Şimdi Ara

Medyada ve Sosyal Medyada Artan Beşiktaşlılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fark etmişsinizdir, son 1-1,5 yıldır internette (forumlar, sözlük, twitter vb.) artan bir beşiktaşlılık var. Bir spor sitesine giriyorsun, 10 tane yorum varsa sekizi beşiktaşlı. Beşiktaşlı sayısı çok artmadığı malumunuz, etrafımızda çevremizde tektük bjk lı çıkar. Semt bölgeleri dışında yurt hiç bir coğrafyada bjk lı fazla olduğunu görmedim. Noldu birden bu kadar arttı bu bjk lı sanal taraftar sayısı. Toplu hareket var ok, Ali Koçun beslemeli trolleri gibi ortak hareket ediliyor ama burada daha büyük bir katılım var. Türkiyede ki internet sitelerine şöyle bir baksam, ülkenin 4 te 3 ü bjk lı derim. Gerçekte 10 da biri anca olur. İyi bir organize durum var.

    Medyaya gelelim, yıllardır tv lerde tek tük bjk lı görürdük. Yıldırım Demirören federasyon başkanlığına "atanınca" yavaş yavaş bjk lı sayısıda medyada arttı. Şimdiki duruma gelince bein sport ana
    genel yorumcuları metin tekin, tümer metin, önder özen, mehmet demirkol, ayıp olmasın diyede tugay kerimoğlu oda anca gs maçlarında yorumcu. Trt ye gelelim, yorumcular kaya çilingiroğlu, ali gültekin, alp pehlivan. Tivibuspor ali ece ve oğuz çetin. a sporda genel yorumcu ilker yağcıoğlu, ağzı laf yapan bir bjklı bulsalar oda olacak.

    Bein sportsun ana reklamına bakın bjk lı, fb li futbolcular var. 2 aydır aynı ilan dönüyor. En çok taraftarı ve en çok abonesi olan gs lılara yapılan bu!!!!!

    bein sports:
    ana sunucu : güntekin onay (bjk)
    ana yorumcu : tümer metin (bjk)
    ana yorumcu : metin tekin (bjk)
    genel yorumcu : önder özen ( fb-ama bjk ta görev yaptı)
    genel yorumcu : mehmet demirkol (fb)
    gs maçlarındaki yorumcu : tugay kerimoğlu (gs)
    fb maçlarındaki yorumcu : tuncay şanlı (fb)

    TRT spor:
    Sunucu ve yapımcı :ersin düzen (fb)
    ana yorumcu: kaya çilingiroğu (bjk)
    ana yorumcu: ali gültekin (bjk)
    ana yorumcu : alp pehlivan (bjk)

    A spor:
    müdür ve sunucu: serkan korkmaz (gs)
    ana yorumcu : ilker yağcıoğlu (fb)
    gs maç. yorumcu: levent tüzemen (gs)
    fb maç. yorumcu : gürcan bilgiç (fb)
    bjk maç yorumcu: turgay demir (bjk)
    sözde ts maç yorumcusu :zeki uzundurukan (fb- yersen ts lu, fotomaç genel yayın yönetmeni)


    Beyaz tv:
    müdür ve sunucu: ertem şener (bjk)
    Ana yorumcu: sinan engin (bjk)
    yan yorumcu : gökmen özdenak (gs)
    yan yürumcu: (abdülkerim durmaz (fb)

    Tivibu spor:
    Ana yorumcu : ali ece (bjk)
    Oğuz çetin (fb)


    Hakem yorumcuları bir kenara koyuyorum. (ntv ve rıdvan dilmeni bahsetmiyorum bile) Durum ortada türkiyede ki taraftar potansiyeline göre şu ana kanallardaki yorumcu ortalaması normal mi?
    Hayatın doğal akışına uygun mu?
    GS lı isen muhakkakak gs lı olmayan birilerin yorumunu dinlemek zorundasın. FB ve bjk nın ise böyle lüksleri vardır.

