Şimdi Ara

ESKİ BİLGİSAYARA EKRAN KARTI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimdeki eski bilgisayara ekran kartı alacağım. Nvidia'nın uygun fiyatlı (mecburen eski) modellerini düşünüyorum. Amacım ara sıra canım çektiğinde oyun oynamak, ekseriyatla internetten film seyretmek. İkinci el almak istemiyorum. Ancak hangi modeli alacağımı bilemiyorum. Anakartım Asus P5Q Pro. Bilgisayarı 2009 da toplamıştım. Tavsiyeleriniz nelerdir?


    Ekran kartı linki : https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_PRO/


    ESKİ BİLGİSAYARA EKRAN KARTI TAVSİYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 7 Aralık 2018; 9:51:38 >







  • Merhaba, Anakartınız DDR2. Benim eski bilgisayarım da DDR2. Anakartı Gigabyte G31M-S2L.
    9800GT ekran kartı taktım uydu.Fakat ilk açılışta biostan sonra kilitlenip kalıyordu.Bios ekranı çıktığında reset düğmesine basıyordum.Sorunsuz açılıyordu.
    Not: PSU 300 Watt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 7 Aralık 2018; 10:22:8 >
  • Güncel sıkıştırma formatı olan H265 HEVC formatındaki filmleri izlemek isterseniz güncel bir ekran kartı almalısınız. Ya da o videoyu converter programlarla H264 e dönüştürmeniz gerekir ama bu hem zamanınızı alır hem de film hafızada çok daha fazla yer kaplar. Ayrıca GT 730 veya R7 240 gibi eski ekran kartı alacaksanız sıfır almamalısınız. Çünkü paranızı çöpe atmış olursunuz performanslarına göre gereksiz pahalı oluyorlar. Bence sıfır alacaksanız bulabildiğiniz en ucuz GT 1030 u alın. En ucuz güncel ekran kartı odur çünkü. Fansız daha ucuz versiyonu varsa onu da alabilirsiniz tedirgin olmayın. Çok az güç tükettiği için fansız da soğuyabilecek bir karttır kendisi. Ayrıca dediğiniz gibi güncel büyük yapım oyunlar dışında basit veya eski oyunları oynayabilirsiniz. İkinci el alacaksanız bütçeye bağlı değişir. HEVC formatlı filmleri izlemek için nvidia gtx 900 ve amd rx 400 serisinden eskisine bakmamanız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Aralık 2018; 11:8:48 >




  • Ben 2.el ekran kartı satın almıştım.Termal macununu yenilememe rağmen ateş gibi ısınıyordu.Oyunda donma oluyordu.Alt + Enter yapıp ekranı küçültüp tekrar büyütüyordum. Tekrar oyuna devam ediyordum. .Eski ekran kartı da bazen sorunlu olabiliyor.
    Hocam GT 1030 işlemci dar boğazına neden olmaz mı?
    Melih bey işlemciniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 7 Aralık 2018; 12:2:24 >
  • düzgün17 D kullanıcısına yanıt
    Sizin işlemcinin ne olduğunu bilmiyorum söylememişsiniz ama 1050-1050ti seviyesine kadar darboğazın hiç umursanması gerekmiyor. Zaten onlar ultra ayar 60 fps kartı değil. Ayarları ultraya alıp düşük fps le oynamayı göze aldığınızda darboğaz olmaz. Darboğaz, almaya çalıştığınız fps ile doğrudan orantılı. Yüksek fps almaya çalışırsanız darboğaz olur. Düşük fps i düşük grafik ayarları yerine yüksek ayarlarda almak istiyorsanız iyi ekran kartı alabilirsiniz. Yani iyi dediğim sizin duruma göre iyi. Yüksek fps almak istiyorsanız işlemciyi her türlü değişmek zorundasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Aralık 2018; 12:5:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.