Şimdi Ara

İos'tan Androide Geçişte Pratik Veri Aktarım Rehberi 2018

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Arkadaşlar bu konuyu sabahın 5 inde yazdım. Bir taraftan da veri transferlerine devam ediyorum. Biraz uğraştım bazı farklı yöntemler denedim oldu/olmadı falan derken çok zamanım gitti ve aynı şekilde ios'tan androide veri transferi yapacak arkadaşlar için kolaylık olması açısından bu yaptıklarımı yazıya dökeceğim.

    1.İphone'u kablo ile bilgisayarınıza bağlayarak telefonun tam yedeğini itunes ile bilgisayarınıza alın. Burası cepte.


    İos'tan Androide Geçişte Pratik Veri Aktarım Rehberi 2018



    2.Bilgisayarınıza indirip kurmanız gereken bir yazılım var. Yazılımın ismi Wondershare Mobile trans. Normalde ücretli bir yazılım, ücretli almak ya da diğer türlü çözmek kısmı size kalmış. Bu kısmını anlatabildim umarım :) Eğer ücretli alırsanız kurulum ve kullanım aşamasında internete bağlı olabilir bilgisayar ama diğer türlü internet bağlantısını kesin bilgisayarınızın öyle görün işinizi.

    İos'tan Androide Geçişte Pratik Veri Aktarım Rehberi 2018



    3.Programı çalıştırdık android cihazımızı da bağladık. Artık bilgisayarımızda yer alan ıtunes yedeğinden bu programla tüm verilerimizi android cihazımıza aktarabiliriz. Itunes haricine yöntemlerle de program veri aktarımı yapabiliyor ama en basiti bu bence. Çünkü diğer türlü internet hızınız yetersiz ise online yöntemlerde sorun yaşayabilirsiniz.

    Programla alakalı veri aktarımı yaparken telefondan usb hata ayıklama modunu açmanız gerekiyor burası önemli. Eğer açtığınız halde hata verirse programı kapatıp açın düzelecektir. Ben sorun yaşamadım ama 1-2 kurcalamanız gerekebilir bu noktada en kötü ihtimalle.

    İos'tan Androide Geçişte Pratik Veri Aktarım Rehberi 2018



    Herşey hazır olduğuna göre program seçeneklerinden aktarmak istediğiniz verileri (rehber, sms,resimler vs.) seçip aktarımı başlatıyorsunuz ve bu kadar. Program bütün verileri aktarıyor android telefonunuza.
    Bunların haricinde whatsap yedeğini aktarma mevzusu var bi de. Bunu bu program yapmıyor. Yapan bir program var ismini yazmıyım şimdi sıkıntı olmasın, onun apk sını çözün kendinize onunla yapın.

    Kişileri aktarmada sorun yaşarsanız my contacts backup ile yapın. Bu anlatımını yaptığım programda kişileri aktardı yazdı ama aktarmadı çözemedim. Dediğim gibi diğer ufak uygulama ile hemen halledebilirsiniz onu da.
    Böyle takır takır yazdım bi sayfa ama bütün gecemi aldı bunlar bakmayın öyle kolay göründüğüne :)

    İos'tan Androide Geçişte Pratik Veri Aktarım Rehberi 2018


    Bu konuyu okuyup faydalanan arkadaşlardan bir ricam olacak... Konu tarihi üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin eğer okuduktan sonra işinizi gördüyse konu altına benim ismimi mention (haberdar) ederek bir teşekkür yazarsanız memnun olurum. Hiç olmazsa bileyim ki bende bu saatte oturup yazdık birilerinin işine yaradı..

    Son olarak whatsap yedeğini taşıma konusuna gelirsek... İbackup Wiewer diye bir yazılım var bilgisayara kurulan. Bununla telefondaki whatsap yedek dosyasını çıkarıp, telefona atıp, sonra da google market uygulaması olan WazzapMigrator ile bu yedeği taşıyabiliyormuşuz; lakin ben yaptım sadece birkaç grup mesaj ve konuşmayı taşıdı, olmadı yani. Bunu kurcalıycam tekrar çözersem yazarım. Ya da daha önce yapan varsa konu altına eklesin, ilk mesaja ekleriz yazan kişinin ismi ile.

    Herkese iyi forumlar dilerim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.