    Sorum bjk medya yapılanmasında ve bu desteği sağlayan sadece yıldırım demirören mi???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 17 Şubat 2022; 14:27:34 >



  • Şimdi düşünün

    ***********
    federasyon başkanı ünal aysal,

    mhk başkanı : mustafa sarıgül, (bağlantıyı anlayamanlar için yusuf namoğlu-eski beşiktaş belediye başkanı)


    Bein sport:

    sunucu: ümit aktan (gs)
    ana yorumcu: okan buruk (gs)
    ana yorumcu : ergün penbe (gs)
    genel yorumcu: levent tüzemen (gs)
    genel yorumcu: uğur karakullukçu (gs)
    bjk maçlarındaki yorumcu : metin tekin (bjk)
    fb maçlarındaki yorumcu : tuncay şanlı (fb)

    TRT spor:
    Sunucu ve yapımcı :ersin düzen (fb)
    ana yorumcu: mehmet aslan (gs)
    ana yorumcu: hakan ünsal (gs)
    ana yorumcu : kerem inan (gs)

    A spor:
    müdür ve sunucu: serkan korkmaz (gs)
    ana yorumcu : evren turhan (gs)
    gs maç. yorumcu: volkan arslan (gs)
    fb maç. yorumcu : gürcan bilgiç (fb)
    bjk maç yorumcu: turgay demir (bjk)
    ts maç yorumcusu : açık mert korkusuz gazetesi genel yayın yönetmeni


    Beyaz tv:
    müdür ve sunucu: serhat ulueren (gs)
    ana yorumcu: hasan şaş (gs)
    yan yorumcu : tümer metin (bjk)
    yan yürumcu: abdülkerim durmaz (fb)

    Tivibu spor:
    Ana yorumcu : iskender baydar(gs)
    yan yorumcu :oğuz çetin (fb)

    Ntv maç yoprumcusu : tanju çolak (gs)
    ******************************

    Alın yukarıdaki gibi bir tablo olsa şu an futbol gündemi ne hale gelirdi. Emin şu an ki azgın azınlığın dizayn etmeye çalıştığı yapıdan çok daha sağlıklı bir yapı olurdu.
  • GS kötüde niye kötü? Maçlarımızı doğru düzgün hakemler yönetse, GS minumum 6-7 puan önde ve federasyon GS yı biçme sevdasında olmasa takım bu kadar eksik kalmazdı. TD yok, yardımcı antrenörü yok, 6-7 sakat ve cezalı futbolcu yok, napsın bu takım!!!
    Linnesin pozisyonu açık ve net penaltı, tartışmaya gelecek bir yanı yok. Hakem göremiyor, gözü önünde yardımcı hakem göremiyor. VAR daki 3 gözde göremiyor!!!!!!!!!!!!!!!
    Uranüsten bakan adam görecek ama beş kişi göremiyor. Maçı beraber seyretiğim fenerli arkadaşım bile ohaa dedirten bir olay. GS ın ilk attığı golde , o kadar bakacak ne vardı merak ediyorum, bizim gözlerimiz elf gözü yada bu hakemler altı nokta körler derneği mensubu yada digiturk bunlara konulu film izlettiriyor. 3 göz bunu çözemiyor, hakem vara geliyor hatta yardımcı hakemi de çağırıyor. Ulan pozisyon kabak gibi rizeliden çıkıyor. Neyi görmüyorsunuz.

    Hakemlerimiz olmayan penaltıyı görür, varda ki hakemlerimizde olmayan penaltıyı görür. (Hüseyin Gökçek Konya maçı).
    Rize maçında olan penaltıyı 5 hakem video sistemde dahil 3 dakika boyunca göremez.
    Cüneyt Çakırın yaptığı abuk sabukluklar, Fırat Aydınusun jöleli halleri hep bize vurdu.Basın son maça kadar , hakem hata yapabilir diyorlardı artık bir tuhaflık var (tuhaf korsan klüpler bildiriside tuz biber oldu) demeye başladılar. HELE ŞÜKÜR!!!! Hakem hata yapıyor, varda hata yapıyor.

