Şimdi Ara

Fortnite yapımcısı Epic Games'den Steam’e rakip dijital oyun mağazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Epic Games firması popüler Fortnite oyununun yanında geniş çapta kullanılan Unreal Engine oyun motoruyla tanınıyor. Firma, bu ikisinden aldığı güçle kendi dijital oyun platformunu kuruyor. Diğer geliştiricilerin yaptığı oyunlar da bu mağaza üzerinde yer alacak.

    2018 yılı oldukça verimli geçti


    Fortnite’dan elde edilen rekor gelirler firmanın oldukça iyi bir 2018 yılı geçirmesini sağladı. Fortnite'ın popülerliği katlanarak çoğaldı. Oyunu oynamak isteyen kullanıcılar da Epic Games Launcher’ı hali hazırda kullanıyorlar. Yani milyonlarca insan Epic Games Store’u kullanmaya şimdiden hazır. Firma, buna ek olarak daha iyi gelir paylaşımı modelleriyle tüm yapımcıların dikkatini kendi mağazası üzerine çekmek istiyor. Unreal Engine oyun motoru sayesinde de büyük bir çok oyun geliştirici firmayla iletişim halindeler.


    Çok daha düşük komisyon oranları


    Sadece Unreal Engine değil, diğer platformlarda geliştirilen oyunlar da mağazaya eklenebiliyor. Tüm oyunlardan alınacak komisyon oranı ise %12 olarak belirlendi. Unreal Engine ile geliştirilen oyunlardan ise Epic Games %5 ek komisyon alıyordu. Bu ek komisyon Epic Games Store'da paylaşılan oyunlardan alınmayacak. Kısacası oyun gelirlerinin %88’i yapımcılarına kalacak. Pazarın lideri hiç şüphesiz Valve’nin sahibi olduğu Steam platformu. Bu rakipsizliğini %30’a varan komisyonla lehine kullanan Steam, geçtiğimiz günlerde en azından çok satan oyunlardan daha düşük komisyon alacağını duyurmuştu. Hem düşük komisyon oranları hem de Fortnite’ın milyonlarca oyuncusunun platformu kullanmak için hazır olduğu düşünülünce Epic Games Store’un oldukça iddialı geldiğini söyleyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Steam, çok satan dev bütçeli oyunlardan aldığı payda indirime gitti

    Epic Games Store çok yakında PC ve Mac üzerinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. İlk etapta hangi oyunların mağazada bulunacağı bilinmiyor. Firmanın CEO’su oyun anonslarını merak edenlere perşembe gününü işaret etti. Steam’in elindeki yapımları koruması için oldukça çalışması gerekecek.








  • Steam'in de maşallah utanmasi yokmus %30-35 nedir :) sonra neden origin cikti

  • Steam'in komisyonu yüksek olduğu için geliştirici firmalar artık yavaştan alternatif platformları tercih etmeye başladı bile.
    Birçok büyük firmanın zaten kendi platformu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Aralık 2018; 11:43:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun yapımcıları steam'e ben yaptım sen ye demiyorlar artık. yakın gelecekte steam'de AAA oyun bulunamaz hale gelirse kimse şaşırmasın.

  • Her oyun için bilgisayara ayrı launcher yükleyeceğiz artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu yüzdelere göre aaa oyunlarda kayma olur yeni mağazaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 5 Aralık 2018; 11:51:30 >
  • tencent olsa bi ihtimal ama epicin gücü steam a yetmez. Steam PC'de eşsiz bir platform.

  • Epic Games aç gözlü bir şekilde önüne gelen mağazaya saldırıyor, (örn. Google Play), bir gün ellerinde patlayacak ama ne zaman bakalım. İş dediğin birlikte, anlaşmalarla yürütülmeli. Yürütülemiyorsa bu yollara girilebilir.

  • Sürekli bir şeylere rakip firma çıkıyor. Bizimse önsemsediğimiz gördüğümüz bu fiyatlar karşısında hangisi daha ucuzsa ona bakmak..

  • Steam'in kendi olmayan oyunlarla tekelimsi bir oluşuma dönüşmesi garipti zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • steamde sattıklarının 10da1 ini bile satamazlar orda
  • Steam bizim devlet gibi.
  • fiyat konusunda steam ile aralarında ciddi bir fark olursa pc'ye ekstradan bir uygulama yüklemek benim için sorun değil.

  • Komisyon yüzde 12 olursa steam tarih olabilir.



    Ha benim için steam hala en cazip fiyatları sunan bir yer. Gerçi fortnite türkiye ekibi de oldukça agresifler. Mağaza içinde bu agresiflik sürerse benim de tercihlerim değişir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkcası ben bu habere sevinirim fakat şunuda göz önünde bulundurmak lazım steam gibi doları 2'den hesaplayabileceklermi ? eski oyunlar baya uygun oluyor para birimimize göre fakat, gerçi steam'de de yeni oyunlar yada bazı geliştiriciler doları yine güncel kurdan hesaplıyor bekleyip görücez fortnite/epicgames şuan ztn zengin herşeyi yapabilecek güçteler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 5 Aralık 2018; 13:0:12 >
  • Valla yurtdışını bilmem ama bizim ülke de Steam’e laf eden çarpılır. Çoğu oyunu yari fiyatına veriyor adamlar döviz kurlarına göre bakarsak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • origin uplay gibi oluşumlar da oldu ama steam kemikleşmiş bir yapıda bana göre. Fiyat politikası, müşteri ilişkileri gibi artıları steame güvenmemi sağlıyor.
    Alternatif olarak tercih edilen bir platform olarak kalacaktır kurulursa.

  • Steam kadar güzel bir platform olamadılar ama hiç biri 😁 kar marjı acayip yüksek ona lafım yok bu arada 🤙

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.