Şimdi Ara

TUTARSIZ İNTERNET HIZ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba! VMG3312-B10B model Türk Telekom Zyxel modemim var ve ethernet kablosu ile internete bağlanıyorum. Ethernet kartım Asus Prime B-350 Plus Am4 anakart üzerinde entegre olan Realtek Ethernet Controller. Paketimin hızı 35 Mbps. Speedtest sitesi üzerinden kontrol ettiğim zaman hız bazen olması gerektiği hızı gösteriyor. Bazen de bilgisayarı açtığımda hız 10 Mbps'i zor gösteriyor. Durum adil kullanım kota sınırı ile alakalı değil, çüünkü kotayı aşmamış oluyorum. Aşmış olsam bile 16 Mbps göstermesi gerekir.

    Bu durumu ethernet kalosunu çıkartıp aynı yere veya modemdeki farklı ethernet girişlerine takarak, modemi kapatıp açarak veya ağ bağdaştırıcılarında ethernet bağlantısını devre dışı bırakıp tekrar aktive ederek düzeltiyorum. Çoğu zaman bunlar ilk denenişinde işe yaramıyor. Rastgele bir tekrarda hız olması gerektiği hıza çıkıyor. Bağdaştırıcı ayarlarının oynamadığım bölümü kalmadı, ethernet sürücüsünü güncelledim, bios bile update ettim ama nafile. Wireless hızı kota aşmamışsam 33-34-35 Mbps gösteriyor ve wireless bağlantısı bahsettiğim konuda hiç sıkıntı vermiyor.

    Ethernet kablosunda, ethernet kartında sıkıntı olsa hiçbir şekilde 30 Mbps ve üzeri hızı göremem. Yapmadığım ayar kalmadı.

    Aynı durum başına gelen ve çözüm bulabilen varsa yardımlarını bekliyorum, teşekkürler...







  • Benzer durumu eskiden kullandığım Asus N12-C1 modemde yaşamıştım. internet sağlayıcısı ve asus a defalarca eposta attım bir çözüm yok. Eve gelip ölçüm yaptılar yine sıkıntı yok. Sorun cihazda dediler sallamadım ben fazla fakat bir süre araştırdıktan sonra asus modemin bu modeli zaten sıkıntılı bir ürünmüş iade aldılar ve yenisini verdiler, ancak o da sorunlu çıktı. Gidip ZyXel marka başka modem aldım şimdilik sıkıntı yok.

    Modeminin model numarası ile araştır biraz belki benzer bir durum vardır. Varsa firmware güncellemesi yap tekrar dene.

    Yada mümkünse en kestirme yolu başka bir modem ödünç al birilerinden 2-3 gün test et.Aynı şeyler olursa modemden değildir, anakartın garantisi varsa durumu anlatan yazını yaz ve servise gönder.
  • Sorun modemde olabilir yenisini talep edip denemek faydalı olabilir. Bunun haricinde internet hızınız anlaşmanıza göre paketinizde 35Mbps olabilir ancak alt yapı bazen bunu iletmekte zayıf kalabiliyor. Çoğu zaman bu tarz sorunlar alt yapıdan kaynaklanabiliyor. Benzer durumu bende yaşamıştım ve müşteri hizmetlerini aradım. Normalde paketim 16Mbpsydi. Ancak sürekli inişler çıkışlar pingler vs vs oluyordu(akk aşmadığım halde) Bana sizin hattınıza 16mbpse yeteri güçte gelmiyor 8mbpsnin daha güçlü geldiği gözüküyor bu şekilde güncelleyelim deneyelim memnun kalmazsanız yine 16 ya çıkarırız demişlerdi. Sonra 8 olarak ayarladıklarında rahat ettim 16da alacağım performansı alabiliyorum hızlı ping yok iniş çıkış yok stabil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.