Şimdi Ara

TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar ,geçen aya kadar kullandığımız tt 24 mbps 150 gb paketini (70tl civarıydı) taahhütümüz bitince babamı arayıp 24mbps 200gb 92tl paketine geçirerek taahhütü 24 ay yenilemişler e tabi ben de biraz fiyat araştırması ve akn kalkma olayı yüzünden bu internete bu fiyat verilmez dedim.Millenicomun 35 mbps 70 tl taahhütsüz ve tt nin 24-50mbps 50 gb aknli paketleri arasında kaldım fakat tam akn nin kalkacağı o ara kesin değildi açıklama yapılmamıştı veya ben görmediğim için hem de bi millenicoma şans vermek açısından millenicoma geçen ayın son haftasında başvurdum 2 3 gün sonra kargoyla belgeler geldi imzaladık ve bugün millenicom geçişim tamamlandı sabah kalktığımda bağlantının tamamlandığıyıla ilgili mesaj geldi ve aynı tt nin modemiyle hiçbirşeyle oynamadan internetimi millenicom üzerinden kullanabiliyordum ''müşteri temsilcisi bana tt den geçiş yaptığım ve altyapımın fiber olmasından dolayı aynı modemle kullanabileceğimi tt nin hattı kapattım için iade etmem gereken ekstra modem parası istemeyeceğini zaten biz de onlardan tılgın modemi alıp gönderiyoruz demişti''
    Şimdi ,benim gibi millenicoma geçmeyi düşünenler için yaklaşık 3 yıllık tt fiber (24 mbps)ve bugünkü millenicom(35 mbps) deneyimlerimi ss ler ile sizlere aktaracağım umarım geçmeyi düşünenlere yardımcı olur onlara bi fikir edindirebilirim.



    OOKLA SPEEDTEST: tt 24mbps millenicom 35mbps

    TT de en iyi ping değerini G.antep'te alıyordum fakat millenicom orada ping konusunda çok kötü nedense tracertlerden ve ooklanın en iyi gösterdiği serverdan anladığım kadarıyla Turkcell in altyapısını kullanıyor herhalde,çünkü speedtest sitesi en iyi lokasyon olarak kayseri veya ankara turkcel iss yi öneriyor.Bunun için farklı lokasyonlarla beraber aşağıda ookla testlerini görebilirsiniz.
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)


    Önceki tt hattındayken daha test tamamlanmadan ss almıştım daha sonra da tekrar testi tamamen bitirip ss almamışım, resim içeriği aynı olması için millenide de da aynı şekilde ss aldım
    Almanya Frankfurt ping testi:
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    sırada fast.com netflix te alacağınız hızın ne olacağı hakkında fikir sahibi olmanız açısından bazı yaptığım testlerde abd serverlerine attı normal mi bilmiyorum ve hız değerleri bi tık daha kötüydü
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    İdm ile indirme yaptığımızdaki gerçek download değerlerimiz:
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)


    ve geldik benim gibi online oyunlar oynayan ping değerlerine önem veren kişiler için yaptığım ping testlerine belirtmeliyim ki yurt içi ping değerleri anlamadığım şekilde yüksek acayip sinir bozucu ,sanırım bunun da sebebi yukarıda bahsettiğim gibi sol'un altyapısını kullandığı için yine diğer kullanan arkadaşlar da ping değerlerini paylaşır veya durum hakkında bilen varsa cevap yazarsa sevinirim ben genelde yerel sw lerden ziyade avrupa swleri kullandığımdan dolayı şimdilik çok sıkıntı çekmiyorum ama lol gibi tr serverı olan oyunlarda sıkıntı olabilir siz de ss lerden görüp anlayacaksınız:

    cs go tr serverleri:
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)


    cs go server lokasyonu almanya diye biliyorum ,iss değiştireceğimi bildiğim için tt deyken ss almıştım ve şimdi aynı servera tekrar girip yaptığım test.Dediğim gibi avrupa serverlerinde pek bi değişiklik yok official serverlarda yine her zamanki gibi 70-80 lokasyona göre de 80-90 alıyorum yıllardan belli böyleydi hala böyle :(
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    tracert testleri de vardı fakat bazı ss lerim silinmiş tam karşılaştırma yapamadım elimde 1 2 ss le eğer karşılaştırma yapıp düzenleyebilirsem buraya ekleyeceğim.







