Şimdi Ara

İran, Telegram'ın ulusal güvenliği tehdit ettiğini düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    200 milyon aylık aktif kullanıcısı ile son zamanların en çok rağbet gören anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, pek çok devlet tarafından farklı gerekçelerle tehdit olarak görülüyor. Bu ülkelerin başında ise online sansür konusunda dünyanın en katı ülkelerinden biri olan İran geliyor.
     
    İran'ın Meşhed kentinde Aralık 2017'de ekonomik sorunlar nedeniyle başlayıp diğer şehirlere rejim karşıtı protestolar olarak yayılan gösteriler sonrası nisan ayında Telegram da dahil olmak üzere pek çok sosyal medya ve mesajlaşma uygulaması ülke genelinde yasaklanmıştı.
     
    Buna rağmen VPN kullanan İranlı kullanıcılar uygulamaya hala erişim sağlayabiliyorlar ve %55'lik bir oran ile Telegram ülke genelinde en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması.
     
     
    Gulam Rıza Celali, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, İran Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Gulam Rıza Celali, ülkede en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu söyledi ve yabancı mesajlaşma uygulamalarına karşı geliştirilen yerli uygulamaların etkilerini değerlendirdi.
     
    Sivil Savunma Teşkilatının çeşitli alanlarda ülkeye karşı geliştirilen tehditleri izlediğini ve bunlardan birinin de sosyal ağlar olduğunu belirten Celali, bu alanda iş bölümü konusunda zaaflar olduğunu ifade etti. Yerli mesajlaşma uygulamalarının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Celali, ülkede en çok kullanılan yabancı mesajlaşma uygulaması Telegram'ın çeşitli durumlarda ülke güvenliğini tehlikeye atma potansiyeli taşıdığı uyarısında bulundu.

    "Telegram 5 noktada ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor" 

    İran'da Aralık 2017'de patlak veren rejim karşıtı gösterilere işaret eden Celali, "Kaos eksenli faaliyetler, muhatabın zihnini yönlendiren sosyal ağlara dayanıyordu." dedi. Fars Haber Ajansı'na göre Celali, yabancı mesajlaşma uygulamalarının ülkedeki faaliyetlerinin başta siyasi, ekonomik ve kültürel olmak üzere çeşitli alanlarda tehdit oluşturduğunu belirterek, "Telegram 5 noktada ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor." ifadesini kullandı.
     
    Telegram'ın kullanıcılarına kripto para birimi üzerinden alışveriş imkanı sunması da İranlı yetkililer tarafından ülke ekonomisine tehdit olarak değerlendiriliyor.







  • yasadigimiz bu devir tam anlamiyla bir kirilma zamani. devletlerin ve buyuk sirketlerin ozel bilgilerimize ozel hayatimiza istedikleri gibi girmelerine goz yummaya devam ettikce insan hayatindaki hersey takip edilebilir kontrol edilebilir hale gelecek. yapay zekaninda gelisimiyle bir insanin gunde kac kere tuvalete gittigine, ne kadar su ve tuz tukettigine bile karisilacagi bir cag hic uzakda degil. bugunden dur denmez, cizgi cekilmezse gelecekte 1984 romanini bile utopya yapacak gerceklerin yasanmasi cok olasi. gecen bir yerde guzel bir soz gordum, andy warhol'un meshur "bir gun herkez 15dakikaligina unlu olacak" sozune gonderme yapmis: "bir gun herkez 15 dakikaligina anonymous olacak. "

  • Eminimki İran devletinde kamusal alanda Windows kullanımi %80 den fazladır.



    Bu devirde fişlenmemek takip edilmemek istiyorsanız Internet kullanmamanız gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güvenlisi whatsapp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakanG22

    En güvenlisi whatsapp
    wharsapp mı güvenli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    wharsapp mı güvenli

    Alıntıları Göster
    evet daha güvenlisi var mı ?
  • Uyguladıkları baskı ve sansür ortamını bozuyor tabi. Çin, Rusya, İran üçlüsünün sevdalıları ne kılıf uyduracaklar buna acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakanG22

    evet daha güvenlisi var mı ?

    Alıntıları Göster
    Hiçbir uygulamanın esasen güvenilirliği yoktur.Sen zaten uygulamayı yükleyerek üreticinin şartlarını kabul etmiş sayılırsın yükleme kullanma senin elinde.
  • Yahu iran'da yerli ve milli yok mu? Ondan yapsınlar bitane.

  • halkla birlikte degil de halka ragmen devlet yonetirsen boyle tir tir titrersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran'da İyi Cıvıttı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HakanG22 H kullanıcısına yanıt
    Tabi canım kesin öyledir , Amerika yaptıysa çok güvenlidir .



    Edward Snowden dersem belki bir şeyler hatırlatır diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim malum kişi duymasın, telegram kullananları terörist ilan ediverir katıldığı ilk kürsü konuşmasında. tek parti döneminde chp nin kullandığını falan iddia edebilir bile.

  • Whatsapp tarzı mesajlaşma uygulamaların veri madenciliği veya benzer birşey yapıyor olduğu belli. Whatsappta bir tane bile reklam yok.
    Bu uygulamaların geliştirilme, server barındırma vb. maliyetleri var bunlar toplumun hayrına mı yapılıp ayakta tutuluyor?
    En iyi ve masum ihtimal yazışma verilerimiz analiz edilip online reklam şirketlerine satılıyor. NSA'in görmesini
    istemediğiniz yazışmaları bunlar üzerinden yapmayacaksınız, bu kadar basit. Devlet kurumları bu tarz kapalı kutu uygulamaları kullanmamalı.
    Standart halkın günlük yazışmaları için ise çok da önemli değil, en fazla konuşmanıza göre reklam çıkar internette.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.