Şimdi Ara

Stabil Koin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Stabil koin adı üstünde adını stabiliteden alan bir koinmiş. Geçen bir yazıda rastladım da paylaşmak istedim. stabil nedir arkadaşlar tam olarak. Dolarla bağlantılı olduğu yazıyordu okuduğum yazıda. Yatırım yapan filan var mı buna? Akıbeti ne olur? Sizler benden daha iyi takip ettiğiniz için sizlere sormak istedim.



  • Stablecoin'i USD'nin kripto paraya dönüştürülmüş hali olarak görebilirsin. Örneğin piyasada 1.000.000 USDT varsa karşılığında da bunu piyasaya süren şirketin bankada 1.000.000 dolar tutması gerekiyor. Bu şekilde her bir USDT'nin değeri 1 dolar olarak sabit kalıyor. Yani değeri artmayacağı için yatırım yapılacak bir coin değil. Sadece paranın değerini sabit tutmak için kullanabilirsin.

    Peki neden bunun yerine normal dolar kullanmıyoruz dersen, dolar gibi normal parayı her yere transfer etmek mümkün değil. Ancak bu tarz stablecoin'lerle mümkün.

    Daha fazla bilgi için bu yazıyı inceleyebilirsin: Stablecoin Nedir? Fiat para ve altın gibi kıymetli metaller ile desteklenen stablecoin'ler




  • hot chocolate kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler, cidden yararlı bir paylaşım oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.