Şimdi Ara

Netbook için hangi ubuntu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, elime intel atom işlemcili ve 1gb ram e sahip bir netbook geçti. Crea Minic j100. Bu netbooka kızımın youtube da sıkıntısız video izlemesini sağlayacak hangi ubuntu versiyonu kurmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Xfce Xubuntu üstünde sistem güzel çalışıyor hem eli yüzü düzgün bir sistem çeviri eksikleri filanda yok. Ama hiç bir Linux yada Windows ile bu donanım youtube videolarını doğru düzgün oynatmıyor kasıntı çok can sıkıcı halde. Kesin konuşmamın nedeni her türlü sistemi ve tarayıcıyı denedim sonuç sıfır. Aynı donanıma sahip 2gb ramli olan mini bir laptop bende de var ordan biliyorum.

    Bunlar hep google yüzünden oldu, eskiden tarayıcılar bu kadar sistemi sömürmezdi, webkit html5 ve chrome tabanlı tarayıcılar derken, en dandik tarayıcı bile youtube girince yüzde yüz işlemci kullanıyor 360p'de bile.

    Bilgisayar dandik filan değil kesinlikle, 720p Hd filmleri en ufak takılma olmadan işlemcinin yarısını bile kullanmadan açıyor bu bilgisayar. Ama iş internete geldimi yok olmuyor 360p youtube videosu bile mahvediyor sistemi, eski donanımları kullandırmamak için yapılan çakallıklar bunlar, öncüsü bu sefer google ve html5..

    Not: Çözümü buldum aslında ama sadece Youtube için, Xfce Xubuntu kurarsan yazılım deposunda MiniTube var bu uygulamayı kurarsan hiç bir kasıntı olmadan o uygulama üstünden Youtube kullanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 25 Kasım 2018; 6:22:40 >




  • BoltAction kullanıcısına yanıt
    En kolay çözüm lxde kullanan bir dağıtım tercihi ve 20 liraya 1 gb notebook ram takviyesi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.