Şimdi Ara

Kelebek mobilyayı mahkemeye vermek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 3 eylül 2018 tarihinde kelebek mobilyadan 45 günde teslim edilir sözüyle düğün alışverişimiz için 12500tllik yatak odası, yemek takımı felan aldık.
    Düğüne 1.5 ay kala bayiyi neredeyse her gün aradık ama net teslim tarihini bir türlü alamadık. Defalarca aramalara rağmen fabrikanın da bayiyle iletişime geçmesinin hiçbir faydası olmadığı gibi biz balayında iken mobilyaların kurulumunun yapılacağı söylendi ve 2 kasımda mobilyalar eve geldi.
    Ürünler şehir dışına (dış kurulum olarak) montajlanmak üzere mobiljet isimli kelebek ürünlerinin montajını garantili yapan firma tarafından getirilmişti.
    (Bu arada dış kurulum olduğu için ekstradan 1100 lira montaj parası ödedik bu firmaya. Sebebi ise ürünlerin ilk başta bayinin olduğu ilde kurulacağını söyleyip, sonradan adres değişikliği yapmamız gösterildi. Biz de mecbur ödedik, bunu yasal tarafı nedir bilmiyorum.)

    Bir kaç saat sonra bana yatak odasındaki şifonyerin çekmecelerinin, karyolanın ayaklarının 200lük yerine 160lık geldiğini, salon takımında da şifonyerin çekmecelerinin eksik parçaları olması sebebiyle montajın tamamlanmadan bitirilip tutanak tutulduğunu ve mobiljetin evden ayrıldığını söylediler.
    Ben de durumu bayiye anlattım, tutanağı gönderdim, eksiklerin 10 gün içinde çözüleceği felan söylendi.
    10 gün oldu ses seda çıkmayınca tekrar aradım vs derken sürekli ileri tarihleri bekleye bekleye bugünlere geldik.
    En sonunda aradığımda bana ürünlerden sadece karyola bacaklarının beklendiği ve diğer parçaların ellerinde hazır olup, sadece bizim eksiklerin giderilmesi için montaja gelmeleri ekstra ücretli olacağından hepsi geldiğinde montaja gelineceğini söylediler.
    Ben de 3 aydır bunları beklediğimi ve ayakların ne zaman geleceğinin hâlâ belli olmamasından dolayı iyice sinirlenip mahkemeye vereceğimi söyledim. Bayideki kişi bana müdürüyle konuşup döneceğini söyleyip, tabiri caizse telefonu yüzüme kapatıp bir daha da aramadı.
    Ben bunları şimdi mahkemeye vermek istiyorum, benim buna hakkım var mı?
    Ürünlerin zamanında montajlanmaması mahkemeye vermeye yeterli midir? Veya dış kurulum diyerek ek para istenmesi normal midir?
    Siparişi verdiğim bayi ile bulunduğum ildeki bayi arasında olan bir şeye ben dahil oldum ve bana dış kurulumda bayide de ücretli, mobiljette de ücretli dendi.
    Bu eksikleri ben 3 aydır bekliyorum nerdeyse ama umurlarında değil, fabrika güya yoğunluktan dolayı yetişemiyormuş, bıktım vallahi aynı şeyleri duymaktan...
    Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar, ona göre belgeleri felan hazırlayıp dava açmayı düşünüyorum.
    Bunu online halledebilirsem daha güzel olur aslında.
    İyi akşamlar.







  • Yogunluk felan gecsinler o isi sonuna kadar hakkinizi arayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.