Şimdi Ara

Ford Otosan, Platooning adı verilen otonom konvoy teknolojisi üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Türk mühendislerin geliştirdiği F-Max ile Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünün sahibi olan Ford Otosan, taşımacılık sektöründeki çalışmalarına otonom teknolojileri de ekleyerek yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Ford Otosan ve AVL, taşımacılık sektöründe ağır ticari araçlara otonom sürüş yeteneği kazandıracak “Platooning-otonom konvoy” teknolojisine geçiş konusunda önemli bir anlaşma imzaladı.
     

    Otonom sürüş teknolojileri alanında yetkinlikler geliştirilmesine katkı sağlayacak işbirliğinin birinci aşaması 2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak. Ar-Ge işbirliği kapsamında Ford Otosan Ürün Geliştirme birimleri ile AVL’nin Türkiye ve Almanya’daki mühendislik ekipleri birlikte çalışacak. Ağır ticari araçlarda tam otonom teknolojilerin geliştirilmesi için en önemli adımlardan biri olacak Platooning teknolojisiyle, uzun yol taşımacılığı yapan ağır ticari araçların operasyonel verimliliğinin arttırılması hedefleniyor.

     
     
     

    Yakıt tüketimini %8 ile %15 oranında düşürecek 

    Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik bu teknolojiyi şöyle anlatıyor: “Platooning” teknolojisi ile şehirlerarası taşımacılık yapan ağır ticari araçların seyir halinde birbirlerini yakın mesafeden takip edebilmeleri sayesinde yakıt tüketimi ve karbon emisyonları ciddi oranda azalacak, böylece işletme maliyetleri de düşürülmüş olacak. “Platooning” bu açıdan bakıldığında sadece karayolu taşımacılığında operasyonel verimi arttırmakla kalmayacak, güvenlik konusunda da önemli bir rol oynayacak. “Platooning”, araçlar arası haberleşme teknolojisi sayesinde ortalama bir sürücüye göre daha hızlı ve güvenilir eylemleri mümkün kılacak, böylece daha emniyetli bir sürüş sağlayacak.”

     
     

    AVL Başkan Yardımcısı Lukas Walter ise şunları kaydetti: “Devam eden araştırmalarımız, 3 kamyonun dahil olduğu bir konvoyda, Platooning teknolojisinin uzun mesafede kamyonların yakıt tüketimini %8 ile %15 oranında azalttığını göstermektedir. Trafikte güvenliği artırmak ve karbon emisyonlarını azaltmak için bu teknolojiyi daha da geliştirebiliriz.”

     







  • Emniyet şeridinin işgal edildiği ülkemizde otonom şeridi mi dinlenir!

  • Oo otonom düğün konvoyu düşünsenize.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otonom zam dışında ülkede hiçbir kelimenin önüne otonom olması absürt geliyor.
  • 🤙

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim memlekette bu platonik olarak kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada bu tür otonom sistemlerin devreye girdiği günleri hayal ediyorum da altında kuş serisi araçlarla aniden tırın üzerine kırıp toplayarak aklınca sanal zekaya şaka yapacak tipler de hiç hayal ürünü değil hani. Ralli parkuruna gitmek için normal araç yolundan giden ralli aracıyla kapışanları gördükten sonra bu tür örnekler hiç de alışılmadık gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Bizim memlekette bu platonik olarak kalır
    Espri çok komikmiş. Konuyla ilgili teknik bir yorumunuz var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro_34

    Espri çok komikmiş. Konuyla ilgili teknik bir yorumunuz var mıdır?

    Alıntıları Göster
    Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.