Şimdi Ara

Mamak Doğukent Projesi (Güneydoğu Ankara Çevre Geliştirme Projesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DOĞUKENT PROJESİ
    GÜNEYDOĞU ANKARA TOPLU KONUT ALANI

    Mamak Doğukent Projesi (Güneydoğu Ankara Çevre Geliştirme Projesi)

    KONUM: Güneydoğu Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Başkent Ankara’nın güneydoğusunda yer alan, şehir merkezine 11 km mesafede,Çankaya’ya 4,5 km mesafededir. Kuzeyinde Kıbrıs Kanyonu, güneyinde Elmadağ Kayak Merkezi doğusunda ise Yakupabdal ve Karataş Kentsel Dönüşüm Projeleri ile çevrili alan içerisinde kalan 2300 Ha. bir alanda konumlanmış olup, EGO Genel Müdürlüğü tarafından Ankaray Toplu Taşıma hattının bu bölgeye hizmet verecek şekilde yapılması hedeflenmektedir.

    Hazırlanan imar planları doğrultusunda Proje genelinde yaklaşık 38000 adet konut inşa edilmesi ve yaklaşık 120000 nüfusun yaşaması hedeflenerek bölgenin imar planları hazırlanarak onaylanmış, ana arterler ve ara yollar açılmış, kanalizasyon bağlantıları yapılmış, iki adet doğalgaz santrali kurulmuştur. Ayrıca ana arterlerde elektrik,su,doğalgaz geçişleri için tünel sistemi uygulanmıştır.

    Doğukent’te 100 dairelik,50 dairelik,48 dairelik,60 dairelik olmak üzere, arsa parselleri alt yapısı yapılmıştır.(su,elektrik,doğalgaz,tünel sistemli,yolları yapılı)



    İMAR DURUMU: Projede üç tip yapılaşma öngörülmüştür;

    A tipi konut alanları: 309 adet ada’dan oluşmakta ve 932.050 m2 lik bir alanı kapsamaktadır. A tipi konutların tamamının mülkiyeti ANKARA Büyükşehir belediyesi’ne aittir. Yapılaşma şekli dubleks alan olarak ayrılmıştır. Ancak yapılacak plan değişikliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alanın çokkatlı yapılaşmaya uygun hale getirilmesi düşünülmektedir.

    B tipi konut alanları: 293 adet ada’dan oluşmakta ve 2.680.312m2 lik bir alanı kapsamaktadır. Parsel büyüklükleri min. 1000 m2 olarak düzenlenmiştir. 4 katlı konutların yapılması öngörülmüş olup, yeşil alanların artırılması ve site halinde inşaat yapımının özendirilmesi açısında büyüklüğü 4000 m2 ve üzerinde olan parseller için %10 inşaat alanında artırım yapılmıştır.

    C tipi konut alanları: 17 adet ada’dan oluşmakta ve 101.428m2 lik bir alanı kapsamaktadır. Parsel büyüklükleri min. 2000 m2 olarak düzenlenerek 8 katlı konutların yapılması öngörülmüştür.

    Konut adaları haricinde ticaret alanları, kentsel servis alanları, hastane, kamu alanları, park alanları ve bölgenin jeolojik yapısından kaynaklanan doğal park alanları bulunmaktadır.

    TWİTTER HESABIMIZ https://twitter.com/DogukentProjesi

    FACEBOOK GRUBUMUZ https://www.facebook.com/groups/dogukent



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete_bey -- 27 Kasım 2018; 8:50:9 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.