Şimdi Ara

Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.070
Cevap
34
Favori
149.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi destekli Sporcu saati amazfit Verge ön siparişle 04.01.2019 tarihinde satışa sunulacak.

    Edit : Cihaz satışa sunuldu.

    Cihaz ilgimi çekti. Yurtdışından sipariş verip te kullananlar varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.

    https://www.hepsiburada.com/amazfit-verge-bluetooth-nabiz-gps-akilli-saat-global-versiyon-siyah-p-HBV00000GFABH
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • selamlar. birkaç gün önce verge aldım ve çok çok memnunum. saat üzerinden gelen mesajlara klavye ve quick reply ile cevap verebiliyorsunuz. nasıl olduğunu anlatacağım.

    ama ondan önce Samsung ile kıyas yapılmış, biraz ondan bahsedeyim. 1.5 yıl Samsung Gear s3 Frontier kullandım. beni hayatımda bu kadar yoran ve üzen bir elektronik cihazım olmadı. elektronik şans işi derler doğru. cihazı aldım 6 ay sonra şarjı hiçbir sebep olmaksızın 1 günde bitmeye başladı. servise verdim, değişim yapıldı. gelen sıfır cihazda da 3 ay sonra aynı problem oldu. yine servise verdim, batarya değişti. hiçbir fark yok. saati masanın üzerine koyuyorsun 1, bilemedin 1.5 gün sonra şarjı tamamen bitmiş oluyor. buraya yazabileceğiniz her şeyi denedim. hatta Tizen versiyonu bile downgrade yaptım, nafile. en son home butonu da bozuldu. duruyor şimdi kenarda.

    verge'den önce bir de amazfit stratos aldım. transflective ekran güzel, saatin görünüşü çok hoş. fakat ekranı kullanmak için tuşa bastığınızda görüntü çok kötü. o arka plan ışığı yanında demode ve zayıf duruyor. ayrıca telefonla görüşme yapılamaması da bir handikap benim için. telefonu evin içinde bir yere koyup tüm işinizi saatten görmek müthiş bir rahatlık.

    gelelim verge'e. birkaç gün önce uygun fiyat ile hb'dan sipariş ettim. etmeden önce çok ama çok araştırdım. markalar özellikleri azar azar ekleyip satıyorlar. böylece kar arttırıyorlar. verge bu noktada istisna. nasıl derseniz,

    1. şarjı yoğun kullanım ile dahi 4 günü çıkarabilen,
    2. telefon görüşmesine imkanı sağlayan
    3. bildirimleri gösteren
    4. amoled ekranı olan

    başka bir akıllı saat YOK.

    ticwatch'tan garmin'e, honor'dan huawei'ye kadar, hatta adı sanı duyulmamış markaları bile araştırdım. çoğunun şarjı 1 günde bitiyor. şarjı uzun gidenlerde can sıkıcı eksiklikler var. huawei GT size sadece bildirim gösteriyor. uyku kalp ritmi vs bunlar standard zaten. saat ile etkileşime geçemiyorsunuz. telefonla konuşma vs yok. Ticwatch pro gayet dolu fakat 1-2 günde şarjı bitiyor. Galaxy watch'ta ise Gear s3'te olduğu gibi birkaç aylık kullanım sonunda şarjın 1-1,5 günde bitme şikayeti başladı. ingilizce olarak galaxy watch battery drain şeklinde aratırsanız göreceksiniz.

    verg'ün handikaplarına gelince,
    1. tasarım zayıf
    2. ekranı (yani dokunmatik kısmı) stratos, gear s3, ticwatch pro vs gibi saatler ile aynı olmasına rağmen kasası küçük. bu da saati kolda küçük ve zayıf gösteriyor.
    3. malzeme kalitesi zayıf. bildiğin plastik.
    4. kayış ince ve kalitesiz duruyor. değiştirilmesi avantaj gibi görünebilir fakat bağlantı noktalarına bakarsanız bunun o kadar da kolay olmayacağını görürsünüz.

    bu 4 madde dışında tüh denilebilecek bir özelliği yok. bu 3'üncü akıllı saatim ve ne istediğimi çok iyi bildiğim için bunu aldım. benim için batarya ömrü en önemli etmen. ama bunun yanı sıra bir çok kişinin olmasa da olur dediği saatten konuşma özelliği de benim için çok iyi. evin içinde özgürce dolaşmak benim çok hoşuma gidiyor kişisel tercih tabii..

