Şimdi Ara

Google’un kendi mobil operatörü Google Fi, iPhone ve Android telefonlar için sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Project Fi üç yıl önce duyurulduğunda oldukça dikkat çekmişti. Proje halinden kullanılabilir duruma gelmesi ise uzun zaman aldı. Bugün itibariyle Google Fi adını alan servis, iPhone ve Android telefonlar için kullanılabilir durumda. Yeni hizmeti daha önce duymadıysanız, Google’a ait bir operatör olarak özetleyebiliriz. Ancak bilindik operatörlerden bir farkı var, diğer operatörlere ait baz istasyonları arasında geçiş yapabiliyor. Yani sinyal gücü ve hızına bağlı olarak, bölgede hangi operatörün kalitesi daha iyiyse otomatik olarak ona geçiş yapabiliyorsunuz.

    Google Fi yeniden yapılandırılıyor


    Google Fi SIM'leri daha öncesinde de iPhone’lara takılabiliyordu ama herhangi bir uygulama veya resmi destek bulunmuyordu. Yeniden yapılanan Google Fi, artık gerçek manada hizmet vermeye başladı. Şu an beta aşamasında olan uygulamanın yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.


    Google Fi ile sunulan operatörler arası dinamik geçiş özelliği için cihazınızın da uyumlu olması gerekecek. Şimdilik sadece Pixel serisi, LG V35 ThinQ, LG G7 ThinQ, Moto G6 gibi modeller bu desteğe sahip. Dinamik geçiş özelliğine sahip olmayan diğer cihazlar ise sabit bir operatörü kullanacaklar. (ABD'de T-mobile)


    Fiyatlandırma


    Project Fi fiyatlandırması oldukça basit ve anlaşılır olarak ayarlanmış. Sınırsız konuşma ve mesajlaşma için 20 dolar başlangıç ücreti ödüyorsunuz. İnternet paketi noktasında ise GB başına 10 dolar ücret isteniyor. Yani sınırsız konuşma ve mesajlaşma’ya ek olarak 4 GB’da internet isterseniz toplam ödeyeceğiniz rakam 60 dolara yükseliyor. 6 GB’lık paketten sonrasında, fatura koruma özelliği sayesinde ücret alınmıyor. Kısacası en yüksek fiyat olan 80 dolar'ı ödeyerek sınırsız mesajlaşma, konuşma ve internet sahibi olabileceksiniz ama 15GB’dan sonra EDGE hızına düşürülüyorsunuz. Bu seçimler için herhangi bir abonelik başlatmanız gerekmiyor. Kullandığınız internet miktarına göre fiyat otomatik olarak değişecek.


    Amerika dışında yaşayan kullanıcılar için değişen tek şey, 20 dolar ücret ödeyerek sınırsız konuşma yerine dakikası 0.20 dolar olarak ödeme yapmanız oluyor. SMS kullanımı ise yine sınırsız.


    Ayrıca Bkz.Sanatçı Refik Anadol, Google’ın yapay zekası ile besteleri görsel esere dönüştürdü

    Google Fi hizmetinin 170’den fazla ülkede kullanılabileceği belirtilmiş. Aralarında Türkiye de mevcut. Fiyatların dolar bazlı olduğunu düşünülünce dakikası 0.20 dolardan ülkemizde ödeme yapmak oldukça pahalı faturalara sebebiyet verecektir. Ancak 170 ülkede roaming yapmanızı sağlayacağı için sürekli yurtdışı gezileri yapan insanlara oldukça faydalı olabilir. Özellikle Amerika üzerindeki 20 dolarlık sınırsız paket tüm iletişim ihtiyaçlarınızı giderecektir.








  • Yurt dışındaki seyehatler için çok iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone'da ayda 2000 dakika Dünyanın 23 ülkesi dahil, 1000 mesaj ve ismi 15.25 GB olup Facebook, Instagram, Whatsapp ve Twitter kullanımlarımın -sesli aramalar hariç, kotadan sayılmadığı için geçen ay 25 GB kullandığım İnterneti dahil ayda 58.5 lira ödüyorum. 25 GB kullansam da hızım EDGE e falan düşmüyor...