    Mete Kalkavan BJK taraftarı, Ali Palabıyık FB taraftarı olduğu Andromeda dan bile belli iken, bu hakemler hala maç yönetiyorlar.

    İşin özü teknoloji bile hakemlerin taraflı kararlarını değiştirmediği gibi bazende yanlış karar vermesinide sağlıyor. (Cüneyt Çakırın VAR sistemine bakarak yanlış kararlar vermesi).

    **********************************************************************************

    2020 eklemeleri
    Demirörenle başlayan beşiktaş artışı şu an ali koçun trolleri ile devam etmekte. dikkat edin editör veya admini olan forumlarda fb ve bjk taraftarı çok fazla, facebook, instagram, twitter gibi genel oluşumlarda gs taraftarı çok daha fazla görülmektedir. Sosyal medyanın ne durumda olduğunun direkt göstergesidir. Taraftar anketleri yayınlanır. Az bir farkla gs önde gösterilir. Utanmasalar fb ni önde gösterecekler neyse. Medya sonuçları bile doğru düzgün veremezler. Türkiye geneli anketi olur, İstanbulda fener önde diye manşet atarlar. Niye böyledir.
    çünkü 1990 ların ortalarından itibaren gs ın taraftar sayısı ile fb yi geçme korkusunun tezahürüdür. Medya fb nin yanında konuşlanmıştır. sın 10 yılda ise sponsorluklara medya ayakta tutulmaktadır.

    Korkulan olmuş ve taraftar sayısında gs fb yi geçmiş ve bu sefer fark açılmasın diye bu medya düzeni devam etmiştir. Sermaye şu ana kadar hep fb nin lehinde olmuştur. Bu düzen daha fazla devam etmeceği aşikardır. Bilyonerin hazırlığı taraftar anketinde bile van gibi doğu ve güneydoğu şehirleri fb li gösterilmektedir. Bu anketi yapanlar askerlik yapmamış yada hiç bir şantiyeye yolu düşmemiştir. Van da yada hakkaride fb nin taraftar sayısının gs dan fazla olduğunu düşünebilen kim varsa gülerim sadece. Ki bu sene ittirmeyle fb şampiyon olursa uydurma bir taraftar anketi de çıkacaktır.

    Sermayenin son velihatıda fb den gittiği zaman, sermaye gücü ve siyasi rüzgarı da arkasında olamayan fb nin ne durumlara düşeceğini göreceğiz. Fenerliler sanıyor ki türkiye de herkes kalbi sarı lacivert atıyor. medya bu kadar ilgi gösteriyor çünkü taraftarımız çok!!! gerçekte olan ise taraftar sayın gs göre oldukça az, taraftarın yaş ortalamasıda çok yüksek. yani bu fark daha açılacak. Sermaya gs ya doğru kayacak , sonuçunda medyada gs lehine kayacak. geçmiş olsun.

    Boşuna dememişler Galatasaray Türkiyedir.

    ***********
    Eklemeye devam, maksat ilerde hatırlamak için olsun, 23 Şubat 2020 de GS FB yi 21 yıl aradan sonra kadıköyde yendiği tarihtir. Yıllardır hakem desteğiyle sürdürülen dönem bitmiştir.

    FB nin BJK, TS ve GS la kendi sahasında yaptığı 49. maçta yenilmiştir. Normal bir durum mudur? Bunun olması için FB nin kadrosunun çok ağır şekilde üstün olması gerekmektedir. Bırakın üst olmayı çoğu zaman özellikle GS ın karşısında daha alt seviyede kadroya sahip olmuştur. Yok taraftar baskısı yok bilmem ne diye milleti sersem yerine konmasına gerek yok. Bu kadar uzun serinin tek cevabı var hakemler!!!!!!!!

    Maçtan 3-4 gün önce arkadaşla laflıyoruz ve maçın hakemi belli olmuştu. Bende arkadaşa tamam FB ye geçmiş olsun, bu sene kaybedecekler demiştim. Yılların FB yi koruyan ve kollayan hakemler bu maça atanmamıştı. Atanmama sebebi malum o konuya girmiyorum, FB başkanı kendi karıştırdı ve karşılığını buldu.

