Şimdi Ara

NAS Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Routera bağlı 1 TB sabit diskin yetersiz kalabilme durumu oluşmasından dolayı NAS edinmeyi düşünmeye başladım. Modemdeki sürücüyü yedek gibi tutardım ama NAS alıp bunu belli şeyler için ana veri deposu olarak kullanmayı ve belli şeyleri oradan yedek alarak güvenceye almayı düşünüyorum.

    Çok fonksiyonel bir cihaza ihtiyacım yok. Gigabit hız. Raid 1 bari yapabilecek bir konfigürasyon destekleyecek şekilde en az iki HDD. Bilgisayara uygulama vs. kurmadan 192.168.x.x ile konfigüre edebilme olanağı ki Linux ile kullanacağım. Düşük güç tüketimi. 7/24 de çalışabilecek hani.

    İkinci el ürünlere baktım ki yeni bir sabit disk ile işimi görürlerdi. Ancak bu ürünlerin de genel olarak eski ürünler olduğunu gördüm. Çalışmalarında sıkıntı yoktur, ona bir şey demiyorum. Bir de ürünlerin güç tüketimi de yüksek ürünler. Boşta bile 15 vat altı güç tüketen görmedim gibi. Salonumda kullandığım lamba bile 9 vat iken bir sabit disk setinin 40 vat kullanmasını istemiyorum açıkçası. 2.5" HDD takılan daha düşük güç tüketimli şeyler de düşündüm. Hatta Raspberry Pi cihazlardan bir NAS yapmayı da düşündüm...

    Tavsiye edeceğiniz aşırı pahalı olmayan, Linux ile çalışabilecek, web üstünden ayarlanabilecek ve erişebilecek NAS tavsiyelerinizi alırım hani.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.