  • Elinize sağlık. Güzel inceleme olmuş. Oyun oynayacaklar için kötü gözüküyor millenicom ama kalan her şey için tt den kurtulmakla iyi etmişsiniz.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,aynen dediğiniz gibi eğer eu serverlarında pingler günden güne değişmezse güzel bi tv alıp 85 tl 100 mbps paketi çok iyi gelecek benim için.
  • @mu5tafa - @SheKilLll: Bilgi vermek adına birkaç şey yazmak istedim ki forumdaki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. *Oyun oynayacaklar için Millenicom kötü* cümlesi çok doğru bir cümle değil çünkü ping değeri alt yapı veya iss ile ilgili değil uzaklıkla ilgilidir. Tabii bazı durumlarda alt yapı kaynaklı da sorun olabiliyor ancak arkadaşımızın testlerini baz alacak olursak sorun iss ile ilgili değil uzaklık ile ilgili. İstanbul'dan Millenicom ile Avrupa sunucularına (oyun,data) test yaptığınızda göreceğiniz ortalama değer 40-55 arasında değişmektedir. Ancak arkadaşımız Gaziantep'de oturduğu için doğal olarak Almanya sunucularına test yaptığında TT/Millenicom farketmeksizin 70ms görüyor çünkü uzaklık nedeniyle. Ama buna rağmen bence 70 ping çok iyi bir değer, İstanbul-Gaziantep arası demek ki ortalama 30ms oynuyor.




  • Woozie kullanıcısına yanıt
    Haklısın ülkenin doğu kısmı batıya göre yaklaşık 10-30 ping fazla alabiliyor sunucuyla olan fiziksel mesafe arttığı için benim testte belirtmeye çalıştığım yurt içi ping hariç yurt dışı eu serverlarda pek bi değişiklik olmadığı daha demin de cs den çıktım ve önceden tt de eu için aldığım ping değerlerinin benzerini almaya devam ediyorum açıkçası ve şimdilik bi sıkıntım yok ,ama yurtiçi testlerinden görüldüğü üzere tr serverlarda olması gerekenden fazla ping var bizzat kendim cs de tt deyken tr serverlarda 20 ping alırken şu an aynı serverlarda 70 alıyorum.Bunun sebebi de hala emin olmamakla birlikte millenicomun ankarada veya başka bi lokasyondan itibaren tt den sol un altyapısına bağlanması.
  • Açılın geldim. Aynı testleri bende Türknet vs Millenicom adı altında yapayım.
    Bilgiler:
    Evim müstakil, 2 adet hattım var.(Tek kablo içerisinde)
    Modemlerimin ikisi de TD-W9970(TTNET)
    Türknet 35/3
    Millenicom 50/4
    Alabileceğim maksimum hız 40 mbit.
    Bolu'da oturuyorum.

    Not olarak CS:GO olmadığı için testi yapamadım.

    İlk olarak modem değerleri
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    Speedtest hız ve ping sonuçları sırasıyla Türkiye ve Frankfurt

    Türkiye
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    Frankfurt
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    fast.com
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    İnternet Download Manager
    TT VS MİLLENİ (HIZ + PİNG TESTLERİ)

    Tracert sonuçlarına baktığım zaman superonline kullandığını görüyorum Millenicom firmasının. Oyun içi pingler için şöyle diyebilirim oynadıklarıma göre.

    League of Legends Türkiye: Türknet(27-30 ms) - Millenicom(21-24 ms)
    Playerunknown's Battlegrounds: Türknet(60-80 ms) Millenicom(50-70 ms)

    Merak ettikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz.




