Şimdi Ara

İphone XS ve İphone XS Max satışları hakkında ufak bir gözlem..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde tıpkı bundan 6 yıl önce olduğu gibi hala whatsapp ve instagram üzerinden hayatımızı devam ettiriyoruz. Elde tutulur tek fark ise o döneme göre telefon fiyatlarının, işlemci hızlarının, ram/depolama kapasitelerinin artması ve bu verilerinin iletim hızının artması değişti.

    Fakat elimizde hala çok basit mesajlaşma programı whatsapp ve instagram var. Masaüstü işlemci hızına ve ram kapasitesine ulaşmış minik ekranlarda bu kadar temel yazılımların bu kadar iyi cihazlarda neden kastığı ise çok büyük soru işaretleri tabi.

    Fakat günümüzde fiyatlar arttıkça ve insanlar teknolojide bilinçlendikçe şöyle bir tablo ortaya çıktı ve bu gözlemimi forum ile paylaşmak istedim.

    Benim gibi eskiden Apple takipçisi olanlar yeni bir model çıktığında yabancı sitelerde ve Türkiye Apple sayfasında cihazların gönderim sürelerinin ne kadar uzun olduğunu bilirler. Fakat son tablo Apple satışlarının ne kadar düştüğünü aslında bize net bir biçimde gösteriyor. Gönderim süreleri Apple bu cihazları yeni satışa çıkarmış olmasına rağmen sadece 1 gün. Zaten Apple'nin ABD Borsasında son zamanlarda ki %25 değer kaybının da temel nedenini oluşturuyor.

    İphone XS

    İphone XS ve İphone XS Max satışları hakkında ufak bir gözlem..

    İphone XS Max

    İphone XS ve İphone XS Max satışları hakkında ufak bir gözlem..

    İphone XR

    İphone XS ve İphone XS Max satışları hakkında ufak bir gözlem..

    Bu tablolar bize artık Apple kullanıcılarının whatsapp ve instagram gibi temelde basit olan mesajlaşma ve resim görüntüleme gibi programların, dallandırıp budaklandırılıp ve biraz süslü bir görüntüleme için artık gösteriş için bile olsa İphone almaktan vazgeçtiklerini gösteriyor.

    Bunlara birde ekonomik kriz eklendi diyeceğim ama Türkiye gibi yerlerde krizlerde zenginler daha zengin fakirler daha fakir olur. Bu yüzden kriz ile ilgisi yok derdim. Fakat Türkiye'de zamanında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Apple CEO'su Tim Cook'a dediği gibi "Bizim çocuklar yemez içmezler yine İphone alırlar" sözünün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

    Kriz alt kesimi vurduğu için harçlığından arttırıp ya da düşük maaş alsa bile İphone alan insanların artık İphone alamadığı gibi bir sonuca da ulaşabilir miyiz?

    Yorumu sizlere bırakıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 2 Aralık 2018; 13:3:8 >



  • Bu saatten sonra yeni iPhone alanları sınıflandırırsak

    1.Apple fanı parası olsun olmasın alan

    2.Parası olmayıp kredi çekerek sırf hava atmak için alanlar

    3.Eos abi çok stabol bundan başka telefon kullanmam diyerek alanlar

    4.Çok zengin olup fiyatı umurunda olmayıp alanlar

    5.Bilgisayar dahil bütün sistemi Apple olup yeni modeli alanlar

    Alım gücümüz ülke olarak düştü araba beyaz eşya bu saatten sonra ülkede teknoloji çağında son sırada olacağız
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    Ama zaten önceden de alanlar bu klasmandaydı değişen pek birşey yok.

    Değişen tek şey alım gücü düştüğü için insanlar bu farkı ödemek istemiyor. Aynı işleri görebilecekleri ama biraz daha farklı ve çok daha ucuza android deneyimlemek daha cazip geliyor.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Son model dışında iOS telefon almış olamazlar mı?
  • Elbette almış olabilir fakat o telefonların gönderim sürelerinde de 1 gün yazıyor. Ne olursa olsun Apple'nin kendi sitesi üzerinden alış veriş yapan bir kısım vardı artık yok.

    Eski telefon alınmış olsa bile bu yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı artık İphone telefonlara Türkiye'de eskisi gibi bir ilginin olmadığının açık bir kanıtı.

    Ayrıca telefonlar ABD ve Almanya'da satışa sunulduğunda yine sitelerinden kontrol ederim ve oralarda da önceden 3-4 hafta sonra gönderim olan yazılar 3-5 gün sonra gönderimden öteye gidemedi. Ben cihazımı Almanya'dan aldığımda satışa çıkalı 1 aydan fazla olmuş olmasına rağmen 2 hafta sonra gönderim yazıyordu buradan pay biçin ilgideki azalmayı.

    Dünya'nın her yerinde böyle ve bu yüzden Apple'nin hisseleri son 2 ayda %30'a yakın değer kaybı yaşadı. Hatta en değerli şirket artık dünyada Apple değil Microsft onu geçmiş oldu bu düşüşle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.