Şimdi Ara

Nokia 8.1 tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz aylarda Nokia’nın Çin’de piyasaya sürdüğü x7 adındaki orta seviye akıllı telefonu bazı yükseltmelerle Nokia 8.1 olarak global pazar için duyuruldu. En büyük avantajı Android One programına dahil olması.


     


    Nokia 8.1 özellikleri ve fiyatı


     


    6.18 inçlik ekranında 2246 x 1080 piksel çözünürlük sunan Nokia 8.1 modelinde metal çerçeve ve cam kaplama tasarımı tercih edilmiş. 154.8 × 75.76 × 7.97 mm olan ölçüler 6 inçlik Nokia 7 Plus modelinden bir miktar daha küçük. Çentikli tasarım sayesinde yüzde 85 civarı ekran-kasa oranına ulaşılmış. Ayrıca HDR 10 desteği de mevcut.


     


    Ayrıca Bkz.Yılın üçüncü çeyreğinde giyilebilir cihaz pazarının lideri Xiaomi

    Snapdragon 710 yonga seti ile güçlendirilen telefon önceki nesillere göre performans anlamında oldukça ileriye gidiyor. 10nm üretim süreci ise batarya performansına olumlu olarak yansıyacak. Nokia 8.1 modeli için 4GB RAM/64GB depolama kapasitesi duyuruldu. Çin pazarında 6GB RAM ile 64GB/128GB depolama kapasitesi seçenekleri mevcuttu.


     


    Telefonun arka kısmında 12MP çözünürlüğünde OIS destekli Sony IMX363 ana sensör ve 13MP çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Zeiss ortaklığı ile arka kameranın sınıfında çok kaliteli çekimlere imza attığı belirtiliyor. Telefonun ön kısmında da 20MP çözünürlüğünde bir özçekim kamerası bulunuyor. Fotoğraf yetenekleri yapay zekâ ile güçlendirilmiş.


     


    Nokia 8.1 modeli inceliğine rağmen 3500mAh kapasiteli bir batarya barındırıyor. Batarya hızlı şarj ile destekleniyor. Android One cihazı olduğu için kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkacak. Nokia 8.1 modeli 450$ fiyat etiketine sahip.


     



  • Fiyat fazla 375 dolar eder en fazla.

  • Apple iphone 2g 3g çıkardığı sıralar da ,o eski Nokia olarak şu Symbian Os da ısrar etmeyi bırakıp ,Android Os a Linux tabanlı N800 N810 tabletlerin de olduğu gibi zamanında yönelseydin,bugün çok farklı yerlerde olurdu.

    Artık çok geç ,eski günlerin hatırına bile çıkardığı modeller çoğu kullanıcının yüzünü güldürmüyor.



    Bknz. Nokia 8 de kullanılan LG marka ekran nın ghostscreen handikapına rağmen,Sd835 işlemcisi olmasa yazılım destek adına bomboş bir cihaz.

    Camera, donanım olarak eldeki donanımın performansını ortaya çıkaracak yazılımsal destek olmamasını,Androidone konseptin de olmamasına rağmen,bir Androidone telefon kadar hızlı güncelleme alacağı sözünü vererek pure android cihaz yapmışlar havası verip bu eksiklerini kapatsalar da.



    sd835 hatırına fiyat performans adına stokları zor bela erittiler.Bir diğerini satıştan kaldırdılar.

    Bu saat den sonra O çentikli ekran da bir yere kadar sattırır.

    Bir de sd845 ile gelmeliydi ki bir nebze işlemci hatırına bu fiyatlara satılırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 5 Aralık 2018; 23:5:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çentik olmamış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O fiyata 845li telefonlar var, hep stratejik hatalar ve hep geriden gelmeler...Sıçrama yapıp 855 li herkese kafa tutacak uygun fiyatlı amiral gemi yapıp piyasayı karıştırmak gibi bir adım atmıyorsunuz ki...
  • bu donanima gore fiyati hayli yuksek kalmis... piyasadan silinip tekrardan geri donmeye calisan bir firma ve bunu ancak Xiaomi gibi fiyat ve performans dengesiyle saglayabilir fakat hala marka taninirligina guvenip, yuksek fiyattan, rakiplerine gore daha dusuk donanimli cihazlar satma cabasi icerisinde...
  • 400 euroya meizu 16, mi8 gibi amiral gemisi telefonlar varken altta kocaman çerçeve üstte kocaman çentikle kim niye bu telefonu alsın be Nokia?

