Şimdi Ara

Digitürk kutu monitörümle bir türlü çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar HD monitörüm var PS4, PC, standart uydu alıcı vs. hepsi ile kusursuz çalışıyor yani monitörde bir sorun yok.

    Digitürk kutusunda da sorun yok. Scart ile başka TV'ye bağlayınca sağlıklı bir yayın var. Ayrıca kutuyu değiştirttim ilk kutuda sorun var sandım ama bu da çalışmadı. Yani kutuda da sorun yok.

    3 farklı HDMI ile denedim sorun kablo da değil.

    Kutu/lar ile monitörüm arasında bir uyumsuzluk var. HDMI'ın ucuna DVI dönüştürücü takıp denedim yine çalışmadı.

    Monitörde HDMI, DVI, VGA girişleri mevcut. Dediğim gibi HDMI ve DVI dönüştürücüyle çalıştırmayı başaramadım.


    Ne gibi bir sorun var derseniz genellikle kötü bir görüntü oluyor (siyah yerlerde kırmızı noktalar vs.), ekran kararıp geri geliyor, ses hiç gelmiyor, hiç kötü de olsa görüntü gelmediği de oluyor.

    Monitör bu:https://www.philips.com.tr/c-p/244E1SB_00/lcd-monitoer-ve-hdmi-ses-smarttouch/tanitim

    Şimdi her aletle çalışan canavar gibi monitörüm varken yeni monitör falan almak istemiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim? Aklıma çözüm yolu da gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üç f -- 28 Aralık 2018; 1:37:15 >







  • Arkadaşlar bugün teknik servis geldi adamın fikri yok. Sizce sorun ne olabilir?
  • Son kez upluyorum.
  • Monitörde HDCP desteği yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iki ihtimal olabilir.

    1. İhtimal (Düşük ihtimal) renk paleti desteği. Her görüntü kendi renk kodlamasıyla gelir, monitör ise bu kodları çözümleyip görüntüyü gösterir. Nedir bu renk kodlamarı RGB, YUV vs. Örnek vermek gerekirse Digiturk kutusu YUV görüntü veriyor ve sizin monitörünüz bunu çözümleyemiyorsa görüntü alamayabilirsiniz. Ama dediğim gibi bu düşük ihtimal.

    2. İhtimal (Yüksek İhtimal) ise HDCP yani Yüksek Bant Genişlikli Dijital İçerik Koruması anlamına gelir. HDCP'nin amacı, dijital bir içeriğin genellikle bir HDMI veya DVI bağlantısı yoluyla bir cihazdan televizyonunuza aktarılması sırasında içeriğin telif haklarını korumaktır. Digiturk cihazları HDCP korumasına sahiptir ve HDMI ile iletilen sinyal korumalıdır.

    Digiturk kaçak yayıncılığın önüne geçmek için HDCP kullanıyor. Bunun sebebi canlı spor yayınlarının eş zamanlı encoding ile internet ortamına stream edilmesininin önüne geçebilmek. HDCP olmasaydı Digiturk kutusundan HDMI ile alınan yayın herhangi bir capture card üzerine bağlanabilir basit bir h264 encoder ile yazılımsal olarak herhangi bir CDN e gönderilebiir ve eş zamanlı kaçak yayın yapmak çok kolay olabilirdi.

    Tabi HDCP olması kötü niyetli kullanımların önüne geçerken öte yandan sizin gibi iyi niyetli kullanımlarıda engelleyebiliyor. Yani büyük ihtimalle monitörde HDCP çözücüsü olmadığı için yayınları alamayacaksınız. Bu HDCP korumasıda zannedersem Digiturk'un bütün kutularında var.

    Bu arada her iki durumda da yapabileceğiniz herhangi birşey yok. HDCP koruması ise sadece Digiturk'te değil Turkcell TV+ gibi kendi kutularını veren çoğu platformda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediptoker -- 30 Aralık 2018; 21:43:52 >




  • Cevap için teşekkürler. Benim de aklıma 2. secenek yattı. Bu durumda tek çözüm monitörü degistirmek mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam çoğu monitörde HDCP çözücü olmayabilir. Değiştirecekseniz mutlaka bu özellikten emin olmalısınız.
  • Şimdi biraz araştırdım bazı HDMI splitterlar bunu aşabiliyormuş. Ayrıca HDCP destekli HDMI kablolar gördüm böyle bir şey alıp deneyeceğim büyük ihtimal. Sonucu buraya yazarım. Cevaplar için teşekkür ederim.
  • HDMI splitterlar aşabilir gibi geldi banada. Sonucu merak ediyorum paylaşırsınız artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.