Şimdi Ara

Taylor Swift konserinde yüz tanıma teknolojisi kullanılması tartışma yarattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Günümüz teknolojisinin geldiği noktadan en çok tartışılan konulardan biri de hiç kuşku yok ki yüz tanıma yazılımları. Bunun en son örneği ise ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in konserinde yaşandı. Ünlü sanatçıyı sosyal medyadan rahatsız eden kişiler yüz tanıma yazılımı ile tespit edilmeye çalışılması konsere katılan hayranlarını rahatsız etti.

     


    Yüzlerce tehdit alıyor


    Taylor Swift'in uzun bir süredir sosyal medya üzerinden taciz ve tecavüz tehdidi aldığı iddia ediliyordu. Ünlü sanatçının ekibi geçtiğimiz günlerde düzenlenen konserinde dev ekranların içine gizli kameralar yerleştirdi ve sanatçının görüntülerini yayınlamaya başladı. Konsere katılanlar görüntüleri izledikçe herkesin fotoğrafı çekildi ve yüz tanıma yazılımına aktarıldı.


    Her ne kadar bu yüz tanıma sistemi tacizcileri tespit etmek için kurulsa da, konsere katılan sıradan hayranlarının tepkisine neden oldu. Zira insanlar kendi görüntülerinin bu şekilde alınmasına ve bilmedikleri bir yerde depolanmasına mahremiyetlerini ihlal ettiği gerekçesi ile tepki gösterdiler. Swift'i tehdit eden kişilerin tespit edilip edilmediği açıklanmadığı gibi, ünlü sanatçının ekibi konu ile ilgili herhangi bir açıklamada da bulunmuş değil.

      







  • Bu kadın tam bir para manyağı hiç sevmem.

  • Görüntülerimiz sadece konserde depolansa keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıçımıza çip yemeden önceki son aşamalar.
  • Face id vesaire olunca kimse birşey demiyor ama güvenlik amaçla yapılınca rahatsız olunuyor ilginç ... iyide parmak izinizi verdiniz yüz tarıyacısına tarattınız yüzünüzü ne için telefon daha hızlı açılsın diye garip gerçekten bence fazla kişi rahatsız olmamıştır bu olaydan sadece gündemde kalmak için yapılmış reklam olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye34BJK T kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettikleriniz kişisel telefonunuzdan öteye gidemiyor ama işletim sistemi bile bu bilgilere edilemediğinden gerileye karşıda oldukça güvenilir.

    Bu konserde bilgiler nereye gitmiş ne amaçla kullanılmış ne kadar saklanmış belli değil rahatsızlıkları bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sistem yüzünden konsere gitmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer böyle bir durumu varsa bence gayet normal. Konsere gidenler face unlock, finger print kullanmayanlar olsa da böyle laf etseler.

    O yüzler, parmak izleri nerelere gidiyor hiç bir fikrimiz yok.

  • İyi de bu normal zaten, biraz güzelsen her şekilde tacize uğruyorsun.



    Neden korkmuş ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keske bizde yuzunden tanıyabılsek ınsanları
  • Hayranları neden rahatsız oluyor ki? Tehtid eden rahatsız olsun.

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Hemen cevaplayayım. Mesala Nick yerine ad soyad yazabilirsiniz neden yazmadınız ya da şuan sizden rica etsem ad soyad twitter face instagram adreslerinizi burdan paylaşır mıydınız? Eğer cevabınız hayır ise aynı çekinceden dolayı rahatsız oluyor diğer insanlar da. Yani illa ki bi sebepten suçlu kabahatli olması gerekmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

    Hemen cevaplayayım. Mesala Nick yerine ad soyad yazabilirsiniz neden yazmadınız ya da şuan sizden rica etsem ad soyad twitter face instagram adreslerinizi burdan paylaşır mıydınız? Eğer cevabınız hayır ise aynı çekinceden dolayı rahatsız oluyor diğer insanlar da. Yani illa ki bi sebepten suçlu kabahatli olması gerekmiyor.
    Tuluğ Orhan ALPAY. Twittter Overclock1ng. Instagram da aynı.