  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Keşke Symbian'da devam etseydi ben kullanırdım. Android'den çok daha iyi bir sistemdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat saçmalaması, haleflerinin peşinden gidiyor HMD

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş en saçma çinli üreticilerin telefonunda bile o aşağıdaki kocaman çerçeve yok, en azından çok daha ince. Fiyatı da bi o kadar saçma. Hadi çinli diğer üreticileri saymayalım bloatware dolu yazılımları yüzünden ama 50-100 dolar fazlasına da Oneplus 6T varken bunu alan kafayı yemiştir. Ya da yaklaşık aynı fiyatlara Galaxy S9 bulabilecekken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşer fiyatı ve F/P telefonu olur bir süre sonra.
  • Düşer fiyatı ve F/P telefonu olur bir süre sonra.
  • 450$ değil 350€. Beklenen fiyatları yazmak yerine official olarak verilen fiyatları yazsanız keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Keşke Symbian'da devam etseydi ben kullanırdım. Android'den çok daha iyi bir sistemdi.
    Bırak şimdiki global anlamda ki haliyle şuan %80 den fazla pazar payı olan Android Os dan daha iyi bir sistem olduğunu iddia etmeyi, o zaman ki iphone 3g üzerinde çalışan ios sürümü ile kıyasladığın da bile , Nokia nın Symbian Os haricin de pazarladığı S40 tipi telefonlarında ki kullanıcı arayüzün den farkı olmayacak, Symbian Os un senin tarafından, android den çok daha iyi bir sistem olarak kabul görmesini yazacak kadar ne gibi iyi yönleri vardı mesela, cidden merak ettiğim için soruyorum.

    Arada bu gibi farklı bakış açıları ile fikir alışverişi güzeldir.



    Kİ Symbian Os şuan var olsaydı, Android in yarısı kadar geliştirilmiş bir sistem olarak var olabilir, tercih edilir olabilirmiydi? Tartışılır. Tabi hangi açıdan baktığına bağlı.



    Öyle ki güvenliği ve amaca yönelik seçenekleri ile iş dışında, bir dönem gençler tarafından moda olan Blackberyy Os lu cihazlar bile istisnalar dışında şuan tozlu raflarda ki yerini almışken üstelik.



    Blackberry nin Passport modelini bile düne kadar çok beğeniyordum. Onca dezavantajına ve global anlamda Android ve İos un oluşturduğu kabul ettiği, kabul ettirdiği bir ekosistem de hem android hem de ios da kabul görmüş 3.parti yazılım desteği, adaptasyonu az olan, çoğu uygulamayı desteklemek den uzak olmasına rağmen.



    Kısacası BB Os bile Android ve ios karşısında havlu atmışken, nasıl oluyor da Symbian Os, Android den çok daha iyi bir sistem oluyor cidden merak ettim.





    Aşağıda ki fotoda ki cihazlar symbian lı hâlâ bende ve çalışıyorlar.

    Nadir zamanlar da, acil durumlar da Alo demek için arada sim kart takmışlığım vardır, ama hiçde Android den iyi dedirtecek yanlarını Symbian Os u yadedecek kadar bir artı yön göremiyorum.

    [url=https://hizliresim.com/pbjy20]
    Nokia 8.1 tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı
    [/url