    Hakem taraflı değil normal yönetince FB nin çok önce bitmesi gereken serisi son bulmuş oldu.

    Düz mantık kadro kaliten rakibinden düşük ise yan yollara ihtiyacı olan olan takım sen olmalısın. FB li futbolcuların faul pozisyonlarında kendilerini abartarak yerlere atması ve her fırsatta hakeme isyan etmeleri taktiğin bir parçası olmuş. FB nin hakemi beğenmeme sebebi hakemlerin onu kayırmamasıdır.

    Şimdi yılların malum hakemleri bu maçtaki kararları ne olurdu:

    Ali Palabıyık:

    * FB nin penaltısı net verirdi.
    * GS ın penaltısını vermezdi. VAR çağırsada gitmezdi.
    * Deniz Türüç sarı kart, Belhandaya direkt kırmızı verirdi.
    * Serdar Azizin komik kendini atmalı pozisyonlarından birine penaltıyı çalır, muhtemelen Marcaoda kırmızı görürdü.
    * İkili mücadele tüm takdir hakları ve gri pozisyonları tümünü FB lehine verir, FB skor olarak gerideyse, saçma sapan fauller uydurur, GS lı oyuncuları sarı kartları bolca gösterirdi.
    * Sonuçta bu kadar kötü FB maçı kazanırdı.


    Fırat Aydınus:

    * FB nin penaltısı net verirdi.
    * GS ın penaltısını vermezdi.
    * Deniz Türüç sarı kart, Belhandaya direkt kırmızı verirdi.
    * Serdar Azizin komik kendini atmalı pozisyonlarından birine penaltıyı çalır, muhtemelen Marcaoda kırmızı görürdü.
    * Maçın bütün kritik alanlarında ikili mücadelede FB lehine karar verip, duran toptan FB ye pozisyona sokmaya çalışırdı.
    * Sonuçta bu kadar kötü FB maçı kazanırdı.

    Cüneyt Çakır:

    * FB nin penaltısı net verirdi.
    * GS ın penaltısını önce verirdi. Ne hikmetse VAR kesin çağırırdı ve pozisyonu izleyip penaltıyı iptal ederdi. (Her GS maçında Çakırın vardan GS ın aleyhine karar vermesi ritüeli)
    * Deniz Türüçe ve Belhandaya direkt kırmızı verirdi.
    * Serdar Azizin komik kendini atmalı pozisyonlarından birine skora göre penaltıyı verir yada vermezdi. (FB öndeyse vermez, geridiyse verirdi).
    * Bir takımdan birisi kırmızı görürse diğer takımdan birini de atardı.
    * Sonuçta bu kadar kötü FB maçı en kötü berabere bitirirdi.


    İŞTE 21 YILIN ÖZETİ YUKARIDAKİ HAKEMLERDİR.

    Not: Benim fikrim her iki penaltı pozisyonuda penaltı, basında bir takım algı yapmaya çalışan FB lerin dediğin tam aksine iki penaltıdan FB nin penaltısının daha zayıf ve tartışmalı olduğudur. Maçı yöneten hakemin hataları Serdar Azize verilmeyen ikinci sarı kart ile Max Kruse nin devamlı Feghuliye yaptığa temaslara kart vermemesidir.
    **************************************************************
    eklemeye devam,

    35 yaş üstü herhangi bir fbliye sorsanız, digiturku fenerliler ayakta tutuyor der:)) oysa gerçek olan çok net şekilde abone sayısının yarısına yakını gs elindedir. Bu bilgi nettir. Bu olayın özü 1960-85 yılları arsında taraftar sayısı bakımından altın yıllarını yaşayan fb nin bu üstünlüğü GS ya kaptırdığını kabul edilmeyişidir. 20 yaş altı kime sorsan GS lı en fazla der.