  • AgresorW kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam türknet ve millenıcom arasında tercih yapacakların işine yarar umarım bir de idm testinde netspeed yazıyor onu yanlışıkla yazdınız heralde.
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Yok yanlışlıkla yazmadım ikisi de farklı indirme sonucu.
  • netspeed ve milenicom ikisinide kullanıyorum işyerimde kocaeli lolde netspeed 40-50 arası ping milenicom 17-20 arası ping milenicom düşünen olursa arkadaşını getir kampanyası var kod verebilirim 1 ay bedava kullanırız...
  • netspeed ve milenicom ikisinide kullanıyorum işyerimde kocaeli lolde netspeed 40-50 arası ping milenicom 17-20 arası ping milenicom düşünen olursa arkadaşını getir kampanyası var kod verebilirim 1 ay bedava kullanırız...
  • cs-go da yüksek ping çıkmasının sebebi büyük ihtimalle dgn sunucularından kaynaklanıyordu.
    Bugün mail attım dağhan bey'e(kendisi dgn ceosu) sağolsun ilgilendi ve düzeltti.
    Şuan milleni ile internete çıkarken 37.130.xx.xx ile başlayan bir ip adresi alırsanız csgo tr sunucularında ping sorunu olmaması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flascibox -- 15 Aralık 2018; 21:33:15 >
  • Flascibox F kullanıcısına yanıt
    ilk yazdığınız zamanlarda hala aynı şekilde yüksek ping alıyordum ama şu an ne olduysa 2 3 gündür tr serverlarında yaklaşık 35-40 ping alıyorum ne değişti bilmiyorum ama ufak bi dezavantaj da ortadan kalkmış oldu.
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Bağlantı adresi hangi ilçe içindeydi? Tabi öncelikle İstanbul mu?
  • Woozie kullanıcısına yanıt
    Ping TT/Milleni farketmez şeklinde verdiğiniz bilgi doğru değil.

    Aynı sunucuya TT'nin pingi ile Milleni ya da bir başka sağlayıcının pingi çok farklı olabilir.

    Örneğin LOL oynayanların sıkça yaptığı ping şikayetlerine bakın. Aynı hat, TT'de sorunsuz, Netspeed'e geçince pingi artıyor. Neden?

    Muhtemelen o sunucuya yakın olan POP noktası ile anlaşması yok Netspeed'in. O yüzden genel POP'u kullanıyor.

    Hat Türk Telekom'un olsa da, network cihazları, kapasite, POP noktası anlaşmaları gibi şeyler sağlayıcınızla alakalı direk.

    Yani; Türk Telekom ya da Superonline alt yapısında olan birisi, alternatife geçtiğinde, hizmet kalitesini aynı alacak diye bir garanti yok. Aynı hizmet kalitesini de alabilir, daha iyi de olabilir, daha kötü de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraNb -- 3 Ocak 2019; 12:49:19 >
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    Ben zaten "Ping TT/Milleni farketmez" şeklinde belirtmedim. Konuyu açan arkadaşın Almanya sunucularına yaptığı testlerde her iki sağlayıcıda da aynı ping değerini aldığı için o testleri belirterek TT/Millenicom farketmeksizin 70ms alıyor dedim. Yoksa tabii ki örneğin bugün SOL'dan Millenicom SOL kampanyasına geçen birçok arkadaş testlerine baktığında SOL'dan daha iyi değerler alabiliyor, birçok değişken var doğal olarak.
  • İstanbul olması lazım fakat ilçeyi bilmiyorum serverlardan birinin sitesi:https://wasp.gen.tr/.Bu arada millenicom çalışanısınız galiba ek olarak şunu belirteyim ilk millenicoma geçtiğim zaman tt ile çok benzer ping alıyordum yurt dışı serverlarında oynadığım için memnundum fakat son zamanlarda aynı sunucudan aldığım ping +10 arttı bugün de tam yarım saat önce 120 pinge kadar yükseldi bu durum ne olacak sebebi nedir stabil ping almam için herhangi bir yapabileceğiniz bişey var mı?bazı arkadaşların söylediği gibi statik ip bu sorunu çözebilir veya bir nebze iyileştirebilir mi ?
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Ben aslında internete bağlandığın adresin ilçesini sormak istemiştim. Bir PoP noktasında bir süre bir durum oldu. Ondan mı etkilendin diye anlamak içindi.

    Ping konusu benim bilgi düzeyimi aşıyor. Neden arttığını cevaplayacak düzeyde bilgi sahibi değilim açıkçası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.