Şimdi Ara

EOS 4000D yeterli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , fena olmayan bir fotografcilik bilgim var.50mm f1.8 lens ile 4000d almayi dusunuyorum.Genellikle portre modunda calisacagim.Bu ikili hakkinda ne dusunuyorsunuz?800d gibi bir cihaza 4000tl verecek kadar fark var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • canon 5d mark 1 + 50mm
  • O alete para ödemeyin bence. 5-6 yıl eskinin teknolojisini yeni modele koyup çakıyorlar.

    Bakınız
    https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos4000d&products=canon_eos700d&products=canon_eos100d&products=canon_eos650d

    Canon EOS 100D alın çok daha iyidir. İşlemcisi de, LCD ekranı da bir çok yönden üst modeldir. Bu 4000D modeli resmen 5 yıl önceki canon 600D'den bile kötü özellikleri olan bir alet !.. En sondaki T4i : Canon 650D

    Yazık o saçmalığa para mara ödemeyin...




  • Fotoğraf makinesinin işlemcisine felan takılma sonuçta fotoğrafı makine değil, sen çekeceksin. Her türlü işini görür 4000D, pişman da olmazsın. Video çekeceksen eğer bulaşma bu modele ekranı döner bir model bak. 20 bin liralık makineyle çekilip de bu makineyle çekilmeyecek fotoğraf yok onu bilesin.
  • Öyle de işte yeni diye buna kazıklanma yeni değil, üretici bilmeyeni kazıklamak için eski parçaları tıkmış içine bi kutunun yazmış 4000 diye. Gidip Canon 650D alın bununla aynı fotoları çekersiniz. Tüketiciyi kazıklanacak enayi, bilmeyen yolunacak tavuk yerine koyan üreticiye haddini bildireceksin, almıyacaksın böyle malını.
  • Fotoğrafa yeni başlayacak makinelerden anlamayan birine 2. el ürün almasını tavsiye edemem ben çünkü çok fazla sahtekar var piyasada ölü makineleri sıfır diye satan. Onun için garanti bir yol olan sıfı makine almak yeni başlayan biri için daha mantıklı evet ürünün sensör teknolojisi diğer teknolojiler eski fakat fiyatı da ona göre.Sıfır 750D satılmakta fakat arada 1.500 TL fark var değer mi bence değmez o fiyata 1-2 tane lens alınabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narb009

    Fotoğrafa yeni başlayacak makinelerden anlamayan birine 2. el ürün almasını tavsiye edemem ben çünkü çok fazla sahtekar var piyasada ölü makineleri sıfır diye satan. Onun için garanti bir yol olan sıfı makine almak yeni başlayan biri için daha mantıklı evet ürünün sensör teknolojisi diğer teknolojiler eski fakat fiyatı da ona göre.Sıfır 750D satılmakta fakat arada 1.500 TL fark var değer mi bence değmez o fiyata 1-2 tane lens alınabilir.
    Hocam benim de amacım vatandaşa pahalısını aldırmak değildi. Aynı paraya daha iyisini al, kötü mala para verip kötü üreteni övme, övüp de onaylama tüketicinin yapacağı en basit boykottur bu... Bunu yapsın bilinçli tüketici olarak diyorum.

    230.000 pixel LCD ekranı var 4000'in, tedavülden kalkan kompakt makinalarda bile artık yoktur bu LCD ekran çözünürlüğü !

    Canon 1300D'de mesela Canon'un en alt seviye d-slr modellerindendir. Onda LCD çözünürlüğü 920.000 pixel. Gerisi Digic 4+ işlemci vs. aynı. Fakat fiyatı eğer 300-500 lira pahalı ise tabi bu paraka şu kadar LCD ekran çözünürlüğü yüksek diye de Canon 1300D alınmaz. :) Bir 3" LCD ekran 300-400 TL etmez bence.

    Bence Canon 200D , canon 750D'den iyidir, sensörü vs. her bakımdan yeni.




  • Canonun uygun fiyatlı makinası, Wifi özelliği ile telefonuna çekilen fotoğrafları 5 10 saniye içerisinde alabiliyorsun, telefonu bağladığın andan itibaren cihaz lcd ekranını kapatıyor ve telefonun kontrolüne geçiyor. Dönen ekran ve kumandaya ihtiyaç olmuyor. Güncel model almanızı tavsiye ederim. Diğer modellerden bizim fark edemediğimiz bir farkı vardır mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red86 -- 5 Şubat 2019; 0:11:10 >
  • Merhabalar. Makineyi aldınız mı? Ben de 4000d düşünüyorum sırf wi-fi özelliğinden dolayı.
  • olympus OMD M10 mark2 + 25mm veya 17mm 1.8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baso34 -- 13 Nisan 2019; 10:1:7 >
  • konumuz sadece fotograf ve portre ise canon 5d mark 1 85 mm 1.8 ile cekilde telefonda editlendi.suan halen aktif kullaniyorum.
    EOS 4000D yeterli mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtog -- 22 Nisan 2019; 12:59:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerlerden bulabileceğiniz 5-6 yıllık her (hatta daha da eski) bir dslr makine fotoğrafı ve fotoğrafçılığı öğrenebilmek adına fazlası ile yeterlidir. Ama sizin beklentileriniz için yeterli midir sorusuna cevap verebilmemiz için daha detaylı açıklamalısınız. Pek çok yeni başlayan ilk aldığı makineden memnun kalmaz ve kısa sürede değiştirir. Bir fotoğraf eğitmeni olarak gözlemlediğim kadarı ile bunun en büyük sebebi aslında kullanıcıların makinelerini yeteri kadar tanımadığı için ortaya çıkan zorluklarda istenmeyen sonuçları makinenin yetersizliği olarak yorumlaması. Çoğu durumda makinenin kapasitesi yeteri kadar kullanılmamakta. Doğru ışık bilgisi, lenslerin nitelikleri ve fotoğrafa etkisi gibi konular çalışıldıkça aşılabilecek bir sorun. Bu yüzden tavsiyem aldığınız makine ile birlikte bol bol eğitim ve uygulama yapmanız. Bir de nitelikli lensler ve stok bir lensin farkını görmek için mümkünse 50 mm f1,8 gibi ucuz bir seçeneği kısa sürede edinip birinci elden karşılaştırma yapmaya başlamanız. Bu sizi çok daha hızlı geliştirir.

    Sorunuzun cevabına gelince, yukarıda söylenen tüm fikirlere katılıyorum. Eski teknoloji olmasına rağmen yeterlidir. Bunun yanında çok daha nitelikli ekipman ikinci el olarak edinilebilir. Ama amacınız fotoğrafı öğrenmek ise bir fark yaratmayacaktır. Burada doğru şartlar altında eski bir DSLR makinenin bile ulaşabildiği imaj kalitesini görebilmeniz adına 15 yıllık bir makine oldan EOS 400D ile 10 sene önce çekilimiş bir kaç kareyi eklemek istiyorum. Size de fotoğraf maceranızda bol şanş ve eğlence diliyorum.

    EOS 4000D yeterli miEOS 4000D yeterli miEOS 4000D yeterli mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eddy_gordo -- 28 Mayıs 2019; 9:56:48 >




  • bütçesine göre soruyor verilen cevap bütçesini en az 2 katı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.