    gelelim verg'ü nasıl daha akıllı yapabiliriz'e. benim için yukarıdaki 2 maddenin dışında üçüncü büyük ihtiyaç da saat üzerinden whatsapp mesajlarına hızlı cevap verebilmek. verge bunu fabrika çıkışı desteklemiyor. ama bu sadece bir yazılım olayı aslında. yazılımın ismi watch droid. amazfit pace, stratos ve verge'e yüklenebiliyor. herhangi birinde bunu kullanabilirsiniz. isterseniz önce play store'dan inceleyin. saate bir servis ve telefona bir app yüklemeniz gerekiyor.

    yapmanız gerekenler:
    1. saati bilgisayarınıza bağlayın
    2. şu linkten saat için olan apk'yı indirin:https://drive.google.com/open?id=1IGNfscedUA_rZOHb2K7jbJjzkW97ChRx (bu link uygulamanın play store üzerindeki linki. güvenli)
    3. bir apk installer ile watch-10.1.21.10.apk dosyasını saatinize yükleyin
    4. telefona play store üzerinden watch droid'i indirin. (assistant değil).
    5. saati ve telefonu baştan başlatın. bluetooth'ları açın
    6. saatin uygulama menüsünden watch droid'i bulup çalıştırın. bu ekrandayken, telefondaki ugulamayı açın ve saat ile eşleştirin.
    7. premium paketi mutlaka alın. her şeyi kendinize göre ayarlayın. tadını çıkarın..

    mesaj gelince ekranı aç/açma, font büyüklüğü ayarlama, hızlı cevap verme vs gibi harika özellikler var. bu özellikleri de ekleyince, saat şu an kasa hariç piyasadaki en iyi saat bence.
    Arkadaşlar dün gece saate Xda forumdan Rom yükledim, telefona yüzlerce kez rom yükledim,fakat saate ilk kez bir yükleme yaptım.Bu rom aslında stock rom,editlenmiş, temizlenmiş
    bir rom ve %40 pil artışı sağlıyor :) . , ben romu yükledim ve 10 saatte %2 düştü inanılmaz pili çok yavaş düşüyor. Bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim.

    Rom yüklemeden önce saatin bootloader indaki kilidi kaldırıp unlocked yapmalısınız,bunun için Tool all in One denilen aracı kullanmanız gerekiyor,aracın serial bootloader versiyonunu
    öğrenip bu program ile bir web sitesine giriyorsunuz,o bir iki saat içinde kodu yolluyor bu programa girip kilidi kaldırıyorsunuz.

    Romu tek tıkla otomatik yükleyebiliyorsunuz fakat benim windows 10 da otomatik olmadı ben adb komutlarla kurdum,yaklaşık 34 komut girmişimdir, önceden bu konulara biraz aşina
    olmalısınız,çok hatalı bir şey yapmadığınız takdir de saat brick olmaz ,bu nedir gidip pace romu indirip verge ye kurmanız mesela.işlemleri atlamadan sırası ile yaparsanız bir sorun
    olmaz arkadaşlar.Burda belki anlatırım nasıl yapıldığını ,talep gelirse.

    https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/fw-tool-amazfit-verge-stock-global-t3881366



    Akıllı saatlerin dizaynları hep belirli bir kalıp içerisinde. Maximum 3 5 bin lıraya satılan saatlerden dikkat çekmesini beklemek abes olur.

    Meselaa uyku tabiki, uykunuza müdahil edemedikçe uykunuzun basit sensörlerce yapılan algoritmalar aracılığıyla takip edilmesi ne işinize yarayacak ki? Verilerin doğruluk payı çok az. Siz yattığınız ve kalktığınız saati bildikçe, sabah kalktığınızdaki hissiyat uykunuzun verimini cihaza gerek kalmadan size hissettirecektir. Spor yapan biriyseniz gelişiminizdeki pozitif yönlü artış da verimli bir uyku uyuduğunuza işarettir.

    Mesela düzenli spor yapan biriyseniz adımsayar da gereksiz şarj tüketen bir özellik.
    Saat başı kalkıp ofisin odalarında dolaşmak size ne gibi bir fayda sağalayabilir ki? Tabi spor yapacak vakti olmayıp aynı zamanda kilo, hormonal problemleri olan veya oblomov gibi yaşayan vatandaşlar için motive edici olabilir.

    Düzenli ağırlık antrenmanları yapıyorum yaptığım hareketleri algılayamıyor. Ki algılasa ne olacak? Ne kadar mikro kas yırtılması olduğunu mu hesaplayacak? Ya da tek incline hareketinde kaç kalori yaktığımı mı hesaplayacak?

    Böyle göz boyamalar yerine saatteki spotify uygulaması yenilense spor yaparken daha kolay ve güzel müzik dinleyebilsek çok daha faydalı olur bu cihazlar diye düşünüyorum.

