Şimdi Ara

Aracıma Çarpıp Kaçtı(araç içi kamera)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aracıma bir araç makas atarken çarptı ama tutanak tutmayı reddetti.
    Aracımda araç içi kamera var görüntüler net ve full hd fakat kamera tarihi resetlemiş 2017 haziran olarak kayıt yapmış.
    (Sol üstte tarih yanlış yazmakta videoda)

    Nasıl bir yol izlemeliyim? Tarihli bölgeyi crop mu etmeliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 31 Aralık 2018; 15:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Pek sıkıntı çıkmaz ama çarpan yerde başka kamera felan varmıydı ? Ve elinizi çabuk tutun polisler ceza yazacak yer arıyor zaten o çarpanada gereken ilgiyi gösterirler


    Birde kazadan sonra telefon ile resim çektiyseniz ekleyin orda tarih saat bellidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 31 Aralık 2018; 15:20:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

    Pek sıkıntı çıkmaz ama çarpan yerde başka kamera felan varmıydı ? Ve elinizi çabuk tutun polisler ceza yazacak yer arıyor zaten o çarpanada gereken ilgiyi gösterirler


    Birde kazadan sonra telefon ile resim çektiyseniz ekleyin orda tarih saat bellidir
    Teşekkürle hocam dava açılacak sanırım. Bütün it kopuk sürüsü bizi buluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun öncelikle, geçen sene yaşadığım bir kazayı anlatayım, benzeri oldu.



    3 şeritli ana yolda ilerliyorum, yollar park ve bahçeler müdürlüğünün bitkileri sulamak yerine asfaltı sulaması nedeniyle ıslak. Sağ şeritte sakin sakin ilerliyorum (hızım 80), ara sokağın başında bi Golf gördüm, selektör attım 2-3 kez. Sokağın ağzına belki 5 belki 10 metre kala Golf yola diklemesine girip stop etti. Bir anda farımın gözüme parlamasıyla ve arka camdan gözgöze geldiğim bebeği görünce kaldırıma doğru kırdım direksiyonu. Ön taraf milim kurtardı ancak arka çamurluk Golfün arka tamponuna arabamın kaymasıyla çarptı. Neyse ki kimse yaralanmadı. İki araçta da ufak hasar oluştu.



    Araçtan inip Golfe koştum, aklım bebekteydi. İyi misiniz diye sorduktan sonra kadın sürücü bana bağırmaya başladı, araçtan 7 kadın indi. Kesif bir alkol kokusu aldım hepsinden. Sürücünün alkollü olduğuna adım gibi emindim. Olay buradan sonra iğrenç bir hal aldı. Nereden çıktığını anlamadığım 10 erkek geldi, polisi arayacağım dedim, üzerime yürüdüler aramızda hallederiz polis gelirse sana ceza keser vs. Karşımda 10 erkek 7 kadın bana bağırıyor, tek başımayım. Adamlardan biri numarasını verdi, kadınları rahatsız etmeyelim yarın ara tutanak tutarız dedi. Allahınızdan bulun dedim, numarayı aldım arabama bindim ileride durup polisi aradım.



    Polis geldi, önce inanmadılar kazanın oluş şeklinde, sen nasıl vurdun bu çamurluğu arka tampona falan diyorlar. Sarhoş olduğumu düşündüler galiba 3 kez alkol muayenesi yaptılar. Sonra tutanağı tuttular fakat etrafta kamera olmadığını, benim aracımda da kamera yoksa trafik mahkemesinde dava açmam gerektiğini, karşı taraf itiraf etmediği sürece avcumu yalayacağımı söylediler.



    Ertesi gün aradığımda hiç şaşırmadım, numara kullanılmıyor. El mahkum yetkili serviste 500 liraya hallettim, o 500 lira da bana tecrübe oldu, ilk işim araç kamerası almak oldu.



    Sizde araç kamerası olduğu için çok şanslısınız, tarihin hiç sorun çıkaracağını düşünmüyorum, kaskonuz varsa bi görüşün, eğer video kaydı suretiyle karşı tarafa rücu edebiliyorlarsa(bildiğim kadarıyla oluyor) bırakın kasko aracınızı yaptırsın, paranızı da o şerefsizden söke söke alsın. Olmuyorsa mahkemeye kesinlikle gidin, iyi bir avukatla kazanacağınızı düşünüyorum.



    Ülkemizde insan hayatı çok değersiz maalesef. Bizler alkol damlası ağzımıza değince sol koltuğa bile oturmazken, insanlar bebekleriyle alkollü araç kullanmaktan hiç çekinmiyorlar. Makas atanlara hiçbir şey diyemiyorum zaten, sırf eğlencesine bütün trafiği tehlikeye atıyorlar.



    Tekrardan geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam öncelikle savcılığa suç duyurusunda bulunun hukukçu birinden yardım alarak ardından maddi hasar tespit dilekçesi verin ilgili mahkemeye daha sonra tazminat davası açabilmeniz için. Sigortadan yaptırmayın nakit olarak almaya çalışın eğer tutanak tutmak isterse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.