    Facebook:https://facebook.com/tulug

    Cep Telefonumu da vereyim: 0537 200 90 13.

    Nasıl? Yeterli geldi mi?

    Rahatsız olanlar , saldırganlardır. Ev adresimi bile verebilirim.

    Muhittin Topalak in relationship with Kezban. Kill him.

    Kötü bir niyeti olmayanı kimse takip etmez...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 17 Aralık 2018; 0:18:15 >




  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Sorumluluk Reddi: İşbu mesaj eğlence amaçlı atılıp gerçekte bu bilgiler istenmemiştir ve kesinlikle kötü bir niyet taşımamaktadır. İlgili kişi eğer bu bilgileri verirse ve bu sebeple başına bir şey gelirse suçlu kendisidir.



    Hocam ev adresinizi merak ettim, ayrıca evde tek siz mi kalıyorsunuz, evde değerli eşyalar var mı ve nerede saklıyorsunuz (mümkünse ss atın), size yakın karakol var mı, yakın bir tarihte ev boş olacak mı?



    Bir de hani olmaz da oldu diyelim evinize hırsız girerse polise gider misiniz?



    ()

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Tebrik ettim 3 aşağı 5 yukarı haklı sayılırsın fakat bu izleme işine bu gözle bakarsan bunun sınırı olmaz.Tamam konser alanını izlemeyi hoş görürsün, yarın öbür gün sokaklarda yüz tanıma uygulanır, sonra diyelim devletler telefonların ve bilgisayarların kameralarına uygulamaya başlasa falan... önü alınamayabilir. Sonuçta gücü elinde bulunduran otoriteler tepki gelmedikçe otoritelerini sağlamlaştırmak için insanlara her türlü yaptırımı uygulamak ister. Mesala düşün bir insan gençken belirli hatalar, yanlışlar yapabilir. Daha sonra da çok önemli bir siyasi, ticari veya akademik atılımın içine girdiği zaman konuyla hiç alakası olmayan bazı şeyler önüne tehdit unsuru olarak sunulabilir. Hiç hoş bir durum değil bu bence. Bununla ilgili film de vardı da adını unuttum. Bir şirket bütün insanların tüm internet geçmişini saklıyor ve önemli biri olmak üzereyken insanların önüne tehdit unsuru olarak geçmişleri sürülüyor ve çok büyük paralara bu geçmişler siliniyor.

    Edit: Böyle şeyler olmadığını düşünelim daha basit masum şeyler olsun. En basitinden herhangi bir yere herhangi bir işlem için telefon numaramızı veriyoruz ve alakasız yerlerden gün boyu bir ton sms geliyor. Ben bu smslerden rahatsız oluyorum. Tamam yasa çıktı istersen iptal edebiliyorsun ama 50 farklı yerden gelince insan yılıyor bir süre sonra. Mesala başka bir örnek. Yazılım şirketi kurduk. Turkcell teknoparkların kullandığı sistemden şirketimizin mail adresini falan elde etmiş. Toplu spam mail yolluyor "Turkcell ile çalışma fırsatı. Firma bilgilerinizi girin falan filan." Öncelikle bana sormadan kim Turkcell'e servis ediyor şirketimin mailini. 2.si benim seninle çalışmayı fırsat olarak gördüğümü nereden çıkarttın? Bir de zekiler mailde ben onlara sırf belki Turkcell bana iş paslar diye onları alakadar etmeyen bütün şirket bilgilerimi paylaşayım da bahaneyle bütün şirketlerin bütün özel verilerini elde etsinler. İş paslayacakları falan da yok tabiki. Yüz tanıma olayında da yukarıda başka bir arkadaşın dediği gibi tanımlanan yüzler keşke sadece o konser için tespit edilip orda kalsa. Başka yerlere de servis edileceği çok muhtemel bilgiler. Ben istemem ilerde alışveriş merkezlerinde yüz tanıma yapılsın da sonra sırf bir dükkana girdim diye orası ilgi alanım diye tanımlanıp veri elde edilip sürekli o tarz firmalardan sms ile veya başka bir şekilde bildirim alayım... İnsanları taciz etmek resmen bu.

