Şimdi Ara

Asgari ücret hakkında gerçekçi olalım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu iyice kısır döngüye döndü benim peder orta-büyük arası bir yerde çalışıyor ve 2 aydır ne o nede işçiler maaş alamıyor şimdi gerçekçi bakalım...

    Patron mal varlığını satmaya çalışıyor ama fiyatlar yüksek diye kimse almıyor. Fabrikaya iş arıyor firmalar iş vermiyor.

    1600 le geçinmek zor biliyorum şait oldum İnan’ın ki çok zor ama ben şundan korkuyorum pederin firmasına benzer birçok firma görüyorum piyasada ve korkuyorum. Evet 1600 tl çok az bir rakam ama biz bundan 2-3 ay sonrasına o 1600 üde bulamazsak. İş veren çalışan çıkartınca 1600 tl ye muhtaç hale geleceğiz ve bu durum beni çok korkutuyor. Evet zam gelmeli bende tek kişi yaşıyorum kira fatura derken 1600 bana da zor yetiyor ama zam geldi diye eleman azaltınca ya bende atılanlar arasında olursam...

    Özetle zam gelmeli hemde bana soracak olursnız iyi bir miktar gelmeli ama aynı zamanda bende işimden olmamalıyım...

    Yani Şuanki iş şartlarında zor arkadaşlar ya zam az gelecek yada birçoğumuz işimizden olacağız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ükedeki enflasyona oranına göre 2500 falan olmalı en az



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneminut -- 3 Aralık 2018; 1:43:25 >
  • Piyasanın canına okudu devlet. Yıllardır süren dış borç ile büyüme saçmalığında.

    Peki ne oldu? İnşaatçılarda açgözlü iş bilmez mütahidler zengin oldu.
    Evim değerlenir diyenler bile batakta şuan. Yıl başında 50 bin dolar eden ev şuan 37 bin dolara düştü. Zarara bak.

    Ben aynı anda likitide krizine gireceğimizi hiç düşünmezdim, çünkü sürekli para arzını arttırdıkları için.
    Enflasyon, Stagflasyon, Resesyon vs vs hepsini aynı anda yaşıyoruz yav. Büyük başarı.

    Bu işin çözümü kamu yararı adına 5 inşaat şirketine el koymak. Tüm servetlerinede, yaptıkları yapılarada. Ticaret fazlasına abanıp borç ödemek. Açık yapan sektörleri geliştirmek.

    Ülkenin döviz bağımlısı olmasının tek suçlusu devlet. Tükettirdi halkı, bizimkilerde lüks düşkünü oldumu sana berbat piyasa. Avrupada yüzüne bakılmayacak Renault araba burada şaheser gibi geziniyor, çünkü 70 bin tl fiyatı var. Gıda bile aşırı pahalı ya.

    Birde nüfus sorunu çok problem. Bu ülke kaldırmıyor bunu. Almanya ekonomisi yok bizde.

    Memuru ayrı dert, özel sektörü ayrı dert, devlet dairesi ayrı dert, vergisi ayrı dert vs vs.
    Biz 2010 da battığımızı açıklamalıydık dünyaya. Sonra nükleer bombalar üretip kafamıza esenle savaşmalıydık. Böylece nüfus düşerdi. Kimse vergi ödemezdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunları öteleyerek bu hale geldik kökten çözüm olmadıkça tekrar aynı yere gelicez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an net 1600 sanırım. 1800 1900 yaparlar oda bir işe yaramaz zaten maaliyet zamları vs ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneminut

    Ükedeki enflasyona oranına göre 2500 falan olmalı en az

    Ülkedeki yıllık enflasyon %24.5 civarı olacak sanırım. 1600'ün %25'i de 400tl ediyor. Kafadan verebilecekleri en düşük rakam 2000 tl olacaktır. 400tl altındaki maaş zammı asgari ücrete zam değil indirme sayılmalıdır mantıken.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 den aşağı olursa bu demektir ki asgari ücretlinin ölüm fermanı verilmiştir.ay sonunu denk getirmeye çalışan asgari ücretli şu krizden beri ay sonunu değil 20 25 günü denk getirmeye çalışıyor.

    kirada olan,evli,çocuk okutan asgari ücretli varsa hard mod 2019 yamasında başarılar.
  • Asgari ucrete zam yapilsa isten cikarilmalar baslayacak, zam yapilmasa asgari ucretlinin hali duman... Iki ucu boklu degnek yani...
  • Bu durumun tehlikesinin farkında olduğum için konusunu açtım ama forumdaki üyelerde düşünce anlamında ciddi kıtlık olduğunu anladım.



