Şimdi Ara

Epic Games Kendi Oyun Mağazasını Açıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Gears of War, Unreal ve son olarak Fortnite ile tanıdığımız Epic Games kendi dijital oyun mağazası "Epic Games Store"u açacağını duyurdu.
     
    Epic Games Store ilk başta "elle tutulur miktarda" bir oyun sayısı ile birlikte PC ve Mac için açılacak ve 2019 yılında daha fazla oyun eklenecek ve Android ve diğer açık platformlara gelerek genişleyecek.
     
    Mağazanın en dikkat çeken noktası geliştiriciler ve Epic Games arasındaki gelir dağıtım oranları. Açıklamaya göre, Epic Games Store'da yayınlanmış bir oyunun gelirinin %88'i geliştiriciye gidecekken, %12'si Epic Games'e gidecek.
     
    Steam ile karşılaştırma yapacak olursak, Steam'de yayınlanmış bir oyunun gelirinin %70'i geliştiriciye giderken, %30'u Valve'a gidiyor. Eğer Steam'deki bir oyun Epic Games'in Unreal Engine 4 motorunu kullanıyorsa geliştiriciye %65, Valve'a %30 ve Unreal Engine 4'e %5 kar payı veriliyor. Epic Games Store'da ise geliştiricinin kullandığı motor ister Unreal Engine 4 olsun ister Unity olsun %88'e %12 uygulanacak, yani Steam'de olduğu gibi %5'lik bir kesinti yapılmayacak. Yukarıdaki grafikten net olarak görebilirsiniz.
     
    Bunun dışında Epic Games Store ile ilgili açıklanan diğer ana başlıklar şu şekilde oldu: "Oyuncularla Doğrudan İlişki", "Twitch ve YouTube gibi İçerik Üreticileriyle Bağlantı", "Geliştiricilerin Oyun Sayfalarını Kontrol Etmesi", "Tüm Oyun Motorlarına Açık Olunması".
     
    Epic Games Store hakkındaki ilk detaylara unrealengine.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Daha fazla detay The Game Awards 2018 etkinliğinde paylaşılacak.








  • Steam'e elveda...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Steam'i sarsabilecek tek oluşum olabilir. Özellikle Epic Games ilerleyen dönemlerde kendi platformunu kullanan yapımcılara kendi grafik motoru için de destek sağlarsa steam'e ilk defa ciddi bir rakip gelmiş olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Fortnite'in bu kadar göz önünde olmasından dolayı ve %12 avantajından dolayı firmalar ilgilisini çekicektir bence
  • Half life 3 görmemize sebep olabilecek olay :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Geç kalınmış bir hamle.Steam'in koltuğunun salsılması için daha fazla hamle yapması gerek özellikle Türk oyuncular için bizim para birimimize geçmeli ayrıca kuru düşük tutmalılar yoksa sittin sene steam koltukta.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni çıkacak bir telefon markasının daha ilk günden Elmalı telefona kafa tutması gibi bir şey
    Olasılık var mı ? Binde 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alti9Otuz5 -- 4 Aralık 2018; 23:4:15 >
  • Olması gereken Budur aklını başına alsın valve.
  • PC oyunculuğunun en kötü durumlarından birisi. Her firma kendi marketini açıyor oyuncular nereden alacağını şaşırıyor. EA Origin, Ubisoft Uplay, Steam, Microsoft Windows, Bethesda, Epic Games rezillik resmen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın her oyun için farklı faklı mağazalarda üyelik açamam.Pc oyunculuğu için kötü bir durum.Oyunlar steam e gelir alırım gelmez almam.Böyle devam ederse ps5 çıkınca kendime bir konsol alırım.Steam de bir zahmet artık hareketlensin geliştiricileri kendine çekmek için bir şeyler yapsın %5 komisyon indirimi yeterli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 4 Aralık 2018; 23:56:7 >
  • Tam "he kardes biz de bi tane daha magaza ciksa oyun alacak" diye gelmistim ama gelir dagilimi cok avantajliymis. Yalniz cok gec degil mi zaten buyuk firmalar kendi magazalarini kurdular. Adam niye tekrar donsun ki baska magazaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben empati kuran ve az, öz oyun oynayan biri olarak böyle haberlerin olmasını, rekabetin olmasını istiyorum.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yeter artık ya kafası esen mağaza açıyo uplay origins battle.net kaç tane daha hesap açıcaz steam şuan en iysini yapıyo böle sağlam mağazalar var neden bunun boş mağazasını indirip girelim boşuna çabalıyolar steam candır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Rekabet en çok kullanıcıya yarar, Steam tekel olsa her şey çok mu iyi olacaktı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde mottom bir oyun steame gelirse orijinal alır oynarım gelmezse korsana yonelirim battle net dışında, yok Bethesdanın kendi marketi yok eanin yok ubisoftun, stabil bir sistemleri ve gerçekten bu marketlere yönelmeye değecek kalitede ürünleri yok hiçbirinin en azından son 5 seneye bakarsak eğer oyunlar steame değil epic gamese çıkmaya başlarsa ve steam batarsa toptan bu platform sektörü batar binlerce dolar yatırıp hem oyunlarını hem harcadığı parayı kaybedecek insanlar bir daha uğraşmaz böyle marketlerle falan gider korsan indirir oyunları, şahsen ben öyle yapardım... (Bilmiyorsaniz steamin sözleşmesinde steame herhangi bir şey olması durumunda tüm hesabınız ve paranız çöpe gidiyor hiç bir hak talep edemiyorsunuz)
  • Hiç bir firmaya gönül bağım olmadı olmaz..Steam oturmuş bir yapı lakin Epic Games kendi mağazasını açtığında Steam de daha verimli olacaktır..Rekabet herkese fayda sağlar. Umalım ki Epic elle tutulur bir mağaza açsın..Steam'in geliştiricilere daha fazla pay vereceği haberi çıkmıştı.Bununla bağlantılı olabilir..Nerden alacağımı niye şaşırayım ki..Kimin altyapısı ve avantajları uygunsa ordan alırım..İlla süpermarketten niye alışveriş yapayım ki..Bakkaldan almam gerekiyorsa bakkaldan alırım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dhalsim

    Hiç bir firmaya gönül bağım olmadı olmaz..Steam oturmuş bir yapı lakin Epic Games kendi mağazasını açtığında Steam de daha verimli olacaktır..Rekabet herkese fayda sağlar. Umalım ki Epic elle tutulur bir mağaza açsın..Steam'in geliştiricilere daha fazla pay vereceği haberi çıkmıştı.Bununla bağlantılı olabilir..Nerden alacağımı niye şaşırayım ki..Kimin altyapısı ve avantajları uygunsa ordan alırım..İlla süpermarketten niye alışveriş yapayım ki..Bakkaldan almam gerekiyorsa bakkaldan alırım


    Ama online oynayanlar için risk alıpta oyuncu bulamamak var :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.