Şimdi Ara

Donanım Hatası Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seagate Skyhawk ST3000VX010-2H916L HDD düşük boyutlu dosya okuma/yazma işlemlerinde donanım hatasına sebep oluyor. Büyük boyutlu dosya işlemlerinde hata olmuyor. Büyük boyutlu tek bir dosyayı transfer ederken sorun olmuyor fakat çok sayıda ufak boyutlu dosyayı transfer ederken sorun olabiliyor. Seagate'in kendi yazılımı olan Seatools ile Short Drive Selftest ve ya Short Generic testlerini yaptığımda genellikle fail oluyor yani testi tamamlayamıyor. Seatools ile ilk kez Fixall > Fast ile disk onarma yaptığımda başarılı oldu. Sonraki günlerde yeniden donanım hatası olduğunda tekrar Fixall yaptığımda Seatools HDD'yi bozdu, disk açılmaz hale geldi ve BIOS'da görünmedi. Defalarca restart yapmama rağmen HDD görünmediğinden harici USB kutu ile denediğimde disk 16000GB (3000GB olması gerekiyordu)ve bölümlenmemiş/boş olarak göründü. Son bir kez anakarta SATA ile bağladığımda PC geç açıldı fakat hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya başladı. Seatool testlerinde short olanlarda genellikle başarısız, HD Tune ile baktığımda yine küçük boyutlu dosya testlerinde genelde başarısız. CHKDSK ve ya diğerleri HDD'de bir sorun bulamıyor, bad sector bulunmuyor. Yeni SATA kablosu taktım, portu değiştirdim fakat bu sorun halen mevcut.

    Günlük kullanımda dosya download yaparken sorun olmuyor fakat torrent ile indirme yaparken Utorrent nadiren "fatal error" vererek indirmeyi durduruyor, devam ettirdiğimde ve download bittiğinde dosyalarda hiç bir sorun olmuyor.

    Windows Olay Görüntüleyici'de görünen ID 154 hatalarından biri ise şu ;

    "2 diski için (PDO adı: \Device\0000003b) 0x5c2c44e0 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi, donanım hatasından dolayı başarısız oldu."

    Windows loglarında bunun dışında bir hata görünmüyor eğer diskte bozuk sektör ve ya başka bir hata olsaydı bu loglarda görünmesi gerekirdi.

    HDD'yi garantiye göndermem pek kolay değil çünkü sorun stabil değil ve 3TB'ye yakın veriyi kopyalayabileceğim bir HDD bulunmuyor. Yeni S-Link SATA kablosu dahil üç farklı kablo sorunu çözmedi. Sistemde toplamda 1 adet M.2 NVMe SSD, 3 adet SATA HDD, 1 adet SATA DVD writer bulunuyor. Sistemdeki SSD, Samsung ve Seagate Ironwolf disklerde böyle bir sorun yok, onların kabloları ve soketlerinide denedim sorun çözülmedi. Seagate Skyhawk bir gözetim diski olduğundan ve firmware'inden dolayı bu tür sorunlara sebep olabilir mi bilmiyorum, önerilere açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poko001 -- 19 Aralık 2018; 14:6:14 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.