Şimdi Ara

Xiaomi Mi Wifi 3G Superonline Fiber modem olarak kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline Fiber için verilen Huawei HG255s modemden illallah edince, Xiaomi Mi Wifi 3G aldım, ancak daha başlangıçta ciddi bir sorun yaşadım:

    Cihaz bildiğiniz üzere Çince. Google Chrome ile arayüzüne ulaşıldığında, Google çeviri ile gayet güzel Türkçe oluyor denmiş ama ben cihazı bilgisayara kabloyla bağlayıp arayüze girdiğimde, internet olmadığından Google Chrome çeviri çalışmıyor haliyle. Bilgisayarımı kablosuz olarak internete bağlayıp kabloyla bağlı Xiaomi cihaza ulaşmak istediğimde ise sayfa görüntülenemiyor. Aynı anda hem internete bağlanıp, hem xiaomi yerel ağına bağlanamıyorum.

    Cihaza Mi mobil uygulamasından ulaşayım dedim, mobil uygulama routerı bulamıyor bile. (Cihaza reset atınca, buldu. Ancak mac clone yapabilmem için web arayüzüne ulaşmam şart)

    Bu cihazı kullanan arkadaşlar, google çeviri işini nasıl halletmişler acaba?

    4.12.2018: Cihazı ve bilgisayarı ayrı ayrı Superonline Routera bağladım, bilgisayar internete ordan çıktı. Cihaza ise wifi üzerinden bağlanıp arayüze girdim, bu şekilde çeviri çalıştı.

    Ancak şimdiki sorunum; mac klonlama yerini bulamıyorum. Yok deyip geçeceğim ama internette mac klonlayarak kullandıklarını yazanlar var.

    Güncelleme: Mac klonlama, ortak ayarlar/internet ayarları altında mac bölümündeymiş. Şimdi ise SOL kullanıcı adı ve şifreyi nereye gireceğimi bulamıyorum. Bu cihazı bu senaryoda kullandığını iddia eden pek çok insan var ama hiç biri nasıl kullandığını yazmamış. Bir cihaz hakkında internette bu kadar az bilgiye rastladığım son dönem, dial up dönemlerinde, üretimden kalkmış sis chipsetli hurdaların halen çalışır olduğu dönemdi.

    Güncelleme: SOL kullanıcı adı ve şifre bölümü; ortak ayarlar/common settings (Üst barda 3.sütundaki menü) altındaki internet ayarları/internet settings sekmesi (2.sütun) altındaki internet ayarları/internet settings bölümünde (2.sıradaki ayarlar) varsayılanı DHCP olan açılır menüde PPPoE seçimiyle ortaya çıkıyor. Kullanıcı adı ve şifreyi yazıp, SOL modemine giren wan kablosunu, alıp bu cihazın wan portuna takıp altındaki onay butonuna basmak gerekiyor.

    Hazır bu bir rehbere dönüştü, SOL kullanıcı şifresini öğrenmek için kullandığım rehber de burda:https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/ Orası için pratik uyarılarım; öncesinde SOL kullanıcı adınızı not alın, ayrıca ubuntuda kablosuz klavye mouse windowstaki gibi tak kullan çalışmıyor, kablolu hazır edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 4 Aralık 2018; 22:25:12 >







  • cihaza openwrt kurabiliyorsunuz bence normal yazılımı yerine openwrt ile kullanın
  • tam da bu sayfadan ayar yapabılrısınız...


    4:53 dakikada wan ayarı bulunuyor





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton77 -- 4 Aralık 2018; 19:12:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.