Şimdi Ara

Elon Musk'a NASA'dan şok: 'Herkesin önünde esrar içemeyecek!'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz ay ünlü komedyen Joe Rogan'ın bir podcast'ine katılan Elon Musk, bildiğiniz gibi canlı yayında esrar içmiş ve bir anda sosyal medyanın gündemi haline gelmişti. Musk'ın bu davranışı ABD uzay ajansı NASA'nın ise pek de hoşuna gitmedi. SpaceX'in en büyük yatırımcısı olan NASA, Elon Musk'ın bundan sonra herkesin önünde esrar içemeyeceğini söyledi.



    NASA, uzay mekiği programının 2011'de iptal edilmesinden bu yana bildiğiniz gibi astronotlarını yörüngeye taşıyabilecek herhangi bir uzay aracına sahip değil. Uzay ajansı bu alanda kendisi roket/kapsül üretmek yerine özel şirketlere güvenmeye karar vermişti. Falcon 9 roketi ve Dragon kapsülüyle kendisini kanıtlayan SpaceX, NASA'nın bu görev için anlaştığı şirketlerden birisi. Elon Musk'ın uzay şirketi, anlaşma gereği devletten milyarlarca dolarlık yatırım alıyor.



    Elon Musk'ın davranışları nedeniyle şirket içerisindeki çalışma kültüründen endişe duyduklarını belirten NASA başkanı Jim Bridenstine, bugün yaptığı açıklamalarda,"Musk'ın bu davranışı maalesef hiç de güven telkin etmiyor. Amerikan astronotlarını uzaya taşıyacak bir organizasyonun lideriyseniz davranışlarınıza dikkat etmeniz gerek. Musk'ın da tıpkı bizim gibi güvenliği öncelik haline getirdiğini çok iyi biliyoruz. Davranışının uygun olmadığının o da farkında, bu tarz bir şeyi bir daha görmeyeceksiniz." sözlerini kullandı.



    NASA, SpaceX üzerinde güvenlik denetlemelerinin yapılacağını geçtiğimiz hafta duyurmuş ancak nedenini resmi olarak açıklamamıştı. Bir şirketteki güvenlik kültürünü ekip liderinin belirleyeceğini söyleyen NASA, SpaceX çalışanları da tıpkı Elon Musk gibi umursamaz davranışlara mı sahip bunu görmek istiyor.



    Apollo ve Uzay Mekiği programlarında yaşanan can kayıplarından örnekler veren Jim Bridenstine, söz konusu uzay araştırmaları olunca en küçük bir hatanın bile çok kötü sonuçları olabileceğini belirtti. Denetleme emrini bizzat verdiğini söyleyen Bridenstine, şimdiden bu tarz durumların önüne geçmek istediklerini ifade ediyor.




    SpaceX'in uzay kapsülü ilk kez uçmaya hazırlanıyor




    SpaceX'in insanlı uzay görevleri için hazırladığı Crew Dragon kapsülü, uzun süren geliştirme sürecinin ardından artık ilk kez uçmaya hazırlanıyor. NASA ve SpaceX tarafından geçtiğimiz hafta yapılan ortak açıklamaya göre, uzay kapsülünün ilk test uçuşu 7 Ocak'ta yapılacak.



    "Demo-1" ismi verilen test uçuşu mürettebatsız olarak gerçekleştirilecek. Kennedy Uzay Merkezi'nden bir Falcon 9 roketi üzerinde kalkışa geçecek olan Crew Dragon kapsülü, alçak Dünya yörüngesinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşınacak. Kapsül burada bir süre kaldıktan sonra Yeryüzü'ne geri dönecek.



    NASA ve SpaceX'in bu görev sonrasında nisan ayı gibi ikinci bir insansız test uçuşuna daha çıkması bekleniyor. Bu iki görevin başarıyla sonlanması halinde ise bu sefer sıra insanlı test uçuşlarına gelecek. NASA'nın şu anki takvimine göre ilk insanlı test uçuşu Haziran 2019 olarak ayarlanmış. Crew Dragon'un test uçuşlarını başarıyla tamamlanmasının ardından 2019'un sonları veya 2020'nin başları gibi resmi görevlere başlaması bekleniyor.



    NASA astronotlarının Crew Dragon içerisinden görüntüleri:



     




  • Aynı nasa trump için ne diyor?

  • Hem NASA kendi uzay mekiği yapamiyor roket kapsül üretemiyor hemde %96 başarı oranı olan SpaceXin ceosuna biz onun kulağını çektik deyip demeç veriyor. Neyin power playini yapiyosun "ama biz NASAyız" diye sanki adam roketine insanı havada patlatmak için bindirerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egetoru

    Hem NASA kendi uzay mekiği yapamiyor roket kapsül üretemiyor hemde %96 başarı oranı olan SpaceXin ceosuna biz onun kulağını çektik deyip demeç veriyor. Neyin power playini yapiyosun "ama biz NASAyız" diye sanki adam roketine insanı havada patlatmak için bindirerek

    Parasını veriyor NASA elbette gider kulağını çeker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KuvvetMira27 kullanıcısına yanıt
    LSD idi o zihni açan, vizyonu genişleten yanlış hatırlamıyorsam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kıymetlimissss falan sanırım.

    NASA, esrarla uçanlara da karışır olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    o kesin kokocu dur ona bişi olmaz :)
  • Zaten o kadar büyük ceza yedi ki, bi daha para versen içmez her halde...

  • Bunlar hep Eroin lobisinin oyunları!

  • Bu işler esrar ile başlar, yarın eroin ile devam eder.

  • İçmesin tabi, ciğerlerine yazık ama NASA'nın yaptığının tam bir faşizm olduğunu söylemek gerek.

    Bu açıklamayla birlikte Elon'a "sen bizim malımızsın; Amerikan yasaları sana izin verse bile biz yasalardan daha üstünüz ve biz ne dersek sen onu yapacaksın" mesajı verilmeye çalışılmakta. Bana göre bu gereksiz NASA şovu, Amerikan kanunlarını hiçe saymakta; "Amerika özgürlükler ülkesi" söylemini de ayaklar altına almakta.

    Şahsi kanaatimce Elon'un böyle tehditlere boyun eğmemesi gerek çünkü Elon bir figür olarak NASA'dan çok daha başarılı olduğunu kabul etmek gerek. NASA ise Amerika Birleşik Devletleri'nin bir kurumudur. Elon'un Amerikalı dahi olmayan insanları arkasında toplama gücü varken, NASA ise sadece NASA'dır; kimse NASA'da kim var pek bilmez. Elon Musk deyince insanların aklına PayPal, SpaceX, Tesla, Hyperloop, SolarCity, OpenAI, Neuralink hatta The Boring Company imzalı alev makinesi gelmektedir; NASA ise dediğim gibi sadece NASA'dır.
  • gerici NASA

  • ??????100%
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morphinz

    Bu mesaj silindi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuvvetMira27

    Bu mesaj silindi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.