduğumu belirtmek için yazmıştım ama siz bu konuyu nerelere getirdiniz aklım almıyor. Yıllarca arabanın içinde yatıp onun her arızasını tamir etmeye çalışan insanlar tanıyorum ama hiç biri arabanın beynini söküp ona müdahale etmeye kalkmıyor dahası hiçbiri bu araba çok kötü çünkü kendi kendine düzgün gidemiyor demiyor.Benim ilk mesajımda yazdıklarımı yalancı çıkarmak amacıyla “grafik paylaş da görelim bakalım doğru mu yalanmı söylüyorsun” demeseydiniz ve ayrıca da herkezden bu işi daha iyi bilirim bir sürü de konu açtım zaten forumda demenin de ne denli komik olduğunun farkına varmış olsaydınız size cevap bile vermezdim. Ama bu malesef son yıllarda bazı insanlar yaptıkları işlere bakmadan herşeyi bildikleri iddia ettikleri ve herkeze akıl vermeye çalıştıkları için ülkemizde bir sorun yaşıyoruz.

    Ben sizin mesleğinizi sormadım ve dolayısıyla küçümser tavırlara ve bu konuda gereksiz polemiğe de girmedim. Ama bu işin teorisini kulaktan dolma biligilerle öğrenip deneme yanılma yöntemiyle başarlı olamayınca insanlara akıl vermenin de ne denli yanlış olduğunu size öğretemeyeceğimi de farkına vardım. Umarım bu polemiğe daha fazla devam etmezsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok mu aramızda modem ile bağlantı problemi yaşayan. Bugün durduk yere modem bağlantısı sağlandı 2-3 dk demedi pat gene gitti. Vaillant Müşteri hizmetlerini arıyorum servise yönlendiriyor , Servisi arıyorum müşteri hizmetlerine yönlendiriyor. Kombi bakımı için 450₺ Bedel istiyorlar ama +1000₺ ye satılan akıllı termostatla ilgili ne Servisin ne müşteri hizmetlerinin bir bilgisi var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı
    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tornadosi T kullanıcısına yanıt
    Modem bu iste profesyonelsiniz bizim migolarada el atin da termometre gorevinden kurtulsun. Migo ile erelax birebir eşittir sizon icin zor olmayacaktir. Sizden netatmo gibi ok gibi grafik bekliyorum, profesyonelliginiz bunu gerektitir. Netatmo bu cihazlari ureten firma. Ne hikmet ise o ok gibi grafik veriyor her kullanicisine. Evet takintiliyim, bu grafik konusunda takintiliyim.kayiboyu arkadas dishava sensörü ve netatmo kombinasyonu ile bile sabit grafik alabiliyor. Ben exa ile de sabite yakin alabiliyorum.migoda basaramadik. Ha bana derseniz ki bendeki vaillant kombi sizdeki nitromixten farklı calisiyor ozaman anlarim.nasil calistini sorsam kombinin yaninda biraz vakit gecirmeniz gerekecek.Ayrica bu işte profesyonel oldugunuz forumda sordugunuz sorulardan belli oluyor. Soylediklerimin sonuna kadar arkasindayim. Ben bu forumda insanlara faydali dugumu dusunuyorum ve bir cok kisiye yardimci oldum bu bana yeter. Demekki bu isi iyi bilen servislerden daha iyi biliyor ki millet derdini sizin gibi buralardan ariyor. Bu konuya cok fazla yazmam sizin gibi prifesyonel varken bu saatten sonra hic yazmam.ayrica birsuru konu actim demedim 1 konu actim ve birkac konuda da fikirlerimi paylsiyorum dedim. Olaylari abartiyorsunuz asagida paylastigim resimde oldugu gibi. "Tune" konusunda da ironi yaptigimi anlamisinizdir umarim. Sadece yabanci kelime kullanmanizi garipsedim oysa turkcemizde bircok kelime var bunu anlatabilecek
    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı

    "paylasta gorelim bakalim dogrumu soyluyirsunuz yalami soyluyorsunuz" anlami cikan bir soru goremedim. Ben sizin dediginizi paylasirken birebir kopyala yapistir yaptim siz abarti katmissiniz. Ben gercekten fikir edinmek ve bilgi paylasmak icin yazmistim hicte alayci bir ifadem olmadi.

