Şimdi Ara

Asus Aura Sync ve Gigabyte yazılımlarında açık keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geniş kitlelere hitap eden yazılımların ne yazık ki tamamen güvenli olduğunu söylemek mümkün değil. Her gün yeni bir güvenlik riski haberi gündeme geliyor. Şimdi sırada Asus Aura Sync ve Gigabyte yazılımları var.


     


    Kritik açıklar


     


    SecureAuth tarafından paylaşılan bilgilere göre bu iki firmanın yazılımlarında toplam 7 adet açık tespit edildi. Yazılımlar anakart ve ekran kartı için sağlanan sürücüleri temel alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Angry Birds Dream Blast ön kayıtlara başladı

    Asus’un Aura Sync v1.07.22 ve öncesi sürümlerinde 3 adet açık bulunuyor. Bu açıklar yerel makinede zararlı kodlar çalıştırılmasına ve bağlantı birimlerinden aktarılan verilerin izlenmesine imkân tanıyor. Asus Nisan ayında bir güncelleme yayınlarak iki tanesini kapatmış ancak halen bir tanesi duruyor.


     


    Gigabyte’in ise farklı yazılımlarında 4 adet açık var. Bu yazılımlar şöyle sıralanıyor:


     


    App Center (v1.05.21 ve altı)


    AORUS Graphics Engine (v1.33 ve altı)


    XTREME Engine utility (v1.25 ve altı)


    OC Guru II (v2.08)


     


    Açıklar sayesinde kötü niyetli saldırganların tüm sistemi ele geçirebileceği veya çökertebileceği belirtiliyor. Bununla birlikte Gigabyte yaz aylarında bir güncelleme yayınlayarak açıkları kapatmış.


     







  • Şaşırtıcı bir şey değil. Aynı şekilde logitechde açıklara sahip muhtemelen. O kadar dandik programlar ki emek verilmemiş ve üstüne çok fazla düşünülmemiş.

  • Her geçen gün dahada fazla yazılım hataları görmek insanın canını sıkıyor.

  • Yazının başında yedi açık keşfedildi diyorsunuz sonra da Asus'un biri hariç açıkları kapattığını Gigabyte'ın ise hepsini yaz aylarında kapattığını söylüyorsunuz. Yani artık varolmayan ve üretici tarafından kapatılmış açıkların keşfedildiğini haber yapıyorsunuz. Yazdıklarınızı bir okusanız mı ne dersiniz?
    Bir de ismi editörlük olan bir iş var. Hani haber yazana değil de yazılan haberi kontrol edene verilen

  • Açığı bilmem de, berbat bir program Aura Sync. Bu denli büyük bir şirketten kullanımı kolay, arayüzü anlaşılabilir bir program beklerdim. Tamam istenilen çoğu şey yapılabiliyor ama zor. Bir LGS kolaylığı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.