Şimdi Ara

TurkNet hız yükseltme hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir buçuk senedir TürkNetteyim dönem dönem sıkıntılar yaşadım. Geçen sene 2 ay kadar akşam saati stabil olmayan internet kullandım vs en son 2018 kasım başında başlayıp 2 hafta kadar süren günde 20 30 kere kopmalı internet kullanıyordum 20 yi aşkın arıza kaydıyla baskılar sonucunda onu da düzelttiler muhtemelen port arızasından kaynaklanıyordu. En büyük yaşadığım sorunlar bunlardı onun dışında gayet stabil bir internet kullanıyorum. çok nadiren kesintiler felan oluyor.

    Hat değerlerim aşağıda 1 gün 10 saattir bağlı gözüküyorum bundan önceki oturum 10 günlüktü CRC sayısı 2 ydi hat değerleri aynı şekildeydi. Yazın değerler daha iyi durumdaydı Max rate 135 mbitler civarındaydı. Hizmet başlangıcında da 135 mbit civarlarındaydı. Şimdi daha detaylı bilgi sahibi olanlara sormak istediğim şey aynı hat değerleriyle modemin alabileceği max rate 135 mbit civarlarındayken 50 mbit ile hizmete başlatmalarının sebebi ne olabilir? Ben aldığımda 35 mbit sınırlaması yoktu daha kötü değerler daha yüksek hızlar alan insanlar var genel olarak bölgenin altyapısı telekom çalışanları da baya iyi. İkincisi şu an üst pakete geçmek istesem online işlemlerden geçemiyorum üst paketin hızı da 50 mbit gözüküyor. Kayıt bıraktım 5 gün sonra bölgede ortalama 55 mbit veriyoruz dediler. Halbuki değerler öyle söylemiyor. Acaba baskı yapsam arttırma şansım var mıdır?

    Mevcut max rate genelde 105 - 120 mbit arası gidip geliyor diğer değerler genelde hep aynı 0.1 altı üstü durumda.


    TurkNet hız yükseltme hakkında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 14 Aralık 2018; 16:2:39 >







  • Hattın 90mbps civarı hıza kadar destekliyor hocam. Destek kaydı açarak baskı yapmaya devam et, destek kayıtlarına hat değerlerinin ekran görüntüsünü de ekle. 100mbps'lik pakete geçiş iste.

    Bu arada eski müşteriyseniz yani bu VAE altyapısı için 35mbps sınırı gelmeden önce abone olduysanız sözleşmenizde paketiniz 100mbps'ye kadar olarak gözükür. Sözleşmenizi kontrol edin eğer 100mbps'ye kadar yazıyorsa hiç bir paket yükseltimi, fiyat yükseltimi yapılmadan hızınızın yükseltilmesini isteyin çünkü sözleşmede tarifeniz 100mbps olarak gözüküyor :)
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Evet esi müşteriyim aklıma geldi söylediğiniz olay ama bu talepten önce hattıma 100 mbps hızı alabilir diye tanımlatıp daha sonraki etapta paralı geçiş yerine sözleşmede böyle bir hakkım var diye yürümek daha mantıklı geliyor. Sözleşmedeki madde şöyle;

    “Bu hizmet ile alınacak hız garanti edilmemekte, hattın uygunluğuna ve santrale olan mesafeye bağlı olarak 100 Mbps’ye kadar alabileceğiniz en yüksek hızda hizmet alınabilmektedir.” sözleşmede bu ibare var ancak online işlemlerde yazan mevcut paket bilgisi;

    (Z) 50 Mb e Kadar Limitsiz - Taahhütsüz - 64,99 TL/Ay (VAE)

    Yükseltmek için yer alan teklif bilgileri de şöyle;

    50 Mb e Kadar Limitsiz Her Yöne 1000 Dakika - Taahhütsüz - 79,99 TL/Ay (VAE)

    50 den fazla veremiyoruz diyolar. Sözleşmemde var deyip istesemde yine zıt gelicekler. Paket yükselticem diyerek hzı yükseltebilirsem o sonraki iş. Gerçi bu aralar baya yoğunluk var heralde geç cevap veriyolar kestirip atıyolar o işde baya zor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 14 Aralık 2018; 17:36:16 >




  • Hocam bence eski müşteri olduğunuzu, paketinizin sözleşmede 100mbps'ye kadar olduğunu, hattınızın 90mbps civarı hızı desteklediğini(hat değerlerini ss olarak ekleyin), bu yüzden de hız profilinin güncellenip 50mbps sınırının kaldırılmasını ve paketin 100mbps'ye çıkarılmasını isteyin destek kaydı açarak.