  • Google’un kendi mobil operatörü Google Fi, iPhone ve Android telefonlar için sunuldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “internet paketi noktasında” ne demektir arkadaş. Şu saçma ifadeyi kullanmayın lütfen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerka'daki hatlara göre çok fena pahalı çoğu Google projesi gibi kapatırlar yakında...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Kotadan sayılmayanları anlayamadım. Yani öyle bir özellik mi var yoksa hani fazla kota yemiyor zaten mi demek istiyorsunuz? Ki instagram falan foto video ağırlıklı yani normalde yer diye düşünüyorum.
  • Spotify, Netflix gibi Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaparlarsa güzel olur. Dolar 7 TL'yi geçtiğinde bile ₺13,99 olan Spotify ücretine herhangi bir zam yapılmamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 dollar 1 hat icin pahali kullan,kullanma soke soke aliyolar parayi ama alt oparotor kullanirsaniz 40+10gb data cok iyi fiyat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında güzel düşünülmüş bir yapı. Umarım çuvallamz dünyada yoksa bize gelene kadar rafa kaldırırlar.

    Ha bize rekabetçi fiyatlarla gelmeye çalışsa bile gelemez (Bkz. TCELL - Aria ulusal roaming meselesi ve Aycell'in Aria'ya verilmesi)
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    60 dolar sabit değil kullanıma bağlı her gb 10 dolar ve ne kadar kullanırsanız o kadar kesiliyor mesela 500 mb kullandınız 5 dolar iade ediliyor 60 dolar sonrası sınırsız
  • Aylık 20USD ücreti var sanırım; kullanmadığımız zaman verilmesi saçma olmuş sanki. Ben mi yanlış anladım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Kotadan sayılmayanları anlayamadım. Yani öyle bir özellik mi var yoksa hani fazla kota yemiyor zaten mi demek istiyorsunuz? Ki instagram falan foto video ağırlıklı yani normalde yer diye düşünüyorum.
    Yemiyor. Sosyal Pass yani Face de 100 GB video izlesem de 0 15.25 GB paketim düşmüyor.
    Yoksa 15 GB paketle nasıl 25 GB kullanayım. Üstelik son gece 3 GB falan da pakette kalmıştı bitmemişti...

    Google’un kendi mobil operatörü Google Fi, iPhone ve Android telefonlar için sunuldu




  • seyahat edenler için belki uygun fakat bana fiyat çok pahalı geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone her şey dahil pasaport aynı hesaba gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinirsiz internet, ayni operatorler ile konusma sinirsiz ve diger operatorlere 150 dk (ufak bir ucret ile artirilabilir) ve 150 sms (kullanmiyorum bile) toplamda 6 dolar gibi bir rakam oduyorum... her ulke icin avantajli bir paket degil bu...
  • bu internet dakika sms bunlara parayla mı veriliyor anlamıyorum kendi masrafını çıkar kullanıcı kazan ondan sonra ufak özellikler çıkarırsın ek gelir sağlarsın bu nedir anlamıyorum gb başına para gibi çok saçma ekmek mi bu bitsin (nedense çok cahilce bir yorum gibi geldi)

  • Kafayi yemis bunlar biz frànsada 10€ ya 30gb internet ve sinirsiz arama sms mms kullaniyoz 20€ ver 50gb 30€ ver 100gb ve hersey sinirsiz ben daha 30gb bitiremiyom 10€ yetiyo intzrntten hic cikmiyom bunlara kim para verirki?

  • Bizim operatörlerin roaming için aldığı fahiş ücreti düşürür inşallah. Eskiden Vodafone red ile ayda 3 TL ek vererek yurtdisinda kullanım varken, şimdi günlük 26 TL.

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Üstad bu pakedi biz nasıl alırız :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.