    Sizi admine sikayet etsem emin olun banlanirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 16 Aralık 2020; 1:18:51 >




  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu modemlerde 5ghz ayari var sizin modem 5ghz ayarli olmasin. 2.4 ustu calismaz erelax.kombi yanindaki ag gecidindeki dugmeye uzun sureli basin yaklasik 15-20 saniye jadar wifi sifresini silsin tekrar kurulum yap. Olmaz ise ag gecidindeki adaptoru cikar. Dugmeye basili iken adaptoru tak bu sekilde uzun surelj bas. Ve tekrar kurulum yap
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt

    Modemin 5ghz özelliğini kapattım zaten hiçbir işimi yaramıyor. Dün akşam da defalarca denedim ama olmadı. Hatta baktım bağlanmıyor o ara bir arkadaşımla konuşuyordum ben onunla konuşurken bir baktım durup dururken bağlandı 2-3 dk demedi pat gitti gene. Cihaza ne telefondan ne salondaki manuel cihazından ulaşabiliyorum. daha önceki yaptığım saat-derece özelliğiyle çalışmaya devam ediyor. ama oda sıcaklığını nasıl kombiye iletebiliyor anlamış değilim.

    Bir arkadaşım türkcell de çalışıyor ve bir kaç kişiden bu yaşadığım sorunla aynı şikayetler aldıklarını ve huawei modem talebinde bulunmamı söyledi , müşteri hizmetlerinden.

    Modem ayarlarından çözülmeli bence ama anlamıyorum o kısımları.. Zİra önceki kombim eca proteus premix idi. onun da akıllı oda termostatı vardı ve kopma sorunları yaşatıyordu. Eca servisi sorunumu çözemedi ama termostatı aldıkları "Corsa" firmasını arayıp teknik destek almış ve sorunu çözmüştüm. (telefon tarihini geçmişe aldırıp modem arayüzünden sabit 11 nolu kanalı seçtirmişti 2.4ghzde , bağlantı sağlandıktan sonra telefon tarihini güncele alıp devam etmiştim kullanmaya)


    Cihazın adaptörü çıkmış enerji almıyorken düğmeye basmanın mantığını açıklayabilir misiniz mümkünse.





  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ag gecidi modeme yakinlik onemli, modem kanal bandi otomatikten manuele alin ve 10 altinda olsun (bunu yaptiniz saniyorum) elbette cihaz fisi cekik iken tuşa basmanizin bir anlami olmaz. Ben orda adaptor cekik iken tusa basin ve basili iken ataptoru takin dedim ayni sekilde 15-20 saniye bekleyin. Buda bir yontem ag sifirlama icin. Veya bildiginiz gibi normal kurulum yapin. Wifi kismina gelince uzerine yaz degil yeniden sifre girin diye bir ibare olacakti(uzun zamandir yapmadigimdan aklimda kalan bu) normal de modemde hicbir ayar yapmadan baglanmasi lazim. Birde telefona fing programini yukleyin erelax modeme baglanmis mi. Ama bu tur cihazlar internet ve modem begenmiyebiliyor. Benimde vestel klimam var wifi li. Aldigim gunden beri wifi sorunum var fabrikadan servis geldi cozemedi. 3 tane modem aldim yine olmadi. Sadece komsunun modemine baglaniyor. Oda modemle alakali degil ayni modemde de aldim yine olmadi. Servis sglayici ile ilgili oldugu kanisina vardim. Eger sizin yine olmaz ise yakin komsunuzun internetine baglanmaya deneyin rica edip. En azindan cihazda ariza varmi yok mu onu ogrenirsiniz. Veya telefonunuzun knternetini ap yapip ordan deneyin




  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kayiboyu arkadasta modem degisinxe sizin gibi sorun yasamisti. Bunlari uygulamisti ve duzelmisti denemenizde fayda var.
    Eposta adresinizide dogrulayin program üzerinden. Buda onemli ve ben bunu yaptiktan sonra hicbir sekilde baglanma sorunu yasamadim desem yeridir. Dogrulama yapmaniz ici de birsekilde program baglanmasi lazim cihaza. En kotu yeni mail adresi ile oturum acin ve o adresi dogrulayin

    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 16 Aralık 2020; 19:30:40 >




  • Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı

    Modem arayüzünde kombi bağlanmış görünüyor ( bazen görünmüyor )

    ama telefondan uygulamaya girince farklı ekranlarla karşılaşılyorum..