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 6 Aralık 2018; 11:17:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Kaynak tüketimi ve kullanımı konusunda hâlâ Symbian kadar verimli bir işletim sistemi gelmemiştir. Şimdiki telefonlar 4000 mAh pillerle günü çıkarıyorlar. Aynı pil Symbian'da yoğun kullanımda 2, standart kullanımla 3 gün gider. İkincisi bilinenin aksine yavaş değildir. N97 ile i8910'u karşılaştırdığınızda aynı işletim sistemine sahip iki telefonun donanımın etkisiyle hız anlamında birbiriyle alakası olmadığını görüyoruz. Android 6'dan sonra düzelmeye başladı. Aynı donanımlar Symbian'da kullanılmadı. Zaten devam edilseydi Symbian üst seviye değil orta seviye olarak yoluna devam edecekti. Orta seviyede 2 yıldır eli yüzü düzgün cihaz çıkmaya başladı. Symbian orta seviyede bu haliyle Android'in tozunu attırırdı. Çünkü düşük donanımlar altında çalışamayacak kadar kaynak tüketimi fazla verimsiz bir sistem. Symbian'a koy 1 GB RAM sana her işi yapar. Android'de onun karşılığı en az 3 GB. Bu da daha fazla maliyet ve aynı fiyata daha kötü Android cihaz edinmek demekti. Üst seviyede MeeGo olacaktı ki eğer üzerine gidilseydi Microsoft bulaşmasaydı şu an Android diye bir şey yoktu belki de. N900 ile o zamanın Android'ini yan yana koyduğunuzda bile N900 resmen bir Linux bilgisayardan farksızdı. MeeGo bunun bir adım ötesiydi. Dikkat edilirse o zamanlar Symbian ve Blackberry OS vardı. Yani piyasa ABD kökenli işletim sistemlerinin elinde değildi. MeeGo bu sebeple elimine edildi. Symbian da aynı şekilde gitti. iOS ve Android dışında bir sistem yok ABD hükümeti istediği zaman bu işletim sistemlerinin sahipleri olan şirketler üzerinden kullanıcıların biliglerine erişebiliyor. Piyasa Avrupalı işletim sistemlerinin elinden alınıp ABD'li işletim sistemlerinin eline teslim edildi. O zamanlarda bu kadar market ve uygulama ile kullanma şekli yaygın değildi. Şimdi artık marketler de çok önem teşkil ettiği için neredeyse bozulması imkansız olan bir düzen yaratıldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • taklit edilirken taklit eden olmak çok acı olmalı nokia :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Kaynak tüketimi ve kullanımı konusunda hâlâ Symbian kadar verimli bir işletim sistemi gelmemiştir. Şimdiki telefonlar 4000 mAh pillerle günü çıkarıyorlar. Aynı pil Symbian'da yoğun kullanımda 2, standart kullanımla 3 gün gider. İkincisi bilinenin aksine yavaş değildir. N97 ile i8910'u karşılaştırdığınızda aynı işletim sistemine sahip iki telefonun donanımın etkisiyle hız anlamında birbiriyle alakası olmadığını görüyoruz. Android 6'dan sonra düzelmeye başladı. Aynı donanımlar Symbian'da kullanılmadı. Zaten devam edilseydi Symbian üst seviye değil orta seviye olarak yoluna devam edecekti. Orta seviyede 2 yıldır eli yüzü düzgün cihaz çıkmaya başladı. Symbian orta seviyede bu haliyle Android'in tozunu attırırdı. Çünkü düşük donanımlar altında çalışamayacak kadar kaynak tüketimi fazla verimsiz bir sistem. Symbian'a koy 1 GB RAM sana her işi yapar. Android'de onun karşılığı en az 3 GB. Bu da daha fazla maliyet ve aynı fiyata daha kötü Android cihaz edinmek demekti. Üst seviyede MeeGo olacaktı ki eğer üzerine gidilseydi Microsoft bulaşmasaydı şu an Android diye bir şey yoktu belki de. N900 ile o zamanın Android'ini yan yana koyduğunuzda bile N900 resmen bir Linux bilgisayardan farksızdı. MeeGo bunun bir adım ötesiydi. Dikkat edilirse o zamanlar Symbian ve Blackberry OS vardı. Yani piyasa ABD kökenli işletim sistemlerinin elinde değildi. MeeGo bu sebeple elimine edildi. Symbian da aynı şekilde gitti. iOS ve Android dışında bir sistem yok ABD hükümeti istediği zaman bu işletim sistemlerinin sahipleri olan şirketler üzerinden kullanıcıların biliglerine erişebiliyor. Piyasa Avrupalı işletim sistemlerinin elinden alınıp ABD'li işletim sistemlerinin eline teslim edildi. O zamanlarda bu kadar market ve uygulama ile kullanma şekli yaygın değildi. Şimdi artık marketler de çok önem teşkil ettiği için neredeyse bozulması imkansız olan bir düzen yaratıldı.
    Çoğunda haklı olmak la beraber, bazı konular da katılmıyorum.

    Nokia nın kızaklı N800, N810 tablet denemelerin den sonra çıkardığı kızaklı N900 telefon modelini ben de alıp kullandım. Sonuçta Nokia Symbian Os ile Android ve ios a cevap veremeyeceğini bildiği için N900 yine linux tabanlı MeeGo ile yanıt vermeye çalıştımı çalışmadımı. Symbian Os un ozaman ki hali ile üzerinde ki işlemciler ile izin verde 4000mah batarya ile 3 değil, bir hafta çıkarsın. Farazi fikir olarak dediklerinin bir kısmı bu bakımdan doğru.