    Sizin hattınız 90mbps civarı destekliyor, öyle 50mbps üstü veremeyiz diyerek işin içinden sıyrılamazlar. Ayrıca eski müşterisiniz. VAE/YAPA fark etmeksizin 65TL'ye 100mbps'ye kadar altyapınız ne kadar destekliyorsa almanız gerekiyor. Sözleşmede böyle yazıyor çünkü. Siz "100mbps'ye kadar" olarak imza atmışsınız sözleşme yaparken, gerisi hikaye. Hattınız 90mbps civarını destekliyor, bu yüzden paketinizin 100mbps olması gerekiyor.

    Aynı yukarıdaki gibi bir destek kaydı açarsanız durumu anlayıp halledeceklerini düşünüyorum. Halletmezlerse aynı şeyi kopyala yapıştır yaparak destek kaydı açmaya devam edin ve buradaki @TurkNetDestek hesabındaki arkadaşa yazın ilgilenecektir.




  • Eyvallah hocam. Dediğim gibi ilk kayda 50 üstü veremeyiz dediler 5 gün sonra. Ben yine sürekli kayıt bırakıp zorlamayla şansımı deneyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 15 Aralık 2018; 6:43:42 >
  • babajii kullanıcısına yanıt
    Buradan bir altyapı sorgulama yapıp alabileceğin hızı dene banada ilk 75 verdiler sonra 15 lira daha ver 100 yapalım dediler verdik 15 mbite düşürdüler hızı iptal ettim.

    Diyeceğim kopman hız düşüklüğün yoksa hiiç sesini çıkarma sıra sana gelene kadar sorunsuz kullan.

    Sıranın sana gelmesi:Gün gelecek netin kopcak hızın düşecek memnun kalmayacağın firmanın sana çözüm üretemeyeceği bir an gelecek o zaman başka firma vs şeyler için uğraş.
  • Oczipka kullanıcısına yanıt
    Açık adres sorgulaması yapma şansım yok zaten apartrmanda fiber de yok santrale kadar fiber var benim bulunduğum bölgede. O dediğin süreci ben türknette yaşadım 2 ay çok sıkıntı yaşadım ama düzelttiler şu an bi sorun yok 75 vermek için kayıt açtılar. !00 veremiyolarmış benden kaynaklı değil onlardan dolayı öyleymiş. Ama 15 tl fark istiyolar her türlü. Bir sürü bişyler zırvaladı bende üstelemedim uğraşamam onlarla.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    bana alabileceğin maksimum hızı veriyotuz oda 50mb dediler, eyvallah dedik, şimdide 75 mb geçmek 80 tl yazmışlar aga bu nasıl iş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crossingover35

    bana alabileceğin maksimum hızı veriyotuz oda 50mb dediler, eyvallah dedik, şimdide 75 mb geçmek 80 tl yazmışlar aga bu nasıl iş
    Türknet'in aktif altyapısında değilsen 35mbps'ye kadar 65TL. Üstü hızlar(50, 75 ve 100mbps) 80TL.

    Modem arayüzünden hat değerlerine baktın mı hattın kaç mbps destekliyor?
  • crossingover35 kullanıcısına yanıt
    75 ve 100 mbit port fiyatları 35 50 mbit port fiyatlarından daha pahalı fiyat farkının sebebi de o TürkNetin yapacağı pek bişey yok o konuda. YAPA da olsan 65 TL ye 100 download 30 40 upload alırdın.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    valla ilginç, simdi online sorgulama yaptım maks 35mb gösterdi benim karsi komşuya ama benim hiz 45mbps lerde geziyor .. Eskiden sorduğumda 50mbps göstermişti
  • crossingover35 kullanıcısına yanıt
    Bende 50 alıyorum ama alt komuşuyu aratsam 35 çıkar. Portlara zam gelmeden önce limit 100 dü sonra kendi altyapıları için 100 olarak kaldı ama VAE de olanlar için limiti 35 e düşürdüler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.