Şimdi Ara

Modem değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Millenicom Prestij paketini kullanıyorum ve speedtestte 90mbps download 3.5mbps upload alıyorum fakat Rainbow Six Siege oynarken ve arkada hiçbir indirme vb olmadan 70ms 3000 bitrate yayın açınca 100ms alıyorum. Eve taşınalı 3 hafta falan oldu ve interneti bağlatmadan önce komşunun internetini kullanıyordum wifi adaptörü ile o zaman Rainbow Six Siege'de 60ms falan görebiliyordum ki speedtestte 1.3mbps down 0.7mbps down alıyordum şu anki ping yüksekliğinin modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Modemim Turkcell Superonline'nin verdiği Huawei HG658 v2 anlaşılabileceği üzere ikinci el aldım. Fakat şöyle bir avantajım var modemi emekli olmuş ve modem al sat yaparak ek gelir elde eden tatlı bir amca ve şuanda elinde TP-Link TD-W9970 vede AirTies Air 5650v2 var değişim yapabilirim kendisiyle sizce yapmalı mıyım yada iade edip başka kaynaklardan daha iyi bir modem almalı mıyım?



  • Ayrıca forumda dolanırkenhttps://forum.donanimhaber.com/millenicom-da-altyapi-tercihi-mumkun-mu--136273254 bu konuyu gördüm ve superonline altyapısı ile hizmet alabileceğimi öğrendim. Bildiğim kadarıyla Superonline en iyi ping değerlerini veren firma millenicom'u arayıp prestij paketini iptal ettiriphttps://www.milleni.com.tr/eviniz-icin/kampanyalar/internet/superonline-fiber-internet-kampanyasi/84ce9672-ab87-469d-9674-84f2d95451dd? Superonline Fiber İnternet kampanyasına 5 lira farkla geçeyim mi? (ücretsiz modemde veriyorlar)




  • Fiberde de ip konusunda pek iyi değil milleni, henüz online oyun denemedim ancak statik ipleri problemli ve microsoft sunucularına bağlantı kurulamıyor. Ben geçeli bir hafta oldu ancak iptal ettirip superonline’a geri geçmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr34 -- 22 Aralık 2018; 14:53:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırdığımda Superonlinenin fiber altyapısı yokmuş apartmanımda yani altyapı değişikliği için uğraşmak gereksiz olacak
  • Snr değerlerim bu şekilde

    Modem değiştirmeli miyim?
  • BerkayAltok B kullanıcısına yanıt
    Selam Berkay
    Millenicom destek hesabına PM atabilir misin? Bu teknik konuyu arkadaşlarım daha iyi takip ederler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Berkay, şu anda teknik birimden yukarıda yazdığın modemleri kıyaslatamadık ama bildiğimiz bir şey var ki Prestij kampanyasında maksimum verimi almak için iyi ve yeni bir modem sahibi olmanı tavsiye ederiz. Bu arada ayda +9 TL faturana yansıyacak şekilde bizden de modem temin edebilirsin. Bilgine.

    Şeklinde çok genel geçer bir cevap verdiler.
  • Modemi değiştirdim kullanıcıadı@millenicom ve şifreyi girdim fakat 3-4 gün önce çözülmüş olan ağ bağlantısı yok hatası tekrar nüksetti
  • Bandwidth kullanımı artınca ping yükselmesini engellemek için trafik düzenlemesi yapan bir QoS sistemi çalıştırmalısın. Her modemde olmuyor; olan çok iyi olmuyor vs. biraz çetrefilli bir iş.

    Ben eski TP-Link modemime OpenWRT kurup SQM (Smart Queue Management) eklentisini kurdum. Bu sisteme aldığınız maksimum hızın biraz altını girdiğinizde bağlanan cihazların bant genişliğini ona göre otomatik olarak şekillendirerek yayın/download gibi işlemlerin pingi etkilememesini sağlıyor. Tabii ki 3,5 mbps internet ile 3000 bitrate yayın yapıp pingin düşük kalmasını beklemek çok gerçekçi olmaz. En nihayetinde girdiğiniz bitrate sadece video içindir ses için de üzerine eklenir. Oynadığınız oyuna göre de ciddi etkiler görebilirsiniz.

    Dediğim gibi, en iyisi bir QoS ve biraz daha düşük bir bitrate (mesela 2500)
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Sanırım Zyxel VMG3312-B10B modem OpenWRT desteklemiyor yine şanssızız anlaşılan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.