    Edit 2: Başka bir örnek. Bir yakınım yeni bir bilgisayar alacak diye bana öneri soruyor. Ben de sitelerden ufak bir araştırma yapıyorum. Sonra 1 hafta boyunca her girdiğim sitedeki reklamlarda önüme bilgisayar reklamları geliyor. Açıkcası beni rahatsız ediyor. Bazılarını etmeyebilir fakat beni ediyor. İnternetten araştırmamı yapmışım zaten alacak olsam istediğim yerden almışımdır çoktan, 1 hafta reklam basmanın hiçbir gereği yok. Başka türlü düşünün veya kız arkadaşınıza evlenme teklifi edeceksiniz ve yüzük baktınız internette. Sürpriz yapmak istiyorsunuz ama internette 2 pırlanta araştırdınız diye bütün siteler 2 hafta önünüze pırlanta reklamları basıyor. Sevgiliniz de biraz bu işlerden anlıyorsa bununla ilgili arama yaptığınızı anlar ve sürprizi kaçar. Bunlar çok masum örnekler. Çok fazla çoğaltabilirim. Düşünün ki devlet bir yasa çıkarttı ama yasa aşırı saçma ve insanların içine hiç sinmedi. Eğer bir davranışı yaparsanız suç sayılacak ve hem maddi veya hapis cezası alacaksınız hem de sicilinize işlenecek. Devlet bir şekilde sizinle alakalı bu tarz veriler toplayıp ceza yağdırsa hoş bir şey mi? En basitinden Vikipedi örneğini düşünelim. Bir akademik makale okuyorsunuz ve cümlelerin birinde bir terim geçiyor. Elbette Vikipediden çok büyük akademik bilgiler beklemek yanlış ama sadece cümlelerin birinde geçen bir kelime bir paragrafı anlamamanıza sebep oluyor. Vikipediden bu kelimenin açıklamasına ufak bir göz gezdirmeniz o paragrafı anlayıp makaleyi okumaya devam edebilmenizi sağlayacak. Siz de vpn ile vikipediye girdiniz. Sırf bu yüzden devlet bunu tespit edip sizi 3 ay hapse atsa hoş karşılar mısınız gerçekten bu durumu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeAYDIN -- 17 Aralık 2018; 4:28:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

    Face id vesaire olunca kimse birşey demiyor ama güvenlik amaçla yapılınca rahatsız olunuyor ilginç ... iyide parmak izinizi verdiniz yüz tarıyacısına tarattınız yüzünüzü ne için telefon daha hızlı açılsın diye garip gerçekten bence fazla kişi rahatsız olmamıştır bu olaydan sadece gündemde kalmak için yapılmış reklam olabilir
    Katılıyorum. Alan aldı millet eahatsız olsa ne olacak bu saatten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bu bahsettikleriniz kişisel telefonunuzdan öteye gidemiyor ama işletim sistemi bile bu bilgilere edilemediğinden gerileye karşıda oldukça güvenilir.

    Bu konserde bilgiler nereye gitmiş ne amaçla kullanılmış ne kadar saklanmış belli değil rahatsızlıkları bu.
    Apple hacklenmesi zor diye gözüken cihaz hacklenmedi mi keza playstation store bütün bilgiler çalınmıştı sence bu iphonedaki verileri hackleyen veya hackletenin devlet bağı var mıdır ayrı tartışma bilmediğniz protokolleri onaylamınızı istiyor mesela bir app indirirken yani diyeceğim odur ki pek emin olma sadece telefonunda kalıyor diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.