Şimdi Ara

Windows Time Bomb Nedir? (Bilgilendirme Konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Not: Bu olay normal Windows versiyonlarında yoktur, sadece alpha-beta versiyonlarında var. Ayrıca diğer Microsoft yazılımlarında da var.

    Diyelim ki siz betalara meraklı bir insansınız ve Windows 98 betası olan Windows Memphis'in herhangi bir versiyonunu kurdunuz. Kurulum başarıyla tamamlandı ve sistem yeniden başladı. Sonra ekrana "It is safe to turn computer off now" diye birşey geldi ve PC'yi kapattınız. Ama bakıyorsunuz ki Memphis hiçbir şekilde başlamıyor.

    Tebrikler Time Bomb kurbanı oldunuz.

    Nedir bu Time Bomb: Bu Microsoft'un beta yazılımlarının belli bir süreden sonra kullanılmasını engelleyen bir yazılım. Bu her Windows versiyonunda değişebiliyor bazı versiyonlar sadece bazı özellikleri kullanmayı kısıtlıyor bazıları da sistemi hiç bir şekilde başlattırmıyor.

    İyi de bu saçma şey neden var: Bir Microsoft developerine göre Microsoft Exchange 4.0'ın beta versiyonları sızdırılmış ve bu betaları kullananlar yüzünden birtakım sorunlar çıkmış. Yazılımın tam sürümü çıksa bile beta versiyonlar kullanılmaya devam edilmiş. Bu yüzden 1994 ve sonrası çıkan her Microsoft yazılımının beta versiyonlarında bu time bomb nanesi var.

    Anladım şimdi bu naneyi nasıl engelleyeceğiz: Bazı illegal yöntemler var ama bu forum kurallarınca yasak o yüzden Google amca size yardımcı olacaktır. Ama legal bir yöntem var

    1. BIOS'tan tarihi ve saati bu betaların çalışacağı bir zaman dilimine (betanın çıkış tarihi+1 gün sonrası mesela) ayarlıyoruz.
    2. Zamanı güncelleyebilecek her türlü naneyi kapatıyoruz.
    3. Eğer Time Bomb kurbanı iseniz harddiske güzel bir format atıyorsunuz (bu yüzden virtual machine tarzı programlar kullanın bu betaları denerken)
    4. Tekrar kuruyoruz ve program sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.