    Yani Symbian Os u bahsettiğin gibi geliştirilebilir olsa idi zaten Nokia, Microsoft a hiç bulaşmazdı.

    Benim kastım ise, şuan ki güncel cihazlarda ki donanımın yarısını karşılayan bir steme Symbian Os da koysan bir yere kadar geliştirilebilir olduğu.

    Kaldı ki senin baz alıp öne sürdüğün O zaman ki Symbian Os , telefonla gelen veya mevcut 2 elin parmağını geçmeyecek dişe dokunur 3.parti yazılımların backround u, kapasitesi,sisteme bindirdiği yük neydiki tüketimi ne olsun.

    Bir başka deyişle Symbian gerçekten, Android Os a alternatif, geliştirilebilir bir sistem olsaydı, ihtimal dahilin de şuanki ekosistem deki emsalleri ile eş değer sunacağı 3.parti yazılımlarla nekadar ram, sistem gereksinimine ihtiyaç duyacağını bilemeyiz. Symbian da kb lar ile işler yürüyordu. Şimdi bırak uygulamayı, bir kare foto yerine göre 3-4 mb

    Symbian nın O zaman ki sistem gereksinimine, sunduğu kısıtlı dar kalıplarına bakıp konuşmak,bu halimle Türkiye de değil de milli geliri en yüksek olan Norveç de doğsaydım demek gibi birşey.

    Öte yandan Samsung, Sony, Motorola vb diğerleri Symbian kullanmaya el mahkum iken bile, Nokia Symbian ile zamanı varken bile sistemi daha fazla geliştirememiştir. Yani engellendiğini düşünmüyorum. Symbian Os ile yapılabilecek ler kısıtlıydı, buna rağmen Symbian ile görüp göreceği buydu.

    Ki uzun bir dönem gerek alternatifleri olmamasın dan dolayı, gerekse sosyal medya nın mobile anlamda bu denli henüz gelişmememiş vs ihtiyaç olmadığı bir dönemde piyasanın tozunu attırdılar da.



    Daha Apple ile capacitive ekranlar gelmeden önce, MeeGo lu N900 telefon denemesin den önce, çıkardığı N serisi li linux tabanlı resistive ekran N800-N810 tabletlerini çıkardığı zaman bile vakti vardı. Ki bu tabletlerini dd severek kullanmışımdır. Hatta donanım haber de bile incslemesini vakti zamanında yapmıştım.

    Neyse

    Orta daki tek rakip, Microsoft un işe yaramaz Motorola mpx miydi neydi onlardan da aldım kapaklı windows mobile ları vardı. Asus, Samsung, HTC nin basmatik resistive ekranlı windows PDA ları gelince paçası tutuşdu.

    Tam O sırada Apple ipod cihaz mantığına gsm özelliğini ekleyip iphone 2g ile piyasayı Amerikan dan yokladı. İphone 3g ve capacitive ısıya duyarlı,çoklu dokunmatik özelliği ile olayı bitirdi.



    Diğer Amerikan merkezli teorilerine katılsam da, Nokia istese MeeGo ile bile işi kotarabilir di. Sonuçta açık kaynak kodlu linux tabanlı bir sistem den bahsediyoruz.



    Uzun lafın kısası engellemeler olmuş olsa bile, Symbian ile Nokia nın yapabilecekleri bir yere kadardı.



    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 6 Aralık 2018; 12:42:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaaa bu Zeiss ortaklığı nedir çok merak ediyorum. Kamera yine Sony nin kamerası. Bir sürü telefon üreticisi kullanmakta.
    Ama Zeiss ile ortaklık yapınca aynı kamera 2 kat daha mı iyi çekiyor. Bu ne ya gerçekten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 6 Aralık 2018; 13:43:50 >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Camera lar bildiğin gibi birçok bileşene sahip, Zeiss de dünya nın en iyi, gözlük den tut da, dürbün, camera da ki lens camına kadar en iyi saflık da lens camı üreten firma.



    Sony de en iyi kameraların da bu markayı kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Yani kamerası Sony olsa da , Lensleri mi Zeiss?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.