Şimdi Ara

R7 370 ekranda çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, elimde Asus R7 370 4 GB modeli mevcut. Gece 12 sularında ufak bi overclock sonrası oyun oynarken ekran tamamen gitti ve makine reset attı. Sonrasında ekranda çizgiler oluşmaya başladı. Makineyi kapatıp biraz bekledyip açtıktan sonra sorun olmadığını gördüm. Overdrive ayarlarını ve Asus gpu tweak ayarlarını sıfırlayıp tekrar oyuna girdim ama bu sefer oyunun tam başlangıcında gpu kullanımı %70'e ulaşınca ekranda yine çizgiler oluştu ve ekran tamamen dondu. Yine reset attıktan sonra dedim stres teste sokayım. Stres testinde ise sıcaklık 47 dereceye ulaşınca yine aynısı oldu. Kartı 10-15 dk soğutup tekrar taktığımda 1 saat kadar normal kullandım ve Youtube da 15 20 dk 1080P video izledim hiç bişey olmadı. Bu kartın sorunu sizce nedir?

    Edit: Reballing işlemi yapılacak kartların neredeyse tamamında makine açılır açılmaz çizgilerden ibaret oluyor. Bende ise ciddi bir yük binince. Bunu göz önünde bulunduralım lütfen.
    Edit2: Normalde oyun oynarken (Örn: Far Cry 5-ULTRA 1080P) sıcaklık max 74-76 dereceye ulaşıyor. Kartın bakımlarını titizlikle yaptım.

    Yardımlarınızı bekliyorum..



  • GPU'lardaki pin noktalarının tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum ama CPU'larda güç iletimi yapmaya yarayan birden fazla pin oluyor. GPU'larda da benzer bir durum olduğunu varsayarsam lehim noktalarından az bir kısmında sorun çıkmış olabilir; belli bir yüke kadar o pinlerden güç çekmeye gerek yokken belli bir yükün üstünde güç az kalıyor olabilir. Genelde böyle durumda kontakt noktalarının durumu daha da kötüye gitme eğilimli oluyor. Baktırabileceğiniz, bu işi yapabilecek kapasite de biri varsa tanı amaçlı kartı götürmenizi öneririm.
  • Benim tahminim kartin oc sonrasin bellek arizasi gostermis. Yuke girince cizgiler cikmasi bu yüzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    Peki masrafı sizce ortalama ne olur? Vram lere Reballing gibi bi işlem yapılırsa 3 ay sonra cortlama gibi ihtimali var mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CanAlbatraoz kullanıcısına yanıt
    Bene degmez. Imkanin varsa guzel indirimler var bugun. Yenile karti daha iyi bir modelle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.