Şimdi Ara

Garip Bir Sorun ( Ekran Tek Renk Oluyor PC Kitleniyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, toplayalı birkaç ay olan sisteminde garip bir sorunla karşı karşıyayım.

    Sorun: Genellikle oyun oynarken - bir kere de oyunu açılırken arkaplanda video izlerken oldu - bir anda ekran herhangi bir renk ile kaplanıyor bazen beyaz bazen turuncu bazen kırmızı değişiyor bu. Arkadan oyunun sesi gelmeye devam ediyor, bazen oyuna müdehale edebiliyorum bazen edemiyorum, bazen ses 10 15 sn gelmeye devam ediyor sonra bzzztt şeklinde kulak tırmayalan bir ses geliyor uzunca bir süre ben de rest atmak zorunda kalıyorum, bazen dakikalarca renkli ekran kalıyor ve arkadan oyunun sesleri gelmeye devam ediyor ve ben rest atıyorum. Hatta bir kere yine ekran tek renge büründü ve pc kasasından son hız fan sesi gelmeye başladı sanırım ekran kartı fanıydı, sıkıntı çıkmasın diye hemen rest attım o yüzden kontrol edemedim hangi fan olduğunu ama ekran kartıydı sanırım.



    Şüphelendiğim durum:MSI Afterburner programında Garip Bir Sorun ( Ekran Tek Renk Oluyor PC Kitleniyor) böyle bir ayar var "Power Limit" adında, bu ayar kilitli değil, internette biraz araştırdım yerli ve yabancı kaynakları, PSU yeterli ise kullanmaktan çekinmeyin demiş herkes, ben de bu ayarı biraz yükselttim, zaten en fazla %125'e kadar yükseltilebiliyor, bu şekilde birkaç gün kullandım fakat sonra bu sorun oluştu, Bu ayar default olarak %100'deydi, ben şimdi %73'e kadar çektim bir de böyle kullanmayı denicem sıkıntı olup olmadığını görmek adına.

    Şöyle ki sorunun ekran kartı kaynaklı olduğundan da emin değilim ram sorunlu olabilir diyenler de var bilmiyorum. Minidump dosyası incelemeyi bilen varsa bu dosyayı gönderebilirim.
    Ayrıca sıcaklık vesaire kaynaklı değil kesinlikle sorun 55 derecenin üstüne çıkmıyor ne ekran kartı ne işlemci.

    Asus H110M-K // MSI GTX1050 TI Gaming // Intel G4560 // Everest 8GB 2133 mhz CL15 // 600W 80+ PSU

    Edit: Tam bunları yazarken bilgisayar kitlendi ve mavi ekran verdi bir süre sonra "DPC Watchdog Violation"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzWall -- 25 Aralık 2018; 9:6:19 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.