    Kuyruklu bir yalan: GS taraftarı çok azdı,1980 lerin sonunda artamaya başladı. Bjk tan bile az taraftarı vardı. Bunu söyleyen çarpılmazsa ne olayım. 70 li yıllarda bir anket çıkar milliyet gazetesinden taraftar anketi diye 67 ilde, sende bunu yedin. yada tribünlerde gs ın yeri çok azdı diyenler olur, arkadaş, çoğu başka takım taraftarı sorun çıkmasın diye fb tarafından maçı seyrediyordu. Devlet otoritesi takım olarak kendine fb yi seçmişti. Şurdan şunu anlayabilirsiniz, fb nin ağırlıklı filmlerinde rakip yinede gs olurdu, hani bjk yerine bjk dan taraftarı az olan gs ı seçerlerdi.:))

    BJk tarihte hiç bir zaman taraftar sayısı bakımından GS ın önünde olmadı.

    FB ye gelirsek, maalesef fb kendini şu anda da belli ölçüde devam eden büyüklük sendromu hastalığına devam ediyor, fb eskiden popülerdi ama anadoluya taraftar olarak yayılamamıştı. O zaman ki nüfus 40-45 milyondu, GS tam medyanın yayılması nüfusun artması ve avrupada ki başarılarıyla taraftar sayısını olukça arttırdı. O bu yazılı ve görsel medya ya yansımadı çok, sebebi de malum medyanın belli odaklar ve onlarda fb yakınlığı olan kişilerin kontrolünde olmasaydı. Her gün fb manşetten vererek taraftar sayısını artıramadınız maalesef:))

    10-15 sene içinde tek kutuplu spor yapısı olacak. Ana bu kutup devletin zamanında seçtiği fb yada bir holdingin para dökerek desteklediği bjk olamayacak. Şu an GS ın hakemler tarafından doğranması, futbol federasyonunun 20 yıldır fb -bjk ortaklığı hep bunun önüne geçmek içindir. Üzülerek söylüyorum o eşiği kaçırdınız, bu hareketler sadece olanı biraz geciktirebilir.

    Değişim kaçınılmaz.

    *************************
    Eklemeye devam, 06.02.2021 tarihinde fb GS ya yine kendi evinde yenildi. Yapılan onca lehine hakem hatasına rağmen pişkince ofsayt olan bir golün "neden ofsayt" olduğunu sorgulayan ve bu yüzden tüm Türkiye'nin fenerlilere ofsayt kuralını anlatmaya çalıştığı bir durum var.

    Bu işin sonu ne olur bilemem ama zengin birey bu kulüpten ayrıldıktan sonra o kulübün işi çok ama çok zor, uçurumdalar ama farkında değiller.

    Not: 2021 Şubat itibariyle fb nin kadrosu sanılanın aksine çok kaliteli değil, bize öyle aktarttırılıyor. Çoğu oyuncunun ismi bile transfer olunduğunda bilinmiyordu. Erol hoca kovulduktan sonra gelen yeni hocada başarısız olunca, kadronun o kadar kaliteli olmadığı anlarsınız.
    ****************************************************
    2021 Ağustos
    Büyük ihtimal ligi son kez yayınlayacak digiturk reklamlarına bir bakalım.
    3- 4 tür reklam var, reklamlarda GS lı eser miktarda var. Ülkenin neredeyse yarısının tuttuğu takıma vurgu yok, Bütün reklamın kritik noktalarında fb ile ilgili görüntü var. Konuşan yüzü açıkça belli olan taraftarlardan hiç biri GS lı değil. Şaka gibi yemin ederim. FBJK yapısı ne kadar daha sürecek??. TV ler zaten eksisozluk gibi BJK lı yuvası olmuş. Yorumcuların tamamı BJK lı. Bugünlerde geçer bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 18 Ağustos 2021; 10:43:11 >
  • haftasonu galatasaray-beşiktaş derbisini robota oynattık sunduk ve yorumladık çok güzel oldu izlemenizi tavsiye ederizhttps://www.youtube.com/watch?v=8KO2B6bqImc
  • Kontrol?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ana yorumcu : tümer metin (bjk)

    ana yorumcu : metin tümer (bjk)

  • Konu eskiymiş :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 17 Mayıs 2021; 18:54:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.