Şimdi Ara

OYUNLAR TÜRKÇE OLSUN ARTIK YETER ...!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC de resmi türkçe dil desteğine sahip oyun çok az.Korsana dem vuruluyor peki ya madem neden diğer dilleri ekliyor firmalar üstelik korsanin tavan yapildiği ülkelerin dilini ekliyor sonra da olayi korsana atiyor.Korsana karşi önlemler alinacağina bölgeye özel ülkelere gore fiyat araliği yap.Asgari tutardan hesapla sür piyasaya.İşin ilginç yani Bağimsiz yapimcilar maliyet olmasina rağmen dil desteği sunanlarda mevcut.Büyük AAA oyun yapimcilari kardan bir miktar payi pas geçip dil desteği ve özel fiyatlandirma uygulasa hiç bir zarari olmayacaktir.

    Aynisi PS4 de olan durum exc her oyun bile türkçe çikmiyor ve ilerde maliyetleri öne sürerek sadece bazi oyunlari baz alarak yapacaklar gibi bu gidişle.Orda korsan yok buna ne bahanesi bulacaksin peki.knack 2,spiderman ,horizon gibi exc oyunlar türkçe değilken diğer oyunlara(3.parti oyunlarda) dil desteği çok zor görünüyor.

    XBOX ONE cephesinde exc fazla yok rekabeti sağlayamadi ama ucuz oyun finanse etmeye çalışılıyor keşke dil desteğine de önem verse sonuçta finans kaynağı sağlam. Bir de açiklamaya yazmiyorlarmi oyun hakkinda herşey inceleme felan Türkçe ama oyunu açiyorsun bakiyorsun başka dil.Resmen dijital dolandiricilik.Dıger tüm dijital içeriklerde böyle bir mantığa akliniz yatiyorsa aynen devam edin...Parasi olan ingilizcesi olan ve keyfimin kahyasina laf söyletmeyen tayfaya bunu anlatamiyorum.Herkesin
    kendisine göre parasi, ingilizcesi ve keyfisi vardir. Diger dilleri ekle sana gelince ahkam kes ing öğren paran yoksa korsan indir korsan oynarsan destek yok keyfime göre demeyi bilirsin.Hele bir de iş türkçe yama yapanlara gelince iş çığrından çıkıyor.Önce şatafatli bir tanitim,tool ayarla aç düzenle paketle (sistem isteyen bilgili olanlardan yardim çağrisi) çevirmen edin,yamanin yüzdesini oluştur (olmayan yama ) yüzdesi yamayi yapmadan yarim birakip trip at,yamanin yarim birakilan dosyalarini paylaşmadan gitmesi,işi devralacak birinin beklenmesi sonra tamamlamayi beklemek (sabirsiz,nankör,bazen de çok ileri derecede hakaretlere varacak sözler sarfetmek ) bunlari tamamladiktan sonra yama %100 yayinlanir bir de bakarsin ki hiç orali değil sözde 100 ama özde bilmem kaç birakilmiş bir iş ,dlc ler olaya dahil edilmiyor yok codexler çok uzun karmaşık yapidalar gibi sorunlarla yüzleşmiştir çoğunuz.Bir de olayin diger yüzü var.Para tabiki de . Yama kalitelidir yapmişsin tertemiz sunmuşsun hizmete bağiş konulur uç beş bir şey atarsin.Bazen işi değiştirip bağiş kotali(bazen absürt bir fiyata belirlense de ),parali yama,program kurulu yama gibi yapimlar olaya dahil oldu.Şikayet etmeler firmalara tehdit olarak legal değil gibi laflar ederek birakin firmayi olayi yetkili mecralara bakanliklara kadar götürenler dahi olanlar daha neler neler...Kisacasi olay Kendimizde bitiyor.Vizyon sahibi değiliz olaya sadece örümcek aği düşüncesiyle yaklaşiyoruz.Oyna yeter ,bitti gitti gibi!Halbuki ne paralar var bu sektörde sadece oyun merkezli bakmayin.İşte sadece haberlere bakmakla birşeyleri beklemekle geçer gider bu devran.Kusura bakmayin herşey için bazen yerdim,eleştiriyi abarttim,fikirlerimi belirttim, ara sir a yazim ve noktalama işaretlerini yanliş kullanmiş olabilrim.Umarim konu doğru yerdedir ve doğru yerlere,kişilere ve mecralara ulaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayko05 -- 24 Ocak 2019; 1:2:48 >







  • up...!!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    firmalar üstelik korsanin tavan yapildiği ülkelerin dilini ekliyor sonra da olayi korsana atiyor


    korsana atıyor, rusyada korsan tavan olmasına rağmen oyun alımları da tavan yapıyor ama. bizde öyle bir şey söz konusu değil.

    mesela atıyorum call of duty world war 2 oyununu türkiyeden kaç kişi almıştır tahmini ?


    şükretmek lazım steam gibi platformun dolar kurunu sabitlemesine. yarın öbürgün 4 civarına çıkarırlarsa gör bak dijital oyun pazarının çöküşünü.
  • Yıl 2019 olmuş, ingilizce öğrenin artık yeter gibi karşı bir argüman geliştirelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    bizim oyuncu tarafindanda azımsanmayacak şekilde kitleye sahip.Konsollara zaten korsan olayi yok net kar olayi var ama pc de ise korsani engellemek için cuzi bir miktardan sunduklari zaman korsana yönelim azalir.Steam cidden bu kur olayinda takdir edilmesi gerekiyor tl bazinda ama bu kan emiciler kimlerse oyunun fiyatını yükseltiyorlar dijital ve kutulu oyun satışlarında fiyat yükseliyor.Bu kez yüksek fiyattan oyuncular almiyor,ön sipariş az kaliyor aldiğinda ise indirim zamanlarini bekliyor öyle aliyor ama firmaya para az gidiyor. Steam PS XBOX da bunun komisyon parasini aliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azımsanacak kadar az malesef buna inanman gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.