    Bugün beğenmediğin 1600 TL zamlanır da 2000 TL olursa, sen yarın aynı yerde çalıştırılacak mısın sanki? Asgari ücretliyi direkt kapının önüne koyup kayıt dışı istihdamı çoşturacak devlet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor bir is gerçekten buradan atıp tutmak kolay.
    Asgari ücret artmalı ama devletin aldığı vergi azaltılmalı ( Bu da su anki yolsuzluk-yağma ve israf ekonomisi engellenerek karsılanmalı)

    quote:

    Bugün Asgari ücretli bir eleman maliyeti 2912,52 Tl (Buna brüt/12 kıdem tazminatı eklemedim daha)
    Yemek yol 3400 tl yapar (300+200)


    Bu oran çok ciddi bir oran artık Ak parti'lilerinde bazı seylerden feragat etme zamanı geldi.Yeter yedikleri.Sayıstay raporları sadece küçük bir kısım ve ne kadar fütursuz soyulduğumuzun göstergesi.
  • Forumda daha öncede dile getirdim.. asgari ücrete yapacakları zam önemli değil.. isterse 5.000 tl olsun... gelecek olan zamlarla yine elinizde bir şey kalmaz..

    peki çözüm ne ?
    üretim ! bu ülkenin en büyük sorunu(bkz:16-17 sene önce kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biriydik)... önce ithal mallara ikame mallar üretmeliyiz.. çin,kore gibi önceleri imitasyon ve çakmalarını üret sonra alt yapını kur kendi markanı üret..

    üretmediğimiz sürece askeri ücretin ne kadar olduğunun önemi yok.. aksine asgari ücretteki artış ekonominin ve işçinin alehine olacaktır.. 10. ayda girdiğiniz gelir vergisi 2. kalemine 4.-5. ayda girip daha fazla kesinti ile karşılaşmak gibi.

    siyasi bir yorum yapmadan geçemeyeceğim: akıllı, içinde vatan millet sevgisi olan bir yönetici gelmesi gerek, namaz kılması önemli değil şerefi olsun yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality

    Asgari ucrete zam yapilsa isten cikarilmalar baslayacak, zam yapilmasa asgari ucretlinin hali duman... Iki ucu boklu degnek yani...
    Evet işte sorun bu insanlar farkında olmadan zam yapılacak öyle olacak böyle olacak diyor ama devamında gelebilecek sorunlardan kimse bahsetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin piyasadan haberiniz yok. Herkes ürettiği aracısı olup sattığı mallara en az % 50 zammı yerleştirdi bile. Devlet yönetenlerine %26 zam yaptı. Vergi, harç ve cezalarına %23 değerleme yaptı. Buyursunlar asgari ücrete de % 26 zam yapıversinler. İhracatla inşaatla büyüyen ekonominin 16 senedir geldiği yer ortada. İç piyasa canlamadan ekonomi canlanmaz. Bunun yolu da ücretlerin artmasından geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedigin gibi zam gelecek ama sallantida olanlarida asagi cekecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşten atılırsa atılsınlar, o insanların çoğunun köylerden şehire hiç getirilmemesi gerekiyordu zaten... önce hatayı görüp kabul etmek lazım: ailesi kabaca 2001 yılından sonra şehire gelmişlerin en az yarısı sırtımıza kambur oldu artık. Ülkede soğan, patates karaborsaya düşecek nerdeyse, millet hala bir üni diploması alıp masabaşı işe kapak atma ya da polis, güvenlikçi falan olup bir AVM'de pinekleme derdinde... kim tarım, hayvancılık yapacak? 2000 tl'den aşağısı hiçbir işe yaramaz sadece ameliyatı erteler, sıkıntılar katlanarak artar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suçlu kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.