    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı


    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 16 Aralık 2020; 23:48:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hocam modemde bağlı görünüyotdu bendede ama cihaz internet alamıyırdu, erelax ağ bağlantını yeniden kur, hata verince yazacak zaten elle girebilirsin diye o zaman yukardaki resme bakarak ağ adresi ve dns leri elle gir 5g olmasın normal wifi ye bağlanacaksın 5g uyumu yok.
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    Dün akşam kanalı otomatikten 11 e çekmiştim. Ne oldu da bağlantı sağlandı kopma olmadı anlamadım. Kanalı sabitlemeden önce bağlanmıştı zaten ayrıca Arkadaştan Süperonline modemi Huawei hg255s getirmiştim denemek için , 1 saattir kopmadı. Kopma yaparsa o modemi deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu fark ettim , modemin güvenlik ayarlarını “normal “(önerilen) den “düşük” e çektim. Ve çok daha az bağlantı koptuğunu gördüm. Bence sorun sinyal karmaşası felan değil, sorun modemin güvenlik duvarı. Modeme bağlanacak cihazlarda bir beyaz liste seçeceği yok mu acaba , güvenlik duvarı etkisiz olsa onlarda ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Paylastigim resimde 25050 tcp port acmanizi soyluyor. Kayiboyu arkadas bunlari yaptii duzeldi dedim. Bende port acmistim zamaninda 10 dak gecikme uyarisi icin, port acmama ragmen arada yine diyordu 10dak uyarisini. Baglanmadigi zaman orda neden baglanmadigini aciklayan metinde de paylastigim resimdeki yazilanlari yazar. Ama port acmak biraz zahmetli oldugundan kolaydan zora dogru ihtimalleri yazdim. En sonda bu resmi paylastim. Ama normal sartlarda her modem hic ayar yapmadan baglanmasi lazim. Zamaninda brnde huawei modem kullandim onda da sizin bahsettiginiz ayar vardi. Default ayar neyse direk baglanirdim. Ama her modemde arada baglanamamazlik yapardi. Suan keenetic modem var cok cok nadir diyor. Modeminizin model numarasina gore port acma diye yazin google ye tarife gore port girmeye calisin ve sonrasinda guvenligi normal yapin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 22 Aralık 2020; 2:9:7 >
  • Merhabalar çocuğum olacağı için oda termostatı almak niyetindeyim kombim Vaillant ecoTEC Plus VUW 296/5 5 modeli.1 yıl daha garantisi var. Kombinin garantisi devam ettiği için vaillant marka almak durumundayım. Kablosuz olsun hassasiyeti 0,1 olsun modülasyonlu olsun dediğimde sadece iki model çıkıyor e relax ve vsmartpro. Vsmartpro için Çin kullanıcısı için üretilmiş yazılımı kötü diye yorumlar okudum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

  • Her ikisinide bir müddet kullanmış biri olarak fikirlerim şöyle,


    öncelikle vsmart pro fiyatı uygun olması ve modülasyonlu olması nedeni ile satın aldım. Ürün enerji ihtiyacını mikro USB besleme ile almakta hani koyduğunuz yerde priz mutlaka şart. Ekran ve altında yanan ışık (sıcaklığa göre rengi değişiyor) güzel bir ambiyans katıyor. Cihazın donanımsal olarak bence hatası bulunmuyor. Aynı zaman da alıcı ünitesi ek bir priz gerektirmeden beslemesini kombi üzerindeki beslemeden alıyor.

    Şimdi yazılım zamanı, bu ürün özellikle Çin marketi için yazılan bir yazılıma sahip, bunu zaten dil seçeneğindeki Türkçe, Çince ve İngilizce opsiyonunda göreceksiniz. Yazılım üzerinde 3 ayrı zaman ayarı yapabiliyorsunuz ki bu çok teknik olmayan kişiler için yeterli. Yani gece modu, evde modu ve dışarda modu gibi üç ayrı sıcaklık ile ilerleyebilirsiniz. Ancak yazılımın fonksiyonel bazı hataları var. İlk olarak konum seçemiyorsunuz, bu çok kritik değil, ikincisi program yaparken 5 saat sonranın saatine göre ayar yapmanız lazım nedeni ise konum seçemediğinizden sizi Çin saatine göre tanımlıyor, bunu da ben ilgili program ayarlarının tamamını 5 saat ileri alarak hallettim. Türkçe çeviride hatalar mevcut, detay ayar alanına giremiyorsunuz bunun için mühendislik şifresi gerekiyor ki öğrendiğinizde bir kaç küçük ayar yapabiliyorsunuz. Net bir yorum olarak ileteyim ki bunları hallettikten sonra ben ısınma anlamında sorun yaşamadım. Doğalgaz tasarrufu yaptım mı derseniz bunu deneyecek vaktim olmadı, karşılaştırma olarak her kış aynı fatura gelen komşuma göre yüzde 20 daha az harcadım ama bunun nedeni cephe ve çok soğuk geçemeyen bir Kasım ayı oldu.


    Sonrasında eRelax modeline güncelledim, bu ürün pilli bu nedenle ek bir enerjiye ihtiyaç duymuyor. Bu bir avantaj ama şunu da unutmayın termostat her zaman odalar arası gezdirilmez. Görüntüsü şık ama ışık yok, ekran e-paper dediğimiz şık bir ekran. Alıcı ünitesi ise Bluetooth tabanlı kurulumu vsmart pro ya göre daha kolay ancak mutlaka priz gerekiyor bu durum biraz can sıkıcı benim elimden geldiği için mevcut tek prizimi ikili hale getirdim sorun çözüldü.


    Gelelim yazılım kısmına, vsmart pro yazılımı olan touchsmart ile fonksiyonellik anlamında karşılaştırılamaz. Sınırsız sıcaklık ayarı, her bir program modu için gereksiz ama kullanım suyu sıcaklığı ayarlama, size daha fazla oynama imkanı sunan gelişmiş ayar bölümü (bu kısa aşağıda değineceğim) doğru konum ve dış hava sıcaklığı alınması, IFTTT uyumu (touchSMART vSmartPro da yok), olarak hatasız çalışıyor.


    Gelişmiş ayar aslında kullancılar için iyi ve kötü yanlar getiriyor, vSmartPro gelişmiş Ayarlar kısıtlı olduğundan çok müdahale edemediğiniz bir akıllı algoritma işe evinizi güzel ısıtıyor, ben hiç üşümedim. Ancak eRelax size sunduğu gelişmiş ayar ve meraklı Türk kullanıcısı ile cihazın öğrenme sürecini kesip cihazın tam performansını görmemizi uzatıyor. Ben dahil bir çok kullanıcı bu süreci yaşayarak cihazından memnun olmadığımızı ilettik.


    Gelinen noktada yukarıda yazdığım yorumlardan işinize uyanları alıp karar verebilirsiniz benim yorumunu merak ederseniz doğal gaz tüketimi konusunu devre dışı bırakırsak ( deneyimlemediğim için bir şey diyemiyorum ) şu anki satış fiyatlarına baktığımda arasında 300 TL fiyat farkı var ve eğer bu fark için tercih etmem gerekseydi eRelax tercih ederdim


    Cep telefonundan yazdığımdan daha uzun yazamıyorum, sorunuz olursa yanıtlarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam daha ne yazasın Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı sorabileceğimden fazlasını yazmışsın çok teşekkür ederim. Gün boyu çok yoğun olduğum için yazamadım kusuru bakma hocam.

    Yaklaşık bir haftadır termostatlara bakıyorum kafam baya karıştı. 350 f ve 450 f modelleri de var Vaillant'ın bu iki model de modülasyonlu ayrıca bu modeller kombinin içine direk yerleştirilebiliyor. Kombinin kendi erkan paneli kısmının hemen sağında bir boşluk bırakmışlar burada bir kapak var kapağı çıkarıp lego gibi boşluğa oturtuyorsun kablo ile falan uğraşmıyorsun ama bu modellerin de hassasiyeti 0,5. Bu modelleri beğenmiştim ama belirlediğimiz oda değerinden 0,5 aşağı 0,5 yukarı inip çıkacak anladığım kadarıyla haliyle yaklaşık 1 derecelik dalgalanma demek yeni doğmuş bir bebeği etkiler mi bunu bilemiyorum.350 f 1095 450f ise 1115 TL civarlarında e relax ise en uygun 1302 TL'ye bulmuştum.Bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: General_Zeng

    Hocam daha ne yazasın  sorabileceğimden fazlasını yazmışsın çok teşekkür ederim. Gün boyu çok yoğun olduğum için yazamadım kusuru bakma hocam.

    Yaklaşık bir haftadır termostatlara bakıyorum kafam baya karıştı. 350 f ve 450 f modelleri de var Vaillant'ın bu iki model de modülasyonlu ayrıca bu modeller kombinin içine direk yerleştirilebiliyor. Kombinin kendi erkan paneli kısmının hemen sağında bir boşluk bırakmışlar burada bir kapak var kapağı çıkarıp lego gibi boşluğa oturtuyorsun kablo ile falan uğraşmıyorsun ama bu modellerin de hassasiyeti 0,5. Bu modelleri beğenmiştim ama belirlediğimiz oda değerinden 0,5 aşağı 0,5 yukarı inip çıkacak anladığım kadarıyla haliyle yaklaşık 1 derecelik dalgalanma demek yeni doğmuş bir bebeği etkiler mi bunu bilemiyorum.350 f 1095 450f ise 1115 TL civarlarında e relax ise en uygun 1302 TL'ye bulmuştum.Bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Merhaba,

    Öncelikle bahsettiğiniz termostatları kullanmadığımdan hatalı bilgi vermek istemem. İlettiğiniz ürünler bizim kullandığımız ürünlerden farklı olarak sadece Wi-Fi üzerinden izleme ve olası kontrolleri içermemektedir. Bu anlamda baktığınızda uzaktan sıcaklık izleme ve ayar işlemlerini yapmayacaksanız bence ideal bir çözüm olabilir sizin için.

    Bu kanıya ulaşmamdaki neden ise, bu tip mekanik ürünler üreten üreticilerin günümüz kablosuz uzaktan algılama sistemlerine geçişleri kolay olmuyor bu nedenle bu tip üreticiler kablosuz IOT ürünlerini bu işte uzmanlaşmış outsource firmalara yaptırıyorlar. Bu anlamda baktığınızda aslında hepimizin yaşadığı sorunlar bundan kaynaklanıyor. Fakat sizin önerdiğiniz bu ürünler, internal dediğimiz firma içindeki mühendisler tarafından tasarlanıyor ve üretimleride aynı noktada yapılıyor. Bu bakış açısı ile baktığınızda emin olun hepimizin kullandığı termostatdan daha verimli olacağına inanıyorum.

    0,5 derecelik fark konusunda net bir yorumda bulunamıyorum.

    Peki ben niçin bu ürünü değilde, diğerini tercih ettim derseniz, hepimizin olduğu gibi artık herşeyin telefon ile kontrol edilmesi standart haline geldi, uzaktan bir şeyler yönetmek ve izlemek hoşumuza gidiyor. Bu nedenle ben bu ilettiğiniz ürün yerine diğerini tercih ettim.

    Size tavsiyem, bu ürünler alakalı google üzerinde aratma yapmanız ve yorumları okumanız, eğer çok rahatsız edici yorumlar yok ise, bu ürüne dönmenizdir.

    Ancak unutmayın aldığınız ürün kontrolleri ve ayarları çok nadir olarak sizin mekanik yapmanız gerekecektir, bunu da göz artı etmeyin lütfen.





  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.