    Akıllı saat hayatınıza yeni icat çıkarmak yerine olanı kolaylaştırmalıdır. İlla ileride icatlar çıkaracaktır ama şu an sadece göz boyuyorlar ilerlemek yerine
  • Türkiye'de henüz satışa sunulmadı diye biliyorum. Özellik bakımından Stratos'a göre oled ekranı ve daha fazla smart özellikler olması gibi artıları var diye gözüküyor ve fiyat açısından da avantajlı olması bakımından daha iyi bir tercih gibi gözüküyor.
  • Ben yurtiçinden global versiyon aldım ve kullanmaktayım. sorun olursa cevaplayabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    Ben yurtiçinden global versiyon aldım ve kullanmaktayım. sorun olursa cevaplayabilirim.
    Ekran sürekli açık özelliği var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran surekli acik ozelligi var mi. Whatsapp bildirimlerini gosteriyo mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    Ben yurtiçinden global versiyon aldım ve kullanmaktayım. sorun olursa cevaplayabilirim.
    Dokunmatik hassasiyeti nasıl, kullandığımız telefonlar gibi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelezinho

    Ekran surekli acik ozelligi var mi. Whatsapp bildirimlerini gosteriyo mu
    Çok parlak olmamasıyla birlikte ekranı hiç açmanıza gerek kalmadan saatin üzerinde evet saatin kaç olduğunu görebiliyorsunuz. standartta kapalı ve ekran kilitliyken saat göstermeyi açmak gerekiyor. Whatsapp dahil seçtiğiniz herhangi bir uygulamadan bildirimleri alabiliyorsunuz. resimler yardımcı olur sanırım.
    Bu arada watchfaces seçiminize göre always on görünümü değişmekte.


    @Jül Sezar Dokunmatik hassasiyetin de hiçbir sorun yaşamadım hem akıcı hemde hissiyat güzel.

    Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 7 Ocak 2019; 10:13:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    Çok parlak olmamasıyla birlikte ekranı hiç açmanıza gerek kalmadan saatin üzerinde evet saatin kaç olduğunu görebiliyorsunuz. standartta kapalı ve ekran kilitliyken saat göstermeyi açmak gerekiyor. Whatsapp dahil seçtiğiniz herhangi bir uygulamadan bildirimleri alabiliyorsunuz. resimler yardımcı olur sanırım.
    Bu arada watchfaces seçiminize göre always on görünümü değişmekte.


    @Jül Sezar Dokunmatik hassasiyetin de hiçbir sorun yaşamadım hem akıcı hemde hissiyat güzel.



    Alıntıları Göster
    Teşekkürler. Peki yazılımda kasma, şişme, takılma olduğu oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım aşağıdaki video yazılım akıcılığı hakkında biraz bilgi verebilir.





    Video editörü yüzünden linkte veriyorum. Linkte çalışmıyor bu ne arkadaş sitene ne var düzgün çalışan?. mecbur aşağıdaki gibi paylaşım yaptım boşlukları kaldırman gerekecek.
    v i m e o . c o m /309835741



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 7 Ocak 2019; 12:16:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    Sanırım aşağıdaki video yazılım akıcılığı hakkında biraz bilgi verebilir.





    Video editörü yüzünden linkte veriyorum. Linkte çalışmıyor bu ne arkadaş sitene ne var düzgün çalışan?. mecbur aşağıdaki gibi paylaşım yaptım boşlukları kaldırman gerekecek.
    v i m e o . c o m /309835741
    Gayet akıcı gözüküyor. gear s3 ile arasında kaldım aralarında önemli bir fiyat farkı yok.
  • Teşekkürler. Bende araştırıyorum satın alanlar da var umarım yorumlar çoğalır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Jül Sezar yanımdaki arkadaşımda s3 frontier modeli var. pek memnun olduğunu söyleyemem. gelen updateler ile yavaşladığını söylüyordu. bazen bende dikkat ediyorum takılma yaşıyor zaten verge modeli yeni bir ürün frontier çıkalı ve üstüne gelen ürünler belli. tercihinize kalıyor artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    @Jül Sezar yanımdaki arkadaşımda s3 frontier modeli var. pek memnun olduğunu söyleyemem. gelen updateler ile yavaşladığını söylüyordu. bazen bende dikkat ediyorum takılma yaşıyor zaten verge modeli yeni bir ürün frontier çıkalı ve üstüne gelen ürünler belli. tercihinize kalıyor artık
    Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Spesifik 2 merak ettiğim konu daha var.



    1) içine müzik atıp Bluetooth kulaklık ile dinlediniz mi? Dinlediyseniz ses çıkışı hakkında yorum yapabilir misiniz? Yoksa bu tarz cihazlardan ses performansı beklenmiyor da kulağa ses gelsin kafi durumu mu var?



    2) kasası plastik malum, dayanıklılığı hakkında ne düşünüyorsunuz?



    Müsait bir anınızda cevaplayabilirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

    Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Spesifik 2 merak ettiğim konu daha var.



    1) içine müzik atıp Bluetooth kulaklık ile dinlediniz mi? Dinlediyseniz ses çıkışı hakkında yorum yapabilir misiniz? Yoksa bu tarz cihazlardan ses performansı beklenmiyor da kulağa ses gelsin kafi durumu mu var?



    2) kasası plastik malum, dayanıklılığı hakkında ne düşünüyorsunuz?



    Müsait bir anınızda cevaplayabilirseniz sevinirim

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    1- İçine müzik atıp bluetooth hoparlör ile denedim maalesef kablosuz kulaklığım yok. Ses olarak telefondan gönderilen ile saatten gönderilen arasında hiçbir fark görmedim.gecikme vs hiç olmadı.
    2- bir kere sağlam kapının kenarına vurdum hafiften belli oluyor metal saat olsaydı ondada iz kalırdı o derece "taaak" diye vurdum . ama mutlaka çizilecek ve darbelere maruz kaldıkça izlerle dolacaktır. insanın korktuğu şey hep başına gelirmiş ben kasanın darbeler almasını pek takmıyorum ama ekranın çizilmesini istemezdim. şimdilik böyle bir sorunum yok bakalım ilerde ne olur göreceğiz.sadece biraz daha dikkat istiyor bu tarz saatler hepsi bu.




  • bende hbden aldım gayet memnunum birde Türkçe olursa dadından yenmez.

    ek olarak telefon görüşmesi de fena değil fakat çok sesli ortamlar da pek iş görmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @caniturk Uygulama üzerinden geri döüş yaparak dil desteği için istekte bulunun, ne kadar fazla olursak o kadar iyi.
  • syesil kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar hayırlı olsun.

    1) Saatten Spotify dinleyebiliyor musunuz?
    2) Kalp atış sensörü stabil mi?
    3) Kolunuzu döndürdüğünüzde saatin açılışı hızlı mı?
    4) Adım sayarı düzgün mü yoksa bulaşık yıkarken bile adım sayıyor mu?

    Saygılar
  • @LGatakan Teşekkür ederim.
    1- Spotify kullanıyorum bir sorun yaşamadım hatta genelde Poweramp kullanırım onuda kontrol ediyor.(ayar menüsü ve görünümü resime ekledim)
    2- Ben bir sorun yaşamadım ama test edecek bir cihaza sahip değilim.
    3- bu özelliği kullanmıyorum bazen yarım kaldırdığımdada anlık açılıp hemen kendini kapattığını gözlemledim oldukça hassas yani sorun olacağını hiç sanmıyorum. ben daha çok çift tıklama ile uyandırarak açıyorum zaten always on mevcut.
    4-sabah kalkıp üstümü giyiniyorum sağa sola 1 adım atıyorumdur ama saydığını görmedim. 2 defa denk geldim çokta dikkat etmiyorum ama kesin doğrudur demek yanlış mutlaka hata yaptığı oluyordur böyle cihazların.

    Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU]




  • syesil kullanıcısına yanıt
    Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Spotify remote control destekliyor anladığım kadarıyla. Ben sorumu yanlış yazdım sanırım. Esas sorum telefon olmadan spotify çalabiliyor mu idi. Yani stada gidip koşmak istesem saatin hafızasına şarkı atabiliyor muyum? Ya da spotify ile rahatça offline şarkı dinleyebiliyor muyum?


    Bir de saatin sürekli nabız ölçtüğünü duydum. Bu özellik gerçekten de var mı? Sürekli mi yoksa 20 saniyede bir mi nabız ölçüyor?


    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Spotify remote control destekliyor anladığım kadarıyla. Ben sorumu yanlış yazdım sanırım. Esas sorum telefon olmadan spotify çalabiliyor mu idi. Yani stada gidip koşmak istesem saatin hafızasına şarkı atabiliyor muyum? Ya da spotify ile rahatça offline şarkı dinleyebiliyor muyum?


    Bir de saatin sürekli nabız ölçtüğünü duydum. Bu özellik gerçekten de var mı? Sürekli mi yoksa 20 saniyede bir mi nabız ölçüyor?


    Teşekkürler.
    Cihazın içinde android ya da tizen olmadığı için Spotify yukleyemezsiniz. Fakat 2gb kendi hafızası var. Oraya kendiniz şarkı atıp telefondan